Agnė Janutytė. Kapitalizmas neturėtų žlugti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2012-05-02 23:26
Man kažkodėl susidaro įspūdis kad tu tiesiog susireikšminęs ir tiek, man asmeniškai neprireikė zeitgeist ar kokio venus project pagalbos kad sugebėčiau blaiviai mastyti ir nekišti kažkam šūdo kaip tu sakai. Bėda ta kad suinteresuoti žmonės naudojasi tokiais kaip tu tai yra jums atveria akis, parodo kažką naujo, tačiau kartu įskiepija ir savo idiologiją. Lygiai tuo pačiu principu veikia praktiškai visos religinės sektos ir ta pati religija. Svarbu žinoti kad nereikia kažko kad tau atvertų akis, užtenka pačiam to norėt, gaila kad ne visi tą supranta ir pasikabina ant tokio riebaus kabliuko, po to mano kad galvoja teisingai, nors iš tikro jų mastymas būna šiek tiek iškreiptas. Šioje vietoje jūsų projektai kad ir kaip gražiai skambėtų yra nieko verti, jūs galite tik kaltinti žmonija kad ji tam nepasiruošus, bet ji dėl to nekalta, nes jai nereikia tokių projektų ar kažko panašaus. Na situacija panaši į tokią, jūs turit parduoti metalinių dantų krapštukų, jie patvarūs, daug kartiniai, gali būti naudojami ne vien dantims krapštyti. Bet jums nesiseka jų pardavinėti, taigi tokiu atveju jūs tiesiog pakaltinat visuomenę banaliu ir paviršutinišku mastymu, užuot supratę faktą kad jūsų prekė niekam neaktuali ir kad galbūt ji nėra tokia jau ir gera kaip jums atrodo. Taigi kyla retorinis klausimas, kas šioje situacijoje pardavinėja šūdą ir kam? Galiu pasakyti tik tiek, jeigu visuomenei to nereikia vadinasi yra daugiau šansų kad tai šūdas. p.s. kodėl tau nepatinka kad nubrėžiu aiškias ribas kurie iš mūsų gina vieną pusę šioje diskusijoje kurie kitą?
gamtininkas 2012-05-02 23:33
Tik riboto mastymo žmogus gali teigti,kad resursai niekur nedingsta,net yra sudaryta tiksli jų pabaigos lentelė.Kalba eina apie visus,tai yra nafta,dujos,akmens anglis ir net vanduo.Nepamirškit,kad nafta reikalinga labai daug kur ir žinant tai ją naudoti kaip kurą yra neprotinga,kai yra realių alternatyvų. O ką mes tokio ypatingo gavome iš kapitalizmo,kad jį reiktų taip garbinti?Nebent nesibaigiančią vergovę. Buvau jau sakęs,kad Venus projektas yra dar tolima vizija,bet ji yra reali.Nebūtina iškart šokti plikam į dilgėles,būtini pereinamieji procesai.Labiausiai stebina,kai žmonės matydami esamą pasaulio situaciją sako,kad viskas yra puiku ir nieko nereikia keisti.
Laurynas19 2012-05-02 23:38
Tai, kad būtent niekas man nenušvietė proto. Tiesiog J.Fresco atradau kaip bendramintį ir protingesnį, išmintingesnį žmogų. Kuris pašventė savo gyvenimą, žmonių švietimui ir parodymui kitą gyvenimo pusę ir galimybes. nepatinka, kad nubrėži ribas, dėl to, kad aš nesu kažkurioje pusėje. Beto kaip keista, kaip kiekvienas interpretuoja gautą informaciją. (ar tu tiesiog dar neklausiai J.Fresco interviu ar neskaitei apie visą ta projectą?). Man nekurimas šūdo, tai asocijuojasi su visomis apgavystėmis, mokamais internetiniais portalais: horoskopai už pinigus, iq testai ir tt ir tt. Taip pat vienkartinės pvz iš prasto metalo prekės. (Tai tiesioginė patirtis iš mano darbo. Gaminame tą patį produktą iš prastesnės medžiagos.)
blizzard 2012-05-02 23:59
Kažkodėl tavo pirmi sakiniai prieštarauja patys sau . Kadangi išsakei savo nuomonę ir ją argumentuoji esi tam tikroje pusėje, ar taip sunku tą suprast? Dėl paskutinių eilučių. Man atrodo tu dar pats esi pakankamai jaunas todėl kai ko nesupranti, na bet gal per laiką suprasi pasakysiu tik tiek, ne pasiūla kuria paklausą, bet paklausa pasiūlą iš to ir turim tokius horoskopus, mokamus internetinius portalus ir kitas pagal tave apgavystes. Taipogi turime ir pigesnias prekes ir jos pigesnės tampa ne dėl to kad pardavėjui gera diena, o dėl to kad yra gaminamos iš prastesnių medžiagų ir kiekvienas perkantis tą supranta, taigi kur čia apgavystė? Tavo asmenį požiūrį aš gerbiu, kadangi kiekvienas turime savo asmeninį požiūrį, vienintelis dalykas, mūsų asmeniniai požiūriai yra teisingi tik mum patiems, todėl juos bandyti įgyvendinti globaliai manau yra netikslinga ir gal netgi rizikinga, istorijoje turim puikių pavyzdžių. Niekas už dyką neatsiranda ir patys nepasigamina todėl pinigai būtini kaip universalus matas, nuo to nepabėgsi niekur ir niekad. p.s. dar kartelį priminsiu, kad jūs bando lyginti tolimą viziją 9neturėdami realios jos pavyzdžių ir bandydami įrodyti jos tikrumą jūsų pačių nuomone jog ji galima) su jau ilgai veikiančia ir puikiai sistema.. natūralu kad šioje vietoje savo įdėjų vien tik tikėjimu neapginsite.
Laurynas19 2012-05-03 01:08
dėl to? Koks skirtumas ar aš vogsiu, sukčiausiu ar įkursiu Įstatymiškai įteisintą IĮ ir prekiausiu horoskopais, meilės skaičiuotuvą bruksiu VARTOTOJAMS ar aš gaminsiu kažkokią prastos kokybės prekę ir reklamos būdu ją įkišiu VARTOTOJAMS? Jei visais atvejais aš turiu supratimą, kad elgiuosi blogai? To pasekoje aš nemėgstu savo darbo, nes negaunu pasitenkinimo, kadangi suvokiu, kad nieko gero nedarau. (dažniausiai žmonės neturi to suvokimo, o tiesiog daro tai ir jaučia pasitenkinimą gaudami pinigus, ir jaučiasi kažką darydami, o tai iš kitos pusės primena ta patį Š.Korejietį.) p.s Nesitikėk, kad kažkas pateiks tau 100% nepriekaištingą sistemą ir nurodys būdus kaip tai pasiekti be jokių praradimų ar pan. Man pasirodė, kad tu būtent to reikalauji, netgi iš manęs. Tai turbūt net neįmanoma. O kas yra įmanoma tai bent pabandyti suvokti, kokį Š mes darome ir koks pasaulis yra ištikrūjų... p.s p.s Aš pats parašęs šį komentarą vėl apsisukęs eisiu planuoti, kaip subtiliai pakišti vartotojui prekę, kiek idėti reklamos, kaip užkabinti vartotoją ir tt. Kaip ir daro visas likęs pasaulis. (Apart darbo jėgos)
kionig 2012-05-03 01:32
O, kam čia ji reanimuoti, juk galima paskelbti visiem bankrotus ir pradėti iš naujo, iki naujos didžiosios drepesijos Kapitalizmo principas nėra klaidingas, klaidingi tik pačių žmonių instinktai, kurie praktiškai nesuvaldomi. Todėl dar nemačiau tokios sistemos kurį tą padarytų be labai griežtų ribojimų. Pavyzdžių manau nereikia vardinti, kur tai yra ir kur tai egzistuoja. Be to, kodėl manai, kad kitas kelias turėtų būti tokį, kurį nurodei? Kas ten žino, gal grįšime prie imperializmo ar prie išsvajotos demokratijos
kionig 2012-05-03 01:45
Ne pirmą ne paskutinį kartą jis dėsto, tai ką anksčiau dėstė...
