Paprasta. „Vieną kartą ryte ir vieną kartą vakare.“ Skelbiamas veiksmingiausias svorio metimo pratimas  ()

Kalbant apie svorio metimą, ne visi pratimai yra vienodi, o tinkamų paieška gali turėti įtakos jūsų sėkmei siekiant svorio metimo tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kūno rengybos treneris Mentusas įvardijo efektyviausią pratimą, kuris gali paskatinti numesti svorio ir pakeisti požiūrį į fitnesą, rašo „Eatthis“.

Pasak Mentuso, tai yra jėgos ėjimas. „Vaikščioti galima bet kur, nereikia jokios įrangos ir tereikia gerų vaikščiojimo batų“, – sakė specialistas.

„Vaikščiojimas mažai nualina jūsų kūną, o tai reiškia, kad galite greitai atsigauti ir kasdien ilgai vaikščioti. Pratimo kartojimas parodys, jog per savaitę sudeginsite daugiau kalorijų“, – aiškino jis.

Nors bendras vaikščiojant sudegintų kalorijų skaičius gali būti mažesnis nei atliekant intensyvesnę treniruotę, jėgos ėjimas suteikia tvaresnį svorio kontrolės metodą, nesukeliant pernelyg didelio streso sąnariams ir raumenims.

„Einant riebalai yra pagrindinis energijos šaltinis“, – aiškina Mentusas. „Tai reiškia, kad didžioji dalis kalorijų, sudegintų vaikščiojant, bus iš riebalų. Taigi... užuot deginęs angliavandenius, jūsų kūnas bus labiau linkęs naudoti riebalus.“

„Kasdien pasivaikščiokite bent 30 minučių“, – rekomendavo Mentusas. „Tačiau jei norite numesti svorio, siūlau du kartus pasivaikščioti po 30 minučių: vieną kartą ryte ir vieną kartą po pietų ar vakare. Jei 30 minučių atrodo per ilgas laikas, pradėkite nuo 10 minučių pasivaikščiojimo ir pabandykite eiti kelis kartus per dieną, kol galėsite nesustodamas vaikščioti 30 minučių.“

 

Norėdami efektyviai numesti svorio, treneris rekomenduoja pradėti nuo greito penkių minučių apšilimo. „Po to atlikite 20 minučių jėgos vaikščiojimą tokiu tempu, kuris palaiko aukštą širdies ritmą. Pabaigoje padarykite penkių minučių pertrauka ir palaipsniui sumažinkite tempą. Jei norite padidinti intensyvumą ir sudeginti daugiau kalorijų, maršrute galite pridėti keletą kalvų ar įkalnių. Vykdydami šią kasdienę vaikščiojimo programą galėsite pasiekti svorio metimo tikslus, kartu pagerindami širdies ir kraujagyslių sveikatą bei fizinę formą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()