Netikėta! Scholzas netrukus gali atsistatydinti. Skelbiama priežastis ir galimas įpėdinis  ()

Italijos žiniasklaida skelbia netikėtą žinią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, naujuoju Vokietijos vyriausybės vadovu gali tapti dabartinis Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas gali atsistatydinti 2024 m. pradžioje. Apie tai remdamasis savo šaltiniais rašo Italijos laikraštis „La Repubblica“.

Žurnalistų teigimu, Scholzo atleidimo priežastis gali būti skandalas, susijęs su Vokietijos mokėjimo sistema „Wirecard“ ir buvusiu jos vadovu Janu Marsaleku. Kaip pastebi publikacijos autoriai, 2020 metais Scholzas buvo Vokietijos finansų ministras ir nepastebėjo didelės sukčiavimo schemos, dėl kurios „Wirecard“ bankrutavo.

Pranešama, kad Vokietijos eknomikos ministerija atmetė raginimą paviešinti Marsaleko ir ministerijos atstovų susitikimų turinį. Pats Scholzas neigia savo asmeninę atsakomybę dėl finansinio skandalo.

Žiniasklaidos duomenimis, Interpolo ieškomas Marsalekas šiuo metu yra FSB specialiųjų tarnybų saugomas ir yra Maskvoje. Leidinys pažymi, kad dar 2020 metais iš bendrovės vidaus nutekėjo įrodymai, kad Marsalekas neslėpė savo ryšių su Rusijos specialiosiomis tarnybomis ir net gyrėsi, ką gali gauti „Novačiok“.

 

Pranešama, kad Scholzo įpėdiniu gali tapti gynybos ministras Borisas Pistorius, neseniai užėmęs pirmąją vietą populiariausių Vokietijos politikų reitinge.

Leidinys „Bild“ rašo , kad pagal INSA instituto gruodžio 31 dieną atliktą apklausą tik kas penktas vokietis teigiamai vertina kanclerio Olafo Scholzo darbą. Tuo pat metu Vokietijos analitikai abejoja kanclerio pasikeitimo realumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(8)
(76)

Komentarai ()