„Klaupkis, menkysta!“ „Didvyriai“ grįžta į Rusiją  ()

„Klaupkis, menkysta!“ - taip įsakinėja gubernatorius, grįžęs iš okupuotos Ukrainos teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius sulaukė pasekmių už „saviškių“ paskyrimus okupuotose Ukrainos teritorijose: į tėvynę grįžę pareigūnai tapo per daug įžūlūs ir korumpuoti net matuojant Rusijos standartais, rašo „Meduza“, remdamasi Putino administracijai artimais šaltiniais.

Jie vieningai teigia, kad Ukrainoje Kremliaus paskirti asmenys „išmoksta pernelyg laisvai elgtis“. Visų pirma, kaip savo nuožiūra leisti „Putino pinigus“, skirtus iš Rusijos valstybės biudžeto okupuotiems Ukrainos miestams.

„Ten daug babkių ir jokios kontrolės. Pinigus išplauti lengva, ir lengva rasti vietinių, kurie gali padėti tai padaryti. Labai lengva nuslėpti klaidas, net jei pinigai buvo tiesiog pavogti“, - aiškino vienas iš šaltinių.

Kartu pabrėžiama, kad Rusijos valdžia į tokias schemas žiūri pro pirštus, nes rusai ir taip nėra labai entuziastingai nusiteikę vykti į kariauti į Ukrainą.

Po „ukrainietiškos“ patirties pareigūnai užsimiršta ir grįžę į Rusiją pradeda „žaisti pagal savo taisykles“.

 

Du Rusijos gubernatoriai – Vitalijus Chocenka ir Vladislavas Kuznecovas iki paskyrimo Ukrainoje buvo vidutiniški pilki pareigūnai,  tačiau dabar jų bendravimo tonas įgavo „pusiau karinį stilių“. 

„Aš tau ne viršininkas, o vadas. Klaupkis, menkysta!“ – taip dabar „maloniai“ su vietos pareigūnais bendrauja Chocenka, cituoja savo šaltinį „Meduza“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(4)
(55)

Komentarai ()