blizzard 2012-05-03 09:17
Tai čia jau tavo bėdos kodėl dirbi tokį darbą? nes nesi tinkamas kitam, arba galvoji kad nerasi geresnio. Ir dėl to kalta ne vien aplinka, bet ir tu pats kadangi yra priežastis dėl kurios tu nerasi kito darbo arba dėl kurios nesi tinkamas kitam darbui. Galiu pasakyt kad viskas normalu ir kad daugumai taip yra ir tai yra normalu, nes tik mažuma yra kažko verta ir taip buvo visada, žinai kaip sako iš bet ko gali padaryti vadybininką, bet iš vadybininko inžinieriaus nepadarysi. Noriu pasakyti, kad ne kiekvienas gali tų Enšteinu ir tai normalu, neužtenka būti geru kažkurioje profesijoje, reikia dar atsižvelgti ir į tai ko reikia aplinkai, jeigu būsi geras butelių kamštelių atidaryme ir tai darysi labai greit, nereiškia kad tavo pasalugų norės 99proc. pasaulio, nes kiekvienas gali atsidaryt butelį nors ir lėčiau. Gali bandyt laimę tv realybės šou ar kur nors va Lt talentai buvo, ten iš dalies lygiai tas pats, pririnko bet kokių žmonių suteikė jiems progą galvot kad jie turi kažkokį neįtikėtiną talentą, sukišo juos į teliką ir parodė visuomenėj, visi laimėjo, bet realybėje retas iš jų gyvenime yra ko pasiekęs, nes realybėje tokie sugebėjimai nereikalingi nesvarbu kad juos turi ir ne pasaulis dėl to kaltas ar kokia santvarka, dėl to nekaltas niekas. Beje kitas pastebėjimas, tu reklamuodamas prekę arba ją "kišdamas" klientams galvoji kad jie yra potencialios aukos tavo melams. Tačiau taip nėra, nežinau kokias prekes parduodi bet kiekvieno prieš jas perkant užduotis pasidomėti apie tas prekes ir jeigu pilietis to nepadaro, čia jau yra jo kaltė, reiškia jis turi atitinkamai pinigų kuriuos gali išleisti ir jis įvertina tos apgavystės šansą. Jeigu to ir nedaro, tai tik įrodo kad mažuma yra protingi o dauguma ne ir tu jiems neišaiškinsi, jiems reikia daikto ir kiekvienas renkasi kokio viena reikia tik daikto kitam reikia daikto su kokybe, toks požiūris ir nieko nepakeisi. jeigu tau atrodo kad tu elgiesi blogai pardavinėdamas vieną ar kitą prekę, čia tavo požiūris, gali keist darbą, gali keist požiūrį, gali bandyt įrodyt kad sugebėsi viską daryt kitaip. Niekas nesako kad gyventi taip kaip nori yra velniškai lengva, žinau tik tiek kad lengviau yra pakeisti savo pažiūros ar savo tam tikrą situaciją, nei bandyti keisti pasaulį dėl to kad per save peržiangti sunkiau. Kiekvienas kuris tiki venus projektais, dievu, geresniu rytojum ir kitokiu briedu daro tai, jie pasirenka tikėti kažkuo nes tai jiems atrodo lengviau nei peržengt save ir pradėti gyventi taip kaip jie nori ar bent jau stengtis tai daryti. Tikėjimas stiprus nuodas, iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kad jeigu tikėjimo procentas tavo gyvenime didesnis nei žinojimo, tai žinok kad nieko gero nebus. Dauguma renkasi tikėjimą, nes taip yra žymiai lengviau..
gamtininkas 2012-05-03 10:13
Tik kvailys gali žiūrėti į senkančio šulinio dugną ir jausti nuo to malonumą.
Acme 2012-05-03 10:24
Ir iš kur nusprendei, kad man praplautos smegenys, o ne tau pačiam? Iš kur nusprėndei, kad aš "pasirašyčiau" dirbti už sriubos bliūdą, kam man reikėtų prastesnės sistemos negu yra? Ar aš toks durnas, kad šito nesuprasčiau? Aš ne koks zombis, kuris nemąsto už save, bet panašu kad tu toks esi, aklai gini savo pozicija, kur jau seniai įrodyta, kad yra neteisinga. Kapitalizmas garbintojai irgi yra sektos nariai.
Acme 2012-05-03 10:34
Tu gali turėti savo asmeninę nuomonę, ir būti aklas faktams. Tai vienas iš dogmatinių mąstymo simptomų, kad ir kiek pateiktum faktų prieštaraujančių jų pasaulėžiūrai, jie vis vien nenorės pripažinti kad jie klydo. Sėkmės toliau gyvenant savo patogiame iliuzijų pasaulyje, tik nenustepk kaip realus pasaulis tave privers praregėti, tikimės iš geriosios pusės. Ir kur aš siūlau komunizmą? pagal ką čia nusprendei? Ir gi akivaizdu maisto yra perteklius, bet kodėl 1 mlrd. badauja o 1,5 mlrd. yra nutukę?
Simplicity 2012-05-03 10:53
Meškerės, jūs meškerės... Reikia suprasti, kad Žeme vaikšto kokie 7 milijardai žmonių ir kažką dirbtinai įgyvendinti yra paprasčiausiai neįmanoma. Čia jums realus pasaulis, o ne pasaka kur burtininko lazdele pamojus viskas apsiverčia aukštyn kojom. Šiek tiek juokinga, kai apie ateities kartas ir žmonijos ateitį kalba tie, kurie, panašu, jog dar tebetrina mokyklos suolą. Visais laikais buvo darbas ir kažkoks atlygis. Ta tūkstantmečiais gyvuojanti sistema tinginių nemėgsta Neįmanoma tiesiog gražiai paskirstyti resursus, kad visi būtų sotūs ir laimingi. Neįmanoma jų „protingai“ naudoti, nes vienas gali gyventi prie žibalinės lempos, o kitam reikia susijungti tris šimtavates lempas. Pažiūrėkit atidžiau, ten net normaliai neužsimenama kaip gyventojai apsirūpins darbu. Nėra jokių skaičių, paskaičiavimų. Viskas apsiriboja kažkokiais filosofiniais svaičiojimais (moksline fantastika) ir kompiuteriu kurtais paveiksliukais Na, o kur dar Teleparduotuvės verti kompaktinių diskų rinkiniai už pasakišką kainą... (Oi, čia gi bendram tisklui — gerosios žinios skleidimui ir skleidėjo išlaikymui) Zeitgeist, The Venus project yra ne kas kita, o gudrūs verslo planai. Pasaulyje pilna lengvatikių ir svajotojų, kurie su malonumu parems gerosios žinios skleidimą pinigais, už tai gaudami dalelę svajonės (cd/dvd diskų pavidalu).
blizzard 2012-05-03 11:01
Įrodymus į šviesą, ar eilinį kartą remsiesi savo nuomone ir informacija iš zeitgeist tipo youtube filmukų?
Acme 2012-05-03 12:17
sistemą Visatoje - žmogaus smegenis. Tu pateiks savo įrodymus. Prašom juos į šviesą.
Simplicity 2012-05-03 13:09
Pasikartosiu — „kas nedirba, tas nevalgo“. Dar iki kapitalizmo viskas vyko būtent šitaip. Taip vyks ir ateity kol bus reikalingas žmogaus darbas. Žmonės badauja, nes nedirba ir jiems taip patogu. Aš ir kiti vakariečiai esam su viršsvoriu dėl sėdimo darbo ir nepilnaverčio, dažnai daug angliavandenių turinčio maisto:) Robotai kuriantys robotus ir išlaikantys parazituojančius žmones yra kažkokia sveiku protu nesuvokiama utopija. Galvojant apie tai daug realesnis terminatoriaus scenarijus. Jei nedirbt, tai ką veikt? Aš, turbūt, užsiimčiau kokia rizikinga veikla, pvz., morkų vogimu iš mašinų lauko ar eibių krėtimu. O ką daugiau veikt? Mokintis pianinu grot? Kas dėl smegenų, tai tos pačios smegenys mus kasdien verčia ieškoti maisto ir vandens. Smegenys yra tiek susireikšminusios, kad bet kokiu būdu bando save išsaugoti. Iš čia ir anafilaksinis šokas ir kiti dalykai
gamtininkas 2012-05-03 13:19
Dėl išvadų apie mokyklos suolą tai stipriai prajuokinai,matai mano vaikai jau gerokai pratrynę mokyklos suolą. Ir iš kur toks begalinis noras vergauti,dirbti galima nebūtinai už atlygį. Kaip gali būti neįmanoma protingai naudoti resursus.Tam ir yra technologijos,kad nereikėtų tų šimtavačių lempų ir vidaus degimo variklių.Tiesiog nebus tokių prietaisų,kurie be reikalo eikvoja energiją(tiksliau jau yra ir sėkmingai naudojami). Ir nejuokinkite su kažkokiais vadinamais pelnais iš dvd pardavimų.
