„Sustojo pakeliui.“ Tanklaiviai su rusiška nafta neįleidžiami į Indiją. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeši tanklaiviai, gabenantys iš viso apie 5 milijonus barelių rusiškos „Sokol“ rūšies naftos, sustojo pakeliui į Indiją, praneša „Bloomberg“, remdamasi tanklaivių sekimo duomenimis.

Agentūros duomenimis, penki įstrigę tanklaiviai priklauso „Sovcomflot“, šeštojo laivo savininkas nenustatytas.

„Bloomberg“ patikslino, kad „Sovcomflot“ priklausantis laivas „NS Century“ sustojo į pietus nuo Šri Lankos lapkričio 16 d., o praėjusią savaitę prie jo prisijungė dar du bendrovės tanklaiviai. Visi trys laivai plaukia į Indijos Vadinaro uostą, teigia agentūra.

Agentūros duomenimis, dar trys tanklaiviai, gabenantys rusišką naftą, plaukiantys į Paradipo uostą rytinėje Indijos pakrantėje, nepasiekė savo tikslo. Kiekvienas iš penkių „Sovcomflot“ priklausančių laivų gabena apie 700 tūkst. barelių naftos, šeštasis tanklaivis „Nellis“ gabena apie 1,4 mln. barelių.

„Bloomberg“ pažymi, kad tiksli tanklaivių sustabdymo priežastis nežinoma. Tuo pat metu kitas „Sovcomflot“ tanklaivis Rusijos uoste baigė susipilti naftą gruodžio 19 d. ir plaukia į Vadinarą, kur planuojama atvykti sausio 5 d., praneša agentūra.

 

Gruodžio 20 d. Iždo departamento Užsienio turto kontrolės biuras (OFAC) atnaujino rekomendacijas dėl Rusijos naftos kainų lubų laikymosi, taip pat įvedė sankcijas Honkongo prekybininkams „Bellatrix“ ir „Covart“, „Voliton“ iš JAE, „Sun Ship Management“, kuri valdo perduotus „Sovcomflot“ naftos tanklaivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(3)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: