Kai labiausiai reikėjo, Japonija padėjo! 4 500 000 000$ plius superaukštos technologijos dovanų (Video)  ()

Japonija Ukrainai dabar skiria 37 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie bus skirti bepiločių orlaivių aptikimo sistemų pirkimui, teigia Japonijos užsienio reikalų ministrė Yoko Kamikawa per spaudos konferenciją su Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovu Dmytro Kuleba.

„Griežtai smerkiu Rusijos vykdomas raketų ir bepiločių orlaivių atakas įvairiuose regionuose, įskaitant Kyjivą, net per Naujųjų metų šventes. Reiškiu nuoširdžią užuojautą šių atakų aukoms ir dar kartą reiškiu pagarbą Ukrainos žmonių drąsai. Jie taip ilgai ginasi nuo Rusijos agresijos. Japonija pasiryžusi paremti Ukrainą, kad atkurtų taiką. Mano vizitas Kyjive reiškia Japonijos paramą Ukrainai, o kaip šios pagalbos dalį mūsų šalis į NATO patikos fondą įneš 37 mln. dolerių nupirkti dronų aptikimo sistemoms“, – sakė ministrė.

 

„Be to, norėdama padėti ukrainiečiams ištverti žiemą, Japonija parūpino 5 mobiliuosius generatorius ir 7 transformatorius. Šiandien Japonijos užsienio reikalų ministerija oficialiai perduos šią įrangą“, – pridūrė Yoko Kamikawa.

Sausio 7 d. į Kijevą atvykusi Japonijos užsienio reikalų ministrė Yoko Kamikawa susitiko su savo kolega iš Ukrainos Dmytro Kuleba, aplankė Bučą, Irpinę ir ketina nuvykti į pabėgėlių ir moterų prieglaudą. Verta paminėti, kad bendras ministrų susitikimas vyko prieglaudoje, nes tuo metu Kyjieve buvo paskelbtas oro antskrydžio pavojaus signalas.

 

 

2023 metų gruodžio 7 dieną Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida paskelbė apie savo šalies pasirengimą skirti Ukrainai 4,5 mlrd. dolerių. Lėšos bus naudojamos šalies atsigavimui po Rusijos agresijos padarinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: