Reikėjo galvoti. Peterburge užsieniečiai gavo Rusijos pasus su „staigmena“  ()

Jei tokio ženklo nėra, pilietis turi būti sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankt Peterburgo mieste Kalinino rajono policijos komisariate vykusioje iškilmingoje priėmimo į Rusijos piliečius ceremonijoje vienuolika vyrų, be Rusijos Federacijos piliečių pasų, gavo šaukimus į karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybą.

Tai pranešė „The Moscow Times“, remdamasis Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Rusijos departamentas pažymėjo, kad RF pasus gavę „imigrantai iš kaimyninių šalių“ prisiekė vykdyti Rusijos Federacijos piliečio pareigas, įskaitant „ginti valstybės laisvę ir nepriklausomybę“. Būtent todėl, anot jų, karinės registracijos ir įdarbinimo biurų atstovai, dalyvaujant RF Tyrimų komiteto Sankt Peterburgo garnizono karinio tyrimo skyriaus vadovybei, įteikė šaukimus naujai nukaldintiems rusams.

Išdalinus šaukimus, naujųjų Rusijos piliečių garbei buvo sugrotas valstybės himnas.

Leidinys pažymėjo, kad nuo 2023 metų vasaros pradžios Rusijos saugumo pajėgos gavo nurodymus vykdyti reidus prieš migrantus ir neseniai Rusijos pilietybę gavusius asmenis, siekiant nusiųsti juos karinei registracijai.

 

Reidai vyko Kinijos turguje Čeliabinske, Chiloksky turguje Novosibirske, Sofijos daržovių sandėlyje Sankt Peterburge, Sverdlovsko srityje ir Čiuvašijoje, taip pat Maskvos srities mečetėse ir „Wildberry“ sandėliuose.

Maskvoje policijos patruliams taip pat buvo nurodyta ieškoti piliečių, kurie nėra registruoti kariuomenėje. Norėdami tai padaryti, jie turi patikrinti atitinkamą ženklą praeivių pase. Jei tokio ženklo nėra, pilietis turi būti sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(8)
(33)

Komentarai ()