Dėl visko iš tikrųjų kaltas Bidenas, o ne Trumpas? Netikėta nuomonė. Kodėl stringa Amerikos pagalba  ()

J. Bidenas savo vidaus politinius tikslus iškelia aukščiau už pagalbą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „kanonine“ J. Bideno versija (kuri tapo visuotinai priimta Vakarų žiniasklaidoje), respublikonai blokuoja pagalbą D. Trumpo prašymu, kelia demokratams nepriimtinas sąlygas sprendimams dėl nelegalios migracijos ir atmesdami Demokratų partijos siūlomus kompromisus, rašo „Le Monde

Kam D. Trumpui to reikia – išsakomos įvairios versijos. Nuo noro panaudoti sienos klausimą savo rinkimų kampanijoje iki kažkokio sąmokslo su V. Putinu.

Dėl to D. Trumpas ir respublikonai kaltinami dėl savo vidaus politinių intrigų palikę Ukrainą ir kitas JAV sąjungininkes likimo valiai.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Tačiau net ir šioje versijoje pačiam J. Bidenui ir demokratams kyla priešingas klausimas. Kodėl, jei pagalba Ukrainai jiems tokia svarbi, jie patys dėl to nesileidžia į kompromisus su respublikonais, sutikdami su jų sąlygomis sugriežtinti kovą su nelegalia migracija, kuri atblokuotų paramos skyrimą Kyjivui?

Pagal J. Bideno oponentų plačiai paplitusią versiją, demokratai sąmoningai toleruoja nelegalių migrantų antplūdį į JAV, siekdami padidinti savo rinkimų bazę.

Palaikydamas respublikonų siūlymus sustiprinti sienos kontrolę, J. Bidenas būtų vienu šūviu nušovęs du paukščius: jis būtų paneigęs šiuos kaltinimus ir padėjęs Ukrainai.

Tačiau Baltieji rūmai tokio žingsnio nežengia, siūlydami tik netikusius sprendimus dėl migracijos, kurie nepriimtini daugumai respublikonų, jų rinkėjai (ir nemaža dalis demokratų rinkėjų) reikalauja griežtų kovos su nelegaliais imigrantais priemonių.

 

Ir šiuo atveju paaiškėja, kad J. Bidenas savo vidaus politinius tikslus iškelia aukščiau už pagalbą Ukrainai. Arba, kaip sako Kijeve plačiai paplitusi sąmokslo teorija, Baltieji rūmai taip (nedarydami realių nuolaidų pasienyje esantiems respublikonams) sąmoningai blokuoja pagalbą Ukrainai, siekdami priversti Ukrainos valdžią derėtis su V. Putinu dėl karo pabaigos. Tačiau tuo pat metu nori suformuluoti reikalą taip, kad D. Trumpas ir respublikonai būtų kalti dėl pagalbos Ukrainai vilkinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(20)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: