„Vokiečiai yra vagys.“ Lavrovas „žaibuoja“ ir skelbia kerštą. Kas nutiko  ()

„Tačiau dabar jie yra vagys tiesiogine prasme“,  – pasipiktinimo neslėpė Sergejus Lavrovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sergejus Lavrovas pavadino Vokietijos lyderius „vagimis“.

Tai Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo reakcija į pranešimą, kad Vokietijos valdžia konfiskuos Rusijos banko turtą už 720 mln. eurų.

Tai būtų pirmasis visiškas Rusijos pinigų praradimas užsienyje nuo karo Ukrainoje pradžios. Rusija skelbia atsakomuosius veiksmus, perspėjo Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas.

Rusija neslepia pasipiktinimo Vokietijos valdžios veiksmais. „Jie yra vagys, mes tai žinome jau kurį laiką. Anksčiau jie buvo vagys politine prasme... atsisakydavo susitarimų ir bandydavo apgauti“.

„Tačiau dabar jie yra vagys tiesiogine prasme“,  – pasipiktinimo neslėpė Sergejus Lavrovas.

Rusija skelbia atsakomąsias priemones. „Jeigu bus priimtas toks sprendimas (dėl Rusijos banko turto blokavimo – red. past.), bus veidrodinė Rusijos Federacijos reakcija. Turime pakankamai įšaldyto turto, esančio vadinamosiose C sąskaitose, tai yra mūsų įsipareigojimai vertybiniais popieriais, dividendai, tas, kuris sudaro mūsų įsipareigojimus užsienio rangovams iš nedraugiškų šalių“, – ketvirtadienį interviu metu televizijai „Rossija 24“ perspėjo Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas.

 

Pareiškime A. Siluanovas nenurodė, kokia gali būti jo vertė. Jis teigė, kad turtas C tipo sąskaitose nėra „maži skaičiai“. Tačiau toks pareiškimas gali reikšti, kad šios sumos visai nėra didelės. Po atakos prieš Ukrainą užsienio kompanijos išvalė savo sąskaitas, palikdamos Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(173)
(23)
(150)

Komentarai ()