[ŽT] Čekijos prezidentas perspėja. „Trumpas ir Putinas gali tai padaryti“  ()

Ukraina, pasak P. Pavelo, turėtų pagalvoti apie tai, kad jos kariniai pajėgumai yra riboti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas, jei bus išrinktas, gali susitarti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o tai nebus naudinga Europai ir Ukrainai, sakė Čekijos vadovas Petras Pavelas.

„Tokiu atveju susidursime su fait accompli, su kuriuo turėsime susidoroti. Tačiau tikrai turime pripažinti, kad Donaldas Trumpas į daugelį dalykų žiūri kitaip“, – sakė P. Pavelas.

Pasak jo, jei D. Trumpas laimės, Europa turės gerbti JAV piliečių pasirinkimą ir būti pasiruošusi tokiems įvykiams.

Ukraina, pasak P. Pavelo, turėtų pagalvoti apie tai, kad jos kariniai pajėgumai yra riboti. Todėl sąjungininkai jai teikia rekomendacijas apriboti puolimo veiksmus ir pereiti į gynybą. Prezidentas pridūrė, kad Kyjivui reikia ne tik gynybinės ginkluotės, bet ir tolimojo nuotolio raketų ar naikintuvų F-16, kad sutrikdytų Rusijos armijos tiekimo linijas.

 

„Tik jėgų suvienodinimas gali paskatinti abi puses suprasti, kad jos tolimesnės sėkmės nepasieks ir atėjo laikas kažkokioms deryboms“, – apibendrino P. Pavelas.

D. Trumpas ne kartą yra pareiškęs, kad gali užbaigti karą Ukrainoje per 24 valandas. Jis pasakė, kad susisieks su V. Putinu ir Ukrainos lyderiu V. Zelenskiu. Anot jo, su abiem politikais palaikė labai gerus santykius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()