„Ukrainos kapituliacija.“ J. Borrellis pasiūlė greitą būdą karui pabaigti  ()

ES užsienio politikos vyriausiasis įgaliotinis pažymėjo, kad ukrainiečiai negali apsiginti nuo Rusijos agresijos be Europos pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Josepas Borrellis paaiškino, kaip svarbu remti Ukrainą ne tik JAV, bet ir Europos Sąjungai. Pasak jo, yra greitas būdas užbaigti Rusijos ir Ukrainos karą.

ES užsienio politikos vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumui Josepas Borrellis sakė, kad taikos su Rusija sudarymas priklauso ne tik nuo Ukrainos, bet ir nuo Europos Sąjungos sprendimo. Tai jis pareiškė per konferenciją „Europa ir pasaulis“.

ES užsienio politikos vyriausiasis įgaliotinis pažymėjo, kad ukrainiečiai negali apsiginti nuo Rusijos agresijos be Europos pagalbos. Be to, jis pareiškė žinąs greitą būdą, kaip užbaigti šį karą. Tačiau J. Borrellis pabrėžė, kad Europos Sąjungai svarbu ne tik kada baigsis karas, bet ir kaip.

„Žinau, kaip greitai užbaigti karą. Jei nustosiu remti Ukrainą, tai baigsis ukrainiečių kapituliacija. Ar taip norime, kad karas baigtųsi?

Manau, kad ne. Negalime leisti V. Putinui įrengti marionetinę vyriausybę Kyjive ir turėti Rusijos kariuomenę prie Lenkijos sienos“,- pasakė J. Borellis.

 

Jis pridūrė, kad jei Vladimiras Putinas būtų žinojęs, jog ES kartu su sąjungininkais rems Ukrainą, prieš pusantrų metų būtų gerai pagalvojęs prieš įsiverždamas.

J. Borrellis taip pat atsakė į klausimą, ką ES darys, jei Donaldas Trumpas laimės.

„Tikiuosi, kad taip neatsitiks“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)

Komentarai ()