Kyjivas pavojuje. Ruošiamasi blogiausiam  ()

Ukrainos kariuomenė turėtų pasirengti naujiems okupantų bandymams užgrobti Kijyvą ir Ukrainos pietus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė turėtų pasirengti naujiems okupantų bandymams užgrobti Kijyvą ir Ukrainos pietus. Taip pareiškė generolas majoras Dmytro Marčenka  interviu internetiniam leidiniui  „Gordon“. Tačiau D. Marčenka pažymėjo, kad jį, kaip kariškį, visada mokė, jog reikia ruoštis  blogiausiam ir tikėtis geriausio. Ir pridūrė, kad Ukrainos pietinės dalies Rusijos vadovai dar neatsisakė.

„Jie vis dar bandys įvykdyti šį užgrobimo planą ir atkirsti mus nuo Juodosios jūros. Tai jų strateginė užduotis, - pabrėžė D. Marčenka.

Taip pat, pasak generolo, jei rusams pavyks, jie gerokai susilpnins Ukrainą - padarys taip, kad ji nebeturės savo jūros, savo uostų, o tai labai smarkiai smogs šalies ekonomikai, pažymėjo Marčenka. Ir pabrėžė, kad būtina ruoštis gynybai: „Vis dar manau, kad reikia ruoštis tam, kad jie vykdys savo planą užgrobti pietus. Todėl, kol turime laiko, manau, kad mūsų karinė vadovybė turėtų priimti teisingą sprendimą ir dabar sukurti tris gynybos linijas, kad būtų sudarytos tokios sąlygos, kurios neleistų jiems pasistūmėti į priekį - net ir kelis kilometrus“.

Taip pat A. Marčenka padarė pribloškiantį pareiškimą apie dar vieną puolimą prieš Kijyvą:

 

„Gali būti visko. Tam jie turi ir pajėgų, ir ginkluotės. Prarasti  30-40 tūkstančių jiems nieko nereiškia, o mums tai didelė problema.  Jiems reikia kokios nors pergalės: bent jau nedidelės. Jie sustojo, prarado daug teritorijos. Ir pasakysiu, kad dabar neturėtume atsipalaiduoti, nes jie ne šiaip sau grįžo atgal. Niekas per karą šiaip sau nepasitraukia. Jie pasitraukė tam, kad iš naujo įvertintų padėtį, padarytų išvadas, pergrupuotų savo karius - ir vėl atsitrauktų. Taigi turime padaryti viską, kad tam pasiruoštume“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()