Finansinė Vatikano imperija ir jos paslaptys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-02-24 23:16
Nusikalbėjai tai baisiai žiauriai. Net nėra žodžių išsakyti tai. Religija nėra būtina ir ateistas morališkai ir pagal krikščionybės apibrėžimus gali būti daug geresnis žmogus. Mačiau ne vieną gilų kataliką, kuris labai tiki Dievu ir dalyvauja mišiose kasdien, bet realiai tai nuodėmių daro daugiau nei aš, o bažnyčioje lankausi aš retai. Krikščionybė pasifistinė? Mhm... Pasakykit tą patį apie Kyržiaus žygius - turbūt sausainiukus nešė kitatikiams... Religija yra viena, bažnyčia yra visai kas kita. Bažnyčia tai yra žmonės, o žmonės dažnai siekia galios. Šiuo atveju bažnyčia vienu metu turėjo labai didelę galią ir po mažu ji slopsta. O kad slepia kažką - faktas. Milžiniški senovinių dokumentų ir eksponatų biblioteka neprieinama mokslininkams. Pajamų apskaityti kažkodėl bažnyčioms nereikia. Turto mokesčio nemoka ir pan. Šiaip bažnyčia savo funkcijų irgi nebeatlieka. Bažnyčia turėtų padėt žmonėms, juos šviesti ir mokyti gyventi. Nesivelti į politiką (o prieš rinkimus apsilankius bet kurioje bažnyčioje, būtinai ką nors išgirsi pasisakant ta tema) ir t.t. ir t.t.
shift 2013-02-24 23:43
Skaičiuoti svetimas nuodėmes ir lyginti su savimi - truputį davatkiška. Krikščionių mokyme ne nuodėmių skaičius yra lemiamas veiksnys, o žmogaus asmeninis santykis su Dievu.
Eidumukas 2013-02-25 00:49
Niekur nesakiau, kad religija yra būtina. Nesakiau, kad tikėjimas lemia žmogaus gerumą. Apie pacifizmą neužsiminiau (nors šiandieninę krikščionybė laikyčiau pacifistine religija, bet ne esmė čia). Aš tik pasakiau, kad tėvai vaikus augina pagal savo įsitikinimus (tikintis, ateistas, poligamas, svingeris, kapitalistas, anarchistas ir t.t.) ir tai yra normalu/suprantama, kad taip daro.
Mbucks12 2013-02-25 09:02
." joa, nieko bendro neturėjo su krikščionišku mokymu
vvv2 2013-02-25 09:32
- taip, kaip "šioks toks fizikas", turėtum žinoti, kad darbas yra bet kokia veikla, nugalint pasipriešinimą..
EdvasP 2013-02-25 10:15
Kiek aš savo aplinkoje pažįstu žmonių, nei vieno iš jų moralė nepriklauso nuo tikėjimo arba netikėjimo. Viskas priklauso vien tik nuo auklėjimo ir aplinkos, kurioje žmogus auga ir bręsta. Tėvai turi suformuoti savo vaiko pasaulėžiūrą. Bet iš savo patirties galiu pasakyti, kad ne į bažnyčią vedami vaikus ir pasakodami jiems biblijos pamokančias istorijas. Mane taip pat auklėjo kaip ir daugelį, dažnai paminėdavo Dievulį. Bet aš dažnai klausdavau vyresnių įvairių dalykų, kurie man niekaip nesueidavo. Nuo mažų dienų keistai žiūrėdavau į visokias mišias ir jų prasmę. Taip ir nesupratau, kokia prasmė eiti į bažnyčią, kad būti arčiau Dievo, jei jis yra visur. Arba kokia prasmė eiti išpažinties, jeigu aš nuoširdžiai gailiuosi savo nuodėmės? O didžiausias klausimas, tai kokia prasmė tikėti, kad Dievas mus visus myli, jeigu mane gali siųsti tiesiai į pragarą. Tai gal ne taip jau ir myli. Jeigu paklausdavau dvasininko apie pasaulį prieš žmogų, lyg ir nebuvo tokio, taip išeina. Bet paklausus apie dinozaurus, tai jau Dievo išbandymas. Intelektualesnis dvasininkas ras būdą kaip paaiškinti paimant kokią biblinę frazę ir ją interpretuojant pagal tam tikrą situaciją. Bet ar tai nėra tiesiog jo asmeninis sugebėjimas? Kitas dvasininkas į tą patį klausimą gali atsakyti visai kitaip, interpretuodamas kitaip ir perfrazuodamas visai kitą eilutę. Tai veda prie minties, kad visa religija ir yra vien tik filosofija. Svarbūs įvykiai ir apsireiškimai neegzistuoja. Vaikščiojimas vandens paviršiumi, jūros praskyrimas ir visokie kitokie stebuklai yra žmogaus kūryba ir naudojama kitam žmogui pritraukti. Juk religija turi turėti savo istoriją. Juk turi papasakoti kažką, kas parodytų Dievo galią, kodėl reikia lankyti bažnyčią, aukoti pinigus. Būk ištikimas ir tu būsi apdovanotas amžinu gyvenimu. O jei neduok Dieve būsi nuodėmingas. Amžinai degsi pragare. