Po Navalno mirties Putinas „apdovanoja už kankinimus“  (1)

„V. Bojarinevas asmeniškai prižiūrėjo Aleksejaus Navalno kankinimą kalėjime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suteikė vidaus tarnybos generolo pulkininko laipsnį Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktoriaus pavaduotojui Valerijui Bojarinevui.

Dekretas dėl paaukštinimo buvo pasirašytas vasario 19 d., praėjus trims dienoms po opozicijos politiko Aleksejaus Navalno mirties kalėjime.

Kolega opozicionierius Ivanas Ždanovas V. Bojarinevo paaukštinimą pavadino „tiesioginiu V. Putino apdovanojimu už kankinimus“. „V. Bojarinevas asmeniškai prižiūrėjo Aleksejaus Navalno kankinimą kalėjime. Aleksejaus sąskaitų už maisto pirkimą apribojimas, kaip ir visi kiti kankinimai, buvo asmeninis įsakymas V. Bojarinevui iš FSIN“, – rašė I. Ždanovas.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

I. Ždanovas paskelbė V. Bojarinevo laišką Vladimiro srities federalinei bausmių vykdymo tarnybai, po to kolonijoje, kurioje A. Navalnas buvo kalinamas iki 2023 m. gruodžio mėn., buvo uždrausta maistui išleisti daugiau nei penkis tūkstančius rublių (50 eur) per mėnesį. Didelę savo laiko dalį A. Navalnas praleido bausmės kameroje, kur iš viso negalima užsisakyti maisto.

Be V. Bojarinevo, dar trys FSIN darbuotojai, taip pat dešimtys darbuotojų iš kitų padalinių, sulaukė V. Putino paaukštinimo.

 

Pasak Federalinės bausmių vykdymo tarnybos, opozicijos politikas Aleksejus Navalnas, buvęs „Poliarinio Vilko“ ypatingo režimo kolonijoje, mirė po pasivaikščiojimo vasario 16-osios popietę. Likus kelioms dienoms iki mirties, jis 27-ąjį kartą buvo išsiųstas į pataisos kamerą su dar griežtesnėmis sąlygomis nei paprastose kamerose.

Politiko šalininkai mano, kad jis buvo nužudytas. A. Navalno kūnas kol kas nebuvo atiduotas ar parodytas artimiesiems. Politiko žmona Julija pažadėjo tęsti vyro darbus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: