Siaubingos naujienos. „Tai gali atrišti Kremliui rankas.“ Kas darosi Rusijoje?  (1)

Nepriklausoma apklausa rodo, kad daugiau nei pusė rusų palaiko V. Putino užsienio politiką ir Rusijos agresiją Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausoma Čikagos universiteto Nacionalinio nuomonės tyrimų centro (NORC) atlikta apklausa atskleidė, kad nepaisant sudėtingų ekonominių sąlygų ir žemesnio pragyvenimo lygio Rusijoje, prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau naudojasi tvirta vidaus parama savo vyriausybei ir vykstančiam karui Ukrainoje, praneša karo studijų institutas (ISW).

NORC apklausa surinko 1 046 suaugusiųjų rusų, gyvenančių Rusijos Federacijoje ir Rusijos okupuotame Kryme, atsakymus, naudojant duomenis, gautus iš Rusijos mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų.

Apklausa atskleidė, kad 67% respondentų pritaria V. Putino tvarkymuisi su užsienio politika ir 58% palaiko jo vidaus politiką. Be to, 66% dalyvių pareiškė ketinantys balsuoti už V. Putiną 2024 m. kovo mėn. vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Nepaisant NORC apklausos, rodančios, kad rusai nepatenkinti didėjančiomis kainomis ir apskritai blogėjančiomis gyvenimo sąlygomis, pritarimo V. Putinui reitingai išlieka gana aukšti.

NORC apklausa pabrėžė, kad 63% respondentų palaiko karą Ukrainoje, o 64% jį suvokia kaip „civilizacinę kovą tarp Rusijos ir Vakarų“.

 

Ši išvada prieštarauja kitoms neseniai atliktoms nepriklausomoms apklausoms Rusijoje, kurios parodė sumažėjusį palaikymą visapusiškai Rusijos invazijai į Ukrainą.

Tuo tarpu Ukrainoje, Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto apklausa rodo, kad yra didelė parama kariuomenei (96 %) ir lyderiams, tokiems kaip generolas V. Zalužnas (88 %) ir prezidentas V. Zelenskis (66 %), o pasitikėjimas prezidentu šiek tiek sumažėjo nuo 2022 m. Tokios institucijos kaip Ginkluotosios pajėgos ir Saugumo tarnyba išlaikė nuolatinį visuomenės pasitikėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(9)
(-8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: