[ŽT] „Sąmoningai ir oficialiai atsisakau RF pilietybės.“ Kas bėga iš Rusijos  ()

„Tai lėmė mano esminis nesutikimas su Rusijos invazija į Ukrainą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Technosila“ tinklo savininkas Michailas Kokorichas oficialiai atsisakė Rusijos Federacijos pilietybės. Apie tai jis rašė savo „LinkedIn“ paskyroje ir paaiškino, kad tai padarė protestuodamas prieš Kremliaus politiką.

„Šią savaitę sąmoningai ir oficialiai atsisakiau Rusijos Federacijos pilietybės, nutraukdamas formalų ir vienintelį ryšį su šia šalimi. Dėl 2022 metų vasario įvykių tai buvo sąmoningas sprendimas, kurį lėmė mano esminis nesutikimas su Rusijos invazija į Ukrainą ir V. Putino vyriausybės politika“, – pažymėjo verslininkas.

M. Kokorichas prie pranešimo pridėjo ambasados ​​pažymėjimo, patvirtinančio jo atsisakymą nuo Rusijos pilietybės, nuotrauką. Joje paslėptas šalies, kurioje yra ambasada, pavadinimas.

Michailas Kokorichas vadovavo daugiau nei 20 įmonių, įskaitant „Technosila“ ir parduotuvių tinklą. 2011 metais jis įkūrė privačią Rusijos kosmoso kompaniją „Dauria Aerospace“. Ši bendrovė laimėjo sutartis su „Roskosmos“ dėl erdvėlaivių surinkimo.

2017 m. M. Kokorichas, bendradarbiaudamas su buvusiu „Sber“ vadovu Levu Chasis, Kalifornijoje sukūrė kosmoso startuolį „Momentus“. 2021 metais verslininkas buvo priverstas atsistatydinti iš generalinio direktoriaus pareigų dėl problemų turėti prieigą prie kosmoso technologijų, susijusių su jo Rusijos pilietybe. Tada jis persikėlė į Šveicariją, kur pradėjo naują kosmoso startuolį „Destinus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: