Istorikai pasiuto, daktarai nustatinėjo diagnozę. Putinas prisišnekėjo (Video)  (2)

Putinas buvo paklaustas, kodėl jis puolė Ukrainą, bet atsakymo nebuvo. Vienas amerikiečių apžvalgininkas netgi sakė, kad jau seniai pastebėjo, jog kuo blogesnė pasaulio lyderių ekonominė padėtis, tuo ilgiau jie kalba apie savo „didžiąją“ istoriją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-13 Istorikai pasiuto, daktarai nustatinėjo diagnozę. Putinas prisišnekėjo (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas davė beveik dviejų valandų interviu amerikiečių žurnalistui Tuckeriui Carlsonui. Pokalbio metu Rusijos diktatorius ciniškai melavo, iškraipė istorinius faktus ir bandė kažkaip pateisinti okupantų nusikaltimus Ukrainoje.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė JAV politinis ir visuomenės veikėjas Jurijus Raškinas, pridūręs, kad Putinas savo skundus išsako beveik visiems, kuriuos sutinka.

„Vargu ar kas nors klausėsi Putino kalbos, išskyrus galbūt istorikus, kurie griebėsi už galvos, ir gydytojus, kurie surašė paciento diagnozę“, – pažymėjo Raškinas.

Putinas buvo paklaustas, kodėl jis puolė Ukrainą, bet atsakymo nebuvo. Vienas amerikiečių apžvalgininkas netgi sakė, kad jau seniai pastebėjo, jog kuo blogesnė pasaulio lyderių ekonominė padėtis, tuo ilgiau jie kalba apie savo „didžiąją“ istoriją.

Net pats Tuckeris atsiprašė publikos ir iš tikrųjų patvirtino, kad pirmąjį interviu pusvalandį galima praleisti, nes Putinas itin ilgai pasakoja apie „Rusijos istoriją“.

„Putinui svarbu papasakoti savo istoriją visiems, kurie jį išgirs. Kažkodėl jis neišeina iš šios būsenos, nors pasaulis juda į priekį. Tai, kas įvyko praeityje, nepanaikina jokios atsakomybės už dabartį, nors Putinas visais įmanomais būdais bandė pateisinti invaziją sakydamas, kad neva neturėjo kito pasirinkimo“, – sako Raškinas.

 

Verta paminėti, kad pastaruosius 20 metų Tuckerio Carlsono vienintelis darbas buvo netekti darbo įvairiuose naujienų kanaluose. Jis ir jo kolegos paskutiniam darbdaviui kainavo beveik 800 mln. dolerių. Viskas dėl to, kad jie propagavo sąmokslo teorijas. Carlsonas buvo atleistas, nes nuspręsta, kad taip pigiau.

„Dabar jis turi pinigų, bet nori dėmesio, todėl nusprendė, kad pokalbis su Putinu yra „įdomiausia“ tema. Tačiau tai dar labiau parodė, kad Putinas nėra politikas. Politikai turi bent kiek atsižvelgti į kitų žmonių reakcijas“, – pažymėjo Raškinas.

 

Po to, kai visi Putinui prieštaraujantys paliko šalį, Kremliaus vadovas gali kalbėti ką nori. Niekas jam neprieštaraus. Be to, nepriklausomi ekspertai patvirtina, kad Carlsonas sutiko su diktatoriumi visais klausimais ir buvo jam per daug ištikimas.

„Buvo aišku, kad jis palaiko Putiną, bet tik dėl to, kad jis turi savų tikslų. Jis bando Putiną įsprausti į rėmus, kuriuos jis nubrėžė, bet Kremliaus vadovas turi visai kitus parametrus. Todėl jų „suartėjimas“ atrodė labai keistai“, – pabrėžė Raškinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: