Scholzas: Rusijos pergalė Ukrainoje sukeltų grėsmę visai Europai  ()

Jis reikalauja Ukrainai daugiau karinės paramos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas perspėja dėl Rusijos pergalės pavojų ir reikalauja nenutrūkstamos paramos Ukrainai. Jis laikosi pozicijos šiuo klausimu savo nuomonės straipsnyje, kurį paskelbė „Wall Street Journal“ (WSJ).

Pagal straipsnio pavadinimą „Rusijos pergalė Ukrainoje kelia pavojų mums visiems“.

„Rusijos pergalė Ukrainoje būtų ne tik Ukrainos, kaip laisvos, demokratinės ir nepriklausomos valstybės, pabaiga, bet tai kardinaliai pakeistų visą Europą“, – pradeda savo ilgą straipsnį.

„Tai sukeltų rimtą smūgį liberaliajai pasaulio tvarkai. Brutalus Rusijos bandymas pavogti teritorijas jėga galėtų būti pavyzdys kitiems autoritariniams lyderiams visame pasaulyje.“

O. Scholzo teigimu, dėl to dar daugiau valstybių iškiltų grėsmė tapti „netoliese esančių žvėrių“ aukomis. Jis rašo, kad ši galimybė yra priežastis, kodėl JAV ir Europa turi toliau remti Ukrainą.

„Mūsų žinia aiški. Turime padaryti viską, ką galime, kad Rusija nelaimėtų“, – rašo jis.

O. Scholzas priduria, kad nesugebėjimas sustabdyti V. Putino turės ilgalaikių pasekmių, o kaina bus pakankamai didelė, palyginus pagal dabartinės paramos Ukrainai kainą.

 

Jis reikalauja Ukrainai daugiau karinės paramos. Tačiau jis straipsnyje neskelbia, kad Vokietija pradėtų tiekti Ukrainai ilgojo nuotolio sparnuotąsias raketas „Taurus“ ar bet kokią kitą naują ir tvirtesnę ginkluotę.

Ukraina nuo praėjusio pavasario Vokietijos prašo raketų „Taurus“, kad atsakytų į Rusijos agresiją.

„Wall Street Journal“ paskelbė O. Scholzo nuomonę prieš kanclerio ir prezidento Joe Bideno susitikimą šią savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()