Neįtikėtina. „Viskas juda Trumpo pergalės link.“ Ar Ukraina turėtų bijoti? (Video)  ()

D. Trumpo teiginiai apie „taiką per 24 valandas“ neturi nieko bendra su tikrove.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Donaldas Trumpas laimės JAV prezidento rinkimus, neturėtume tikėtis, kad jis rimtai lažinsis dėl paramos Ukrainai. Tačiau D. Trumpo elgesį sunku nuspėti, nes jis ne nuoseklus, o impulsyvus. Ir šis impulsyvumas gali pakreipti reikalus bet kuria kryptimi.

Tuo pačiu metu D. Trumpo teiginiai apie „taikos Ukrainoje per 24 valandas“ galimybę yra tik rinkimų retorika, neturinti nieko bendra su realia politika. Tokią nuomonę interviu „Glavred“ išsakė analitikos centro „Trečiasis sektorius“ direktorius, politologas Andrejus Zolotarevas.

Anot A. Zolotarevo, kol kas akivaizdu, kad D. Trumpas gali nugalėti J. Bideną rinkimų lenktynėse.

„D. Trumpas dabar lenkia J. Bideną penkiais taškais. Tačiau ieškinių ir D. Trumpo dalyvavimo rinkimų kampanijoje klausimas lieka atviras. J. Bidenas praranda taškus, ir tai yra faktas. Kol kas viskas eina link D. Trumpo pergalės rinkimuose“, – pažymėjo politologas.

Remiantis A. Zolotarevo prognozėmis, jei D. Trumpas nebus pašalintas iš lenktynių teisėtai (per teisminę kazuistiją), jis gali nugalėti J. Bideną.

„Kol kas viskas eina link to, nes J. Bidenas neturi didelių pergalių, tačiau yra didelių problemų. Problemos yra ne tik Ukrainoje, bet ir Artimuosiuose Rytuose bei Pietryčių Azijoje. Kol kas jo komandos veiksmai primena ugniagesių režimą: užgesino, bet paskui užsidegė“, – kalbėjo politologas.

 

„Ką mums tai gali duoti? Rusija jau kartą buvo sudeginta: Kremliuje po D. Trumpo pergalės jie gėrė šampaną, bet jis nepateisino jų lūkesčių. Galbūt ir šį kartą nepateisins jų lūkesčių. Nepamirškite, kad tie patys „Javelin“ ir „Stinger“ pradėjo keliauti į Ukrainą būtent valdant D.Trumpui. Prieš tai, valdant demokratams, šalis negavo reikšmingų ginklų atsargų, išskyrus radarus, „Humvee“ ir tam tikrą skaičių šaulių ginklų“, – pažymėjo A. Zolotarevas.

 

Tačiau, pasak politologo, D. Trumpas pirmiausia yra izoliacionistas. Todėl nereikėtų tikėtis, kad jis rimtai lažinsis dėl paramos Ukrainai. Nebent Kremlius padės savo „gerumu“.

„Kol kas prognozės nepateikčiau, nes D. Trumpas neturi nuoseklumo, bet yra impulsyvus, ir šis impulsyvumas gali viską pasukti bet kuria kryptimi. Kalbant apie D. Trumpo teiginį apie „taiką per 24 valandas“, kad jis išspręs karo klausimą Ukrainoje per dieną, tai yra priešrinkiminė retorika. Per rinkimus politikai dažnai daro tokius pareiškimus, siūlydami paprastus sudėtingų problemų sprendimus. Tai neturi nieko bendra su realia politika“, – apibendrino A. Zolotarevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()