[ŽT] Zelenskis pasirašė Zalužno atleidimo įsakymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-01-31 11:18
Kada rinkimai į prezidento postą Ukrainoje? Zelenskis ką tik pasirašė, kad nebenori būti prezidentu antrą kadenciją, Zalužno naudai.
kestutisz 2024-01-31 11:44
Gal tai nėra blogai, o gal ir toks planas, bo labai neaišku kaip ten su strategija gali nutikti po rinkimų - labai jau populiari darosi mintis "susitarti" su okupantu, nes na karas yra karas, jis vargina ne tik esančius fronte ar prie jo. Bet šiapi kol nėra paties dekreto - tol viskas neaišku.
Benediktas 2024-01-31 12:34
Juokėsi ukrainiečiai iš rusų, kad jie yra vergai. Tuoj Zelenskis juos padarys tokiais pačiais. Gerą generolą atleis, rinkimkus praskipins, savo žmons susodins, žemes Putinui atiduos. Karą praknis.
HardAxe 2024-01-31 12:56
Zelenskis yra pats tas prezidentas, kuris suinteresuotas praknisti karą ir susitarti su rusais. Nuo pat pirmos dienos tik ir bando tai padaryt. Turbūt realybė yra tokia, kad Rusija išmoko kariauti, pastatė įtvirtinimus. Ukraina negali atkovoti nei metro savo žemės dėl pavėluotai suteiktų tankų. Dabartinėj situacijoj lieka tik teritorijų apšaudymas, lėtas teritorijų praradimas vykdant žmogiškuosius nuostolius Rusijai ir laukimas kol Rusija subyrės. Rusija galbūt perėjo į self-sustainable režimą, gali tęsti karą/gyvavimą dar 20 metų, Ukraina, tuo tarpu, labai priklausoma nuo EU/USA paramos. Žmonių prasme gyvieji resursai eitų 3:1, bet iš ukrainos pabėgo daug pabėgėlių, jie turėtų laikyti praradimų santykį 5:1 norėdami tęsti ilgalaikį karą. Ar verta laikyti apkasų liniją prezidengtas supranta geriau už mus, tuo galim neabejoti. Kitas dalykas tas Zalušino atleidimas nepatvirtinas, taip pat niekas neaišku kokias pareigas jis užims po atleidimo, jei tai įvyks. Galbūt pereis iš generolų į kokį specialių operacijų strategą ar panašiai.
Hmz 2024-01-31 13:18
Klausyk, gal tu ir akcijų kursus moki pranašauti? Draugas klausia.
Benediktas 2024-01-31 13:36
Nesu akcijų specas. Bet manau dabar reikia investuoti į DI, OpenAI ir Microsoft. Kad Zelenskis šudą mala buvo aišku baiginėjantis pirmiems karo metais, kai nekovovojo su korupcija ir neskatino sprendimų dėl karo pramonės. Vidaus politiką paliko saveigai, nors karo metais turi daug daugiau galių. Ir jei patvirtis, kad tikrai atleido - tai Zelenskis vaikosi valdžios, valstybės interesai - kitoje vietoje - grynai, kaip buvo su Putinu. Tik neilgai bus valdžioje, jei karą praknis.
donatasv 2024-01-31 14:28
Kaži ar taip. Jis padarė ir nemažai dėl Ukrainos. Jau vien karo pradžia buvo įspūdynga, prieš karą taipogi ne ką mažiau jo nuopelnų, kad Ukraina aplamai atstovėjo prieš rusiją. Karo vadų atleidimas ir naujų paskyrimas čia kaip daug ekspertų kartojo yra normali praktika. Jei Ukraina būtų gavus tiek kiek prašė tai dabar zelenskį ant rankų nešiotai. Nebūtų vidinių pykčių, nesusikalbėjimų viešumoje ir t.t. Tyliai visi rėkė, kad slysta JAV parama dėl korupcijos bet čia gali būt dar įdomiau. Pergalvojus taivano ir kinijos karą priėjau išvados, kad taivanas nieko vienas prieš kiniją nepadarys net ir labai norėdamas. Bet jei pažvelgtume į honkongą kur demokratiją kinas nesenei išstūmė tyliai sukišdamas komunistus į valdžią ir paliko labai daug nepatenkintų žmonių gautume visai kitą vaizdelį. Kyla taivanas, kyla honkongas dar kelios provincijos prieš pekiną tai karas iš salos labai gretai gali persikelti į žemyninę kinijos dalį. Kinas pjaunasi prieš kiną, o amerikonas iš pašonės teikia ginklus. Tai kai pats teigiau, kad negauna dėl korupcijos čia gal būt ir klydau iš dalies galbūt bet pagrindu tai nebuvo.
Benediktas 2024-01-31 14:40
Jis dėl Ukrainos padarė tik, kai kilo karas ir kai sutelkė vakarus - iki to - jis nieko nedare ir po metu irgi nieko, kas liecia Ukrainos vidaus politiką. Kokios prielaidos, kad nekovojo sukorupcija? Nes nebuvo jokių žinių praktiškai apie didingą kovą su ja. Kova turėjo būti didinga, 'su saliutais', nes Ukrainoje daug korupcijos, kaip ir Rusijoje. Kažkuriuo momentu jis net pasakė, kad Ukrainoje nėra korupcijos, buvo tokia citata.
donatasv 2024-01-31 15:30
Pritrūko pompastikos? Nepadarė tokio šou kaip karo pradžioje? Kiekvienam ikiteisminiui prasidėjus pats nebėgo kabint antrankių? Kievienam įstatymui išleistam kovojant prieš korupciją nesukūrė laidos? Nes pripažinkim situacija buvo ir yra įtempta, zelenskis padarė klaidų bet suvartyt jam visas bėdas nu smarkiai perlenkta lazda. Čia besiplečiantys konfliktai, interesai, propaganda, karas, mirtys ir t.t. viskas į krūvą ėjo, o zelenskiui reikėjo burt vakarus, kada aplamai nors ką nors pradėtų duoti. Išslydo korupcijos nėra... jei aš būčiau jo vietoje iš įtampos man rodos dar netiek prišnekėčiau. Nors prigeriu max pora kart per metus tai su tiek streso minimum du kart į savaitę būtų
Benediktas 2024-01-31 15:35
Jam pačiam nereikėjo nieko daryt, tam yra kiti žmonės, tik pavest kažkam tai sutvarkyt ir kad raportuotų SMS kiekvieną antradienį, kad būnant užsienyje ir prašant pagalbos, galėtų paskaityt pietų metu, kiek stambių žuvelių pagavo už korupciją. Jei darbas su korupcija butu buves, nori nenori, visi apie tai būtų žinoję.
donatasv 2024-01-31 15:38
Tai nesugautų žuvelių kiekis rūpėjo ES. Įstatymų pakeitai kuriuos taikant būtų galima užkardyt korupciją.
Dannas3 2024-01-31 15:57
https://www.reuters.com/world/europe/to ... 023-11-27/ https://www.ukrainianworldcongress.org/ ... -the-best/ https://euromaidanpress.com/2024/01/31/ ... ts-assert/ https://www.ft.com/content/bd7c9cfb-56e ... cc9739c955 Zodziu tiesiog pilna straipsniu, kaip bandoma valyt korupcija, tik kazkas isivaizduoja, kad tai greitas procesas.
Benediktas 2024-01-31 16:02
Aišku, kad sunku kovot su korupcija, kaip valdininkų algos mažos ir juos galima papirkti. Saakašvilis išlieka pavyzdžiu, kaip greitai šalyje galima išvalyti korupciją. Nenustebčiau jei Zelenskis pridengia savo draugelių varkes.
Dannas3 2024-01-31 21:21
Ir kaip greitai pravale? Per metus? Du ? Ar kokius 7? 7 ir labai trumpas laiko tarpas, bet cia trydalioji, lyg tai kad Zelenskis per metus, turi isvalyt nuo korupcijos, prie daug sudetingesniu isores salygu.
Benediktas 2024-01-31 22:04
Sudetingesnes salygos suteikia daugiau galiu pagal konstitucija. Taip Saakasvilis isvale dizdiuma, gal per kadencija. Prie Zelenskio beveik nepradejo, jei lyginti su Saakašviliu. Juk buvo laikas, kai nebuvi karo, ir buvo stilis. Aisku Saakashvilis yra isskirtinis atvejis, turbut negalima pagal ji lyginti. Tiesiog visi bijosi atsakomybes isardyti ta sirsiu lizdą ir ramiai baigia kadencijas. Palieka kitiems.
donatasv 2024-01-31 22:28
Kiek pamenu 2008 metų krizę, o Lietuva, Latvija, Estija tuo momentu jau buvo 4 metai kaip Europos sąjungos narės bet, kad aplamai galėtų gauti ES paramą turėjo įsileist tarptautinio valiutų fondo stebėtojus į savo valstybinių pinigų katilą, atlikt auditus ir tik po įsipareigojimų pradėti antikorupcinias reformas gavo paramas, na išskyrus Lietuvą. Reformos buvo nuo paprastų lupikavimų kaip kad mokyklose dirba 10 mokytojų ir 5 fiktyvūs stogdengiai iki rimtų pinigų išmokėjimų su ofšorais susijusiomis įmonėmis, kyšiais ir t.t. 2012 važiavom į kelionę po Lietuvą, lenkiau fūrą 95km/h greitis. Pastabdo policininkas ir sako tu viršinai greitį. Aš toks ane? Jo sako išlipk iš mašinos ateik prie galo, atėjau prie galo sako tu viršinai greitį rašysim baidą. Aš jam nu mes dar pažiūrėsim. Einam sako prie alkotesterio papūsi... ok nieko neįpūčiau. Sako sėkmingo kelio. 2016 ar 2017 metais uošvį sustabdė nepamenu už ką, bet tas mašinoje kišo 20 eurų ir gavo 1k eurų baudą už kyšio davimą. Tada pirmą kart pasijutau, kad mūsų šalis apsivalė. 32 metus Ukraina gyveno laukinių vakarų principu. Priėjai prie lovio junkis prie chebros ir sukamės kiek galim. Čia ne tik reikia pakeisti įstatymus, pritaijyti saugiklius, apsaugas, priverstines priemones bet pats svarbiausais etapas žmonių mastymą. Tik pritaikius eilę priemonių žmonės pradėjo keistis. Žmonės tai ne tik valstybės tarnautojai bet ir eiliniai žmonės kurie siūlo kyšius. Ukraina dar tik pradėjo galvot kaip keisti sistemą, norėt efekto, veiksmų nu tiesiog neadekvatu. Ypač Ukrainai, kada pilna prikišta ruskio šūdžių kurie ne tik bando pasipelnyti bet negana to pakenkti.
Dannas3 2024-01-31 23:13
Koks sirsiu lizdas? Gruzija per trumpa laika apsivale nuo low level korupcijos, t.y. tos kasdienines, kuri yra liaudies protuose. Ta aukstesne lygio, ka ir butu galima vadinti sirsiu lizdu niekur nedingo. Realiai ten tas pats kai vengrijoj dabar yra.