kionig 2012-05-03 13:23
Siūlyčiau per daug nesusireikšminti su savo skleidžiamomis zeitgeistininkų vizijomis. Avių bandomis gana lengva operuoti Pažiūrėk koks MMM pasisekimas buvo. O, jis čia mat "valdomus likimus" šneka, kai patys žmonės atiduoda savo likimus
blizzard 2012-05-03 13:31
Pirma maisto trūkumas pasireiškia tuose kraštuose kuriuos yra ir prezervatyvų trūkumas, lygiai taip pat kaip ir mokslo trūkumas. Europiečiai nors lyginant pagal afrikiečius ir indus gyvena N kartų geriau, jie kažkodėl nesidaro po 10 vaikų kiekvienas nes supranta kuo tai baigsis. Pasikartosiu dar kartą, mes nesame kalti kad kažkas šiandien pasigimdė dešimtą vaiką kurio neišmaitins, ne mūsų pareiga maitint tuos kurie nesugeba apsirūpinti savęs. Tai neturi nieko bendrą su humaniškumu, tai turi bendra su logišku mastymu ir ateities planavimu. Išprusimas labai daug reiškia, jie gyvena taip kaip gyveno jų tėvai, o jeigu niekas nesikeitė, tai nėra ko norėt kad būtų kokia nors pažanga, įsijunkit 24h per lnk kaip kaimą parodo Lietuvoje, suprasit apie ką kalbu. Maisto perteklius kuom pasireiškia? pagal tave maisto perteklius pasireiškia tuom kad yra 1,5milijardo žmonių su antsvoriu? Antsvoris nereiškia jog yra maisto perteklius Ar bent įsivaizduoji kiek maisto yra suaukojama tiems kraštams iš mūsų lėšų? Aukodami maistą ir skirstydami jį nieko neišspręsime, užuot 10 neišmaitintų vaikų bus daroma 20 neišmaitintų vaikų nes tuo metu bus dirbtinai pagerintos sąlygos. Likęs pasaulis dirba tam kad save išmaitintų ir susikurtų sau geras sąlygas, kodėl negali dirbti jie? Cellphone graveyard, ką tuo norėjai pasakyti? kad yra žmonės švaisto resursus? yra toks dalykas kaip perdirbimas kuris vis populiarėja nes kiekviename telefone yra vertingų metalų, taigi nėra taip jau blogai kaip čia bandoma parodyti. Su progresu kyla ir vartojimas todėl nematau tame nieko blogo. Žinojai tokį faktą kad 2012m pasaulio pabaigos istorija (a.k.a Nibiru nesąmonės) atitinkamiems asmenims atnešė 200milijonų pelno per kelis metus ? Bažnyčia yra viena iš turtingiausių pasaulio institucijų. p.s. daugiau neberašysiu užknisa kai turi ieškoti informacijos kuri ir taip aiški ir turi kažką įrodinėt kas jau senai įrodyta ir nenuginčijama. Sėkmės toliau jum diskutuot. Tik pasakysiu pabaigai kad zeitgeist tikrai didelę įtaką padaro, bet po to kai supranti jog tave tiesiog vedžiojo už nosies visą tą laiką, vertė domėtis neegzistuojančiais faktais, ar neveikiančiom teorijom pasidaro taip šlykštu ir pasijauti tokiu apgailėtinu. Tikiuosi suprasit tą ankščiau ar vėliau, atsiminkit, visi esat savanaudžiai, todėl nereikia manyt kad tie kurie žada lygybę ir brolybę tai daro todėl kad jiems patinka spalvotos gėlytės ir laisvė..
gamtininkas 2012-05-03 15:52
Nematau prasmės toliau diskutuoti,nes jūs greitu laiku vienas kitą prarysit.Rūpinkitės tik savo kailiu ir labai toli nužengsit.Sėkmės puoselėjant ir keliant į aukštumas išsvajotą kapitalizmą.
Simplicity 2012-05-03 16:10
O kas mūsų kailiu pasirūpins jei ne mes patys? Nereikia taip nukabint nosies, jei mes, „tamsuliai“ nesuprantam koks geras daiktas tas Venus Project. Na, net jei suprastumėm, ką mums reikėtų daryti? Ploti katučių, kad Venus Project'as yra geras daiktas ir keikti kapitalizmą? Jei pyksim ant viso likusio pasaulio, kad jis kvailas ir nesuprantantis, tai vietoj teigiamų emocijų gausim tik skrandžio opą.