„Ne vasario 16 d.“ Krečiamas IK-3 „Poliarinis vilkas“. Netikėta žinia apie Navalną  ()

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas greičiausiai mirė diena anksčiau, nei buvo oficialiai pranešta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-20 „Ne vasario 16 d.“ Krečiamas IK-3 „Poliarinis vilkas“. Netikėta žinia apie Navalną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nerimą keliantys įvykiai IK-3 „Poliarinio vilko“ kolonijoje, kur buvo laikomas politinis kalinys Aleksejus Navalnas, prasidėjo ketvirtadienio, vasario 15 d., vakarą, o tai reiškia, kad opozicionierius galėjo mirti daug anksčiau, nei pranešė Rusijos valdžia.

Šia informacija pasidalijo leidinys „Novaya Gazeta Europe“, nurodydamas kalinį toje pačioje kolonijoje. Navalno mirties liudijime nurodyta, kad opozicionierius mirė penktadienį, vasario 16 d., 14.17 val. Federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) oficialų pranešimą apie tai paskelbė neįtikėtinu greičiu – jau tą pačią dieną 14:19 val.

Labiausiai tikėtina, kad politinis kalinys mirė dieną prieš tai. IK-3 bausmę atliekantis kalinys tikina, kad vasario 15-osios vakarą kolonijoje prasidėjo „keistas sujudimas“. Anot jo, privalomas vakarinis patikrinimas „buvo labai paspartintas“, po kurio kaliniai buvo uždaryti į kameras ir griežtai saugomi.

Taip pat teko girdėti, kad tą naktį į zoną įvažiavo daug automobilių. Penktadienio, vasario 16 d., rytą, anot nuteistojo, kolonijos darbuotojai atliko „masines kratas“, tariamai netikėtai atvykus patikrinimui.

 

Kolonijose kontrolės priemonės yra įprastas reiškinys, tačiau anksčiau apie jas buvo pranešama bent prieš mėnesį. Šaltinis teigia, kad apie A. Navalno mirtį kolonijoje pradėta kalbėti jau vasario 16 d., 10 val.

Greitoji pagalba pasirodė „Poliariniame Vilke“ po to, kai valdžia oficialiai paskelbė, kad opozicionierius mirė. Atkreipkime dėmesį, kad, pasak Federalinės bausmių vykdymo tarnybos, A. Navalnui neva pasidarė bloga vasario 16 d. pasivaikščiojimo metu ir gydytojai negalėjo jo atgaivinti. Remiantis oficialia versija, gydytojai į koloniją atvyko iš gretimo miesto praėjus 7 minutėms po iškvietimo.

 

Tai yra neįmanoma. Kad toks atstumas būtų įveiktas per 7 minutes, greitosios medicinos pagalbos automobilis turėjo važiuoti 300 km/val. Tokie neatitikimai oficialioje versijoje rodo, kad Rusijos valdžia nesivargino įtikinama paaiškinti. Tai parodo, kad opozicionieriaus mirtis nebuvo nelaimingas atsitikimas.

Taip pat svarbu, kad apie A. Navalno mirtį buvo aiškiai pranešta prasidėjus Miuncheno saugumo konferencijai, į kurią susirinko visas pasaulio elitas. V. Putino režimas tikriausiai atsiuntė jai aiškų signalą, kad jo niekas nebesulaikys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)

Komentarai ()