Trumpas pripažintas sukčiumi. Ar jis dabar galės kandidatuoti į prezidentus?  ()

D. Trumpas pagal įstatymą turi 30 dienų apskųsti teismo sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niujorko valstijos prokuratūra pateikė D. Trumpui kelis kaltinimus, įskaitant tokius rimtus kaip sukčiavimas, klastojimas ir melagingų finansinių ataskaitų pateikimas.

CNN teigimu, buvęs Baltųjų rūmų vadovas turės sumokėti kosminę 355 mln. dolerių sumą. Ir dar daugiau: „The New York Times“ duomenimis, atsižvelgiant į palūkanas, tikroji baudos suma viršys 400 mln. USD. Be baudos, teisėjas įvedė D. Trumpo verslo veiklos apribojimus. Teisėjas nusprendė, kad D. Trumpo verslo imperija „Trump Organization“ išpūtė savo nekilnojamojo turto vertę, taip gaudama pelningas banko paskolas.

Be baudos, rašė žiniasklaida, teismas uždraudė D. Trumpui trejus metus užimti vadovaujančias pareigas bet kurioje valstijos įmonėje, įskaitant ir savo. O dvejus metus – jo sūnums (vienas iš jų, Ericas Trumpas, dabar yra D. Trumpo organizacijos vykdomasis direktorius). Abu D. Trumpo sūnūs – Donaldas jaunesnysis ir Ericas – taip pat buvo nubausti po 4 mln. USD. Per teismo procesą D. Trumpas ir kiti kaltinamieji byloje parodė „nesugebėjimą pripažinti klydę“ ir demonstravo „gailėjimosi stoką“, sakė teisėjas.

Kadangi D. Trumpui patvirtinti draudimai galioja tik Niujorko valstijoje, jis galės dalyvauti artėjančiuose JAV prezidento rinkimuose.

 

D. Trumpas pagal įstatymą turi 30 dienų apskųsti teismo sprendimą.

Tyrimas dėl D. Trumpo verslo imperijos pirmą kartą pasirodė 2019 m., kai „The New York Times“ paskelbė tyrimą dėl jo mokestinio sukčiavimo. Anot jo, D. Trumpo verslas nedeklaravo pajamų ir dėl to nemokėjo mokesčių į Niujorko valstijos, kurioje buvo registruotas, biudžetą. 2022 m. rugsėjį Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James pateikė civilinį ieškinį buvusio JAV prezidento nekilnojamojo turto sukčiavimo byloje.

 

Tuo tarpu kitas D. Trumpo teismas Niujorke – dėl mokėjimų pornografijos aktoriams, siekiant paveikti 2016 metų rinkimų rezultatus – greičiausiai prasidės kovo pabaigoje, priminė „The New York Times“.

Anksčiau „The Telegraph“ rašė, kaip vasario 10 dieną Donaldas Trumpas pareiškė, kad leis Rusijai daryti „ką tik nori“ su tomis NATO šalimis, kurios neskiria pakankamai lėšų gynybai. Taigi buvęs JAV prezidentas pažadėjo nesilaikyti pagrindinio Aljanso chartijos punkto dėl kolektyvinės gynybos, jei vėl taps JAV vadovu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: