Kanadoje pastumtas 200 metų senumo pastatas – padėjo žmona (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanadoje statybininkai perkėlė istorinį 220 tonų sveriantį pastatą panaudodami 700 muilo gabaliukų, praneša „The Washington Post“.

Statybų bendrovei „Sheldon Rushton“ buvo pavesta perkelti beveik 200 metų senumo namą kelis metrus, kad būtų galima pastatyti naują būstą.

Pirmiausia statybininkai pasikasė po pastatu ir atramai įdėjo daugiau nei tuziną plieninių sijų. Konstrukcijai perkelti įmonė pasamdė vilkiką ir du ekskavatorius. Tačiau namas pradėjo slysti dėka muilo, sakė Sh. Rushtonas.

Kad padėtų procesui, Sh. Rushtono žmona Lianna apsilankė 15 parduotuvių ir nusipirko 700 muilo gabalėlių. Tai užtruko keturias dienas ir kainavo daugiau nei 970 USD.

Darbininkai po pastatu padėjo muilo, todėl sijos tapo slidžios, o ekskavatoriai sklandžiai tempė namą.

Nors ši idėja gali atrodyti nauja, šis metodas jau pasitvirtino anksčiau. Anksčiau šiais metais Jutos transporto departamentas sunaudojo 60 litrų indų ploviklio, kad tiltas būtų perkeltas apie 33 metrus. Misūrio valstijos statybininkų brigados taip pat naudojo indų ploviklį, kad perkeltų tiltą 2016 m.

 

Sh. Rushtonas sakė, kad naudodamas muilą pastatus perkėlė dešimtis kartų. Pasak jo, mažiems pastatams reikia tik 20–40 muilo gabalėlių, tačiau Halifakso pastatas buvo sunkiausias per penkis statybos darbų dešimtmečius.

Namas Halifakso mieste buvo pastatytas 1826 m., iš pradžių kaip šeimos turtas, o vėliau kaip viešbutis, tačiau bėgant dešimtmečiams jis tapo gyvenamuoju daugiabučiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()