[ŽT] Kaip greičiau išsiblaivyti - ekspertų atsakymas  ()

Tapo žinomi veiksmingi alkoholio pašalinimo iš organizmo būdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslas ir toliau tiria būdus, kaip paspartinti išblaivėjimą po alkoholio vartojimo. Mokslininkų komanda, vadovaujama daktaro Josepho Fischerio, pristatė kelis naujoviškus metodus, ypač kvėpavimą ir fibroblastų augimo hormono 21 (FGF21) naudojimą.

Apie tai rašo „IFlScience“.

Pirmasis metodas pagrįstas idėja paspartinti alkoholio pašalinimą kvėpuojant. Kadangi kepenys apdoroja daugiau nei 90% alkoholio, likusieji 10% pašalinami per plaučius. Mokslininkai pasiūlė prietaisą, leidžiantį kvėpuoti iki hiperventiliacijos be nepageidaujamo šalutinio poveikio. Eksperimentas naudojant šį įrenginį parodė, kad alkoholis pasišalino kelis kartus greičiau nei įprastai, o tai pripažinta perspektyvia tolesnių tyrimų sritimi.

Antrasis metodas pagrįstas augimo hormono FGF21 injekcijomis. Šis hormonas, kurį gamina kepenys metabolinio streso metu, teigiamai veikia koordinacijos atstatymą. Eksperimentai su genetiškai modifikuotomis pelėmis parodė, kad FGF21 injekcijos pagreitina blaivėjimo procesą ir atkuria pusiausvyrą, o tai gali būti svarbu tiems, kurie susiduria su apsinuodijimo alkoholiu padariniais.

 

Abu metodai suteikia naujų perspektyvų greitam atsigavimui po alkoholio vartojimo. Tačiau norint geriau suprasti jų veiksmingumą ir saugumą praktikoje, reikia atlikti daugiau tyrimų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: