„Aš juk sakiau. Kai atskris į tavo namus, tu dainuosi kitokią dainą. Atskrido.“ Soc. tinkluose plinta rusų vienuolio kreipimasis į Putiną (Video)  (1)

Vienuolis Andronikas iš Atono vienuolyno, kuris yra Rusijos Federacijos pilietis, reagavo į Belgorodo apšaudymą, kur dėl Rusijos oro gynybos darbo žuvo vietiniai gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai reikalavo, kad jis netylėtų ir pasakytų ką nors apie šią situaciją, o Andronikas prisiminė, kad anksčiau tie patys žmonės džiaugėsi ukrainiečių kančiomis, teigdami, kad taip jiems buvo atlyginta už nuodėmes.

Tada Rusijos Federacijos piliečiai paprašė vienuolio nesikišti, sakė, kad visa tai yra politika, ir netgi pareiškė, kad „kadangi Dievas leido, vadinasi, tai kažkodėl būtina“, komentuodami karą Ukrainoje. Atitinkamas vaizdo įrašas buvo paskelbtas jo „TikTok“ puslapyje.

Монах from Charter Vimeo on Vimeo.

„Tada sakiau: kai atskris į tavo namus, tu dainuosi kitokią dainą. Atskrido. Na, kaip man užsičiaupti ir nesikišti? Tai yra politika, meldžiuosi. O gal tokia yra Dievo valia, gal jei Dievas leido, vadinasi, dėl kokių nors priežasčių tai būtina? „Dabar aš nesidžiaugiu“, - atsakė rusams Andronikas.

Atkreipkime dėmesį, kad kitame vaizdo įraše vienuolis pažymėjo, kad pareiškė užuojautą ir gruodžio 29 dieną nuo Rusijos atakos žuvusių ukrainiečių artimiesiems, ir tiems, kurių artimieji žuvo Belgorode. Rusijos mieste aukų skaičius yra neproporcingas tam, kiek žmonių Ukrainoje nužudė okupantai, tačiau „kiekviena siela neįkainojama, tai yra tragedija“.

@m_andronikos Белгород. Соболезнование всем заложникам путинского беспредела#Монах #Андроник #православие #Афон #война #україна🇺🇦 ♬ оригинальный звук - монах Андроник Афон

 

 

„Reiškiu užuojautą visiems savo tautiečiams, kurie nekaltai kenčia, nesutinka su tuo, ką mano vyriausybė daro Ukrainoje, ir nesąmoningai tampa šios situacijos įkaitais. Ir linkiu draugui V. Putinui ir jį palaikiusiems kruvinams bepročiams, jei įmanoma, gailėtis“, – sakė Andronikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(197)
(2)
(195)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: