[ŽT] „Čikatilo Kremliuje...“ Kas nužudė Navalną?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-02-16 16:44
Čia savi pradėjo pakišinėt Putiną, galima sakyt samokslas pries Putiną. Vakarams derėtis su diktatoriumi, kuris žudo politinius priešininkus? Realiai galejo Navalnas sedet ilgai kalejime ir nieko jis Putinui nebutu pakenkes, dar ne laikas buvo. Bet is Vakaru lyderiu reakcijos - „giliai nuliude“, vietoj to, kad pasakyt, kaip yra iš tikrujų, reiskiasi jie galvoja apie derybas vis tiek. Kas parodo, kokios silpnos moraliai vakaru salys. Vakarams gresia zlugimas, jei neisiaugins stuburo.
Hmz 2024-02-16 17:25
Paaiškink, kodėl tada derasi su Saudo Arabija ir Kinija.
Benediktas 2024-02-16 17:43
Kas derasi ir del ko? Rusija? Matyt SA ir Kinija artimi morale.
Treisonas 2024-02-16 17:46
Tarsi nežinai, Saudo Arabiją - nafta, Kiniją - pigi darbo jėga ir daug pigaus šlamšto. Kad kažkas keistūsi turi įvykti lūžis, net rusyno atveju iki šiol perkama nafta didžiuliais mastais. Europa tapo tavo išvardintų šalių įkaitę, be mano minėtų naftos ir pigios darbo jėgos Europai galas, nes mūsų kontinento žmonės nieko nebranginą, keičia brangiausius telefonus dažniau nei aš įperku kelnes, įmonės priprato prie didžiulių pelnų.
Hmz 2024-02-17 00:40
Na va, pats ir pasakei, kad mano analogija visai teisinga.
Benediktas 2024-02-17 09:44
Tai reiškia - jokios moralės nėra vakaruose - tik vaidinam doruolius, su skambiais pareiškimais - del piniginės naudos galime išduoti viską. Įdomu, kaip toli ir kur mus tai nuves - principų ir moralės nebuvimas. Nafig mums tokia politika, kur nera jokiu standartų? Tai mus ir atvedė per kelis dešimtmečius į tokią krizę. Kur vienintelis kriterijus - gerbūvis, užsimerkiant, kaip mes jį pasiekiam. 'Just bussines' - tas blogis. Verslas pradejo diktuoti salygas, kaip mes turime gyventi. Verslas turi tarnauti žmonėms, o ne mes tapti jo įkaitais. Valstybes Valdžia tapo savo salies verslo ikaitais, o tai reiskia ir musu paciu, nes priklausome nuo savo verslo - nes mums nusispjauti kur daiktas pagamintas. Turime tureti principus, kas mums vertinga, ir neparduoti to uz pinigus. Atidaveme savo galia diktaturoms uz pinigus.
Dannas3 2024-02-17 10:21
O as pasakysiu, kad mus kaip tik prie to privede, per auksta morale. Musu varzovai zaidzia pagal visai kitas morales normas, tuo igydama dideli pranasuma. Mes save iskart isispraudziam i siaurus remus ir pvz musu visuomene pradeda smerkti valdzia, jei pradeda priiminet maziau moralius sprendimus, kai kitose visuomenese yra nusisvilpt ant to. Mano ankstesneje temoje apie zydus ir palestiniecius paminejau jau sita nesamone. Kai viena puse gali pjaustyt galvas, niekint lavonus ir t.t. Bet kai zydai neapsikente nori sunaikint sita vezi, jie yra smerkiami tu paciu harvardiniu. Pvz viena puse gali prisidenginet savais civiliais, tuo tarpu jei zydai tai darytu, arabams tai butu tik dar didesne dovanele. Daugiau apie demokratijos minusus galima isgirst paklausius Roberto Petrausko nuomone, jo pacio kanale su Jokubausku, bei dar vienam tv3 pokalbyje. Nors as su daug kuo nesutinku, ypac su jo pafilosofavimais apie religija ir aristokratini valdyma, bet jo nuomone visvien tikrai idomi. https://m.youtube.com/watch?v=mrtGCK-XL ... thcw%3D%3D
Benediktas 2024-02-17 10:28
Tai kad nera pas mus jokios aukstos morales jau seniai, apie tai ir rasiau. Jei nebutume pirke is Putino nafta ir dujas, nes jis diktatorius, viso sito nebutu ivyke. Tas pats su kinija. Buvo galima nutraukti investicijas seniau, ir investuoti i demokratines besivystancias salis. Tada daugiau sansu kad tie rezimai pasikeistu. O jei jie turi pinigu - tai kam jiems keistis.
Dannas3 2024-02-17 10:44
Oi nafta ir dujas pirko,nes gyveno pagal vakarietiska isivaizdavima, " unity throuth trade" . Tai yra kad darysim bizni ir visiems bus gerai. Taip ir yra vakaruose, kur zaidziama pagal toki pati samprotavima. Galiausiai paaiskejo , jog buvo didele klaida, galvot, kad ir kita puse taip galvoja. Bet cia jau ziurint retroperspektyviai, nes visada lengviausia vertinti, jau po fakto, nes ir savaite pries kara, dar buvo daug galvojanciu, kad rusams jokiais budais neapsimoka pradet karo, vien is finansines puses tai visiska kvailyste.
Benediktas 2024-02-17 11:40
Ok, bet dabar jau galime po visko supratsti, kad tai buvo klaida. Reikia pradeti atsisakyti tureti biznio su diktaturomis, nes jei nepakeisime veikimo modelio - turesime ir toliau ta pati rezultata - niekas nepasikeis - diktaturos toliau laikys mus uz kiausu ir taps vis galingesnes ekonomiskai ir karine prasme ir vis labiau kesinsis i mus. Cia nebus jokiu kompromisu, reikia pamirsti apie galimybe susitarti su diktaturomis.