Putinas nebepadės. Lukašenka pradėjo paniškai bijoti dėl savo gyvybės (Video)  ()

Pagal pasirašytą nutarimą smogti ir atidengti ugnį galima atsižvelgiant į aplinkybes, nusikaltimo pobūdį ar net administracinį teisės pažeidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Lukašenka leido savo kariškiams atidengti ugnį į civilius Baltarusijoje. Be to, jie gavo žalią šviesą naudoti karinius ginklus ir specialią įrangą prieš civilius.

Tokie veiksmai rodo Baltarusijos diktatoriaus baimę dėl savo gyvybės. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko, kuris paaiškino, kad Vladimiras Putinas ne visada sugebės apginti A. Lukašenką.

Apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka leido kariuomenei panaudoti ginklus prieš savo bendrapiliečius. Pagal pasirašytą nutarimą smogti ir pradėti ugnį galima atsižvelgiant į aplinkybes, nusikaltimo pobūdį ar net administracinį teisės pažeidimą.

„A. Lukašenkos diktatūra vis labiau slenka totalitarizmo link. Tai natūralus diktatūros griežtinimo procesas, ypač turint omenyje, kad V. Putino režimas nesitęs amžinai, o A. Lukašenka turės ginti savo valdžią, ypač tokiomis sąlygomis, kai RF negali jam padėti“, – aiškino Igoris Jakovenko.

Todėl A. Lukašenka neišvengiamai stiprina galios komponentą. Jis visomis turimomis priemonėmis stengiasi apsaugoti savo režimą ir savo gyvybę. Ir iš tikrųjų vienintelė galima priemonė – padidinti saugumo pajėgų galias.

Be to, pažymime, kad Baltarusijoje vis dar yra apie tūkstantis samdinių. Po Jevgenijaus Prigožino sukilimo jų buvo daugiau nei 80 tūkst. Oficiali versija sako, kad likę samdiniai yra Baltarusijos kariuomenės instruktoriai.

„Matyt, tai visai neblogi kariškiai, galintys bent ką nors padaryti. Šią patirtį jie perduoda Baltarusijos kariuomenei. Tačiau negalima atmesti galimybės, kad jie yra laikomi galimais diversantais“, – pažymėjo I. Jakovenko.

 

Žurnalistas neigia didelio ir tiesioginio karo tarp Rusijos ir Europos galimybę, nes visa Rusijos kariuomenė sutelkta mūšio lauke Ukrainoje. Tuo pačiu metu gali egzistuoti atskiri sabotažo būriai ir atlikti tam tikras užduotis.

„Vagneriečiais“ galima destabilizuoti situaciją, organizuoti provokacijas ir individualius reidus, pavyzdžiui, Lenkijos ar Lietuvos teritorijoje“, – pabrėžė I. Jakovenko.

Nėra jokių abejonių, kad „Wagner“  samdiniai yra idealūs kandidatai tokiam darbui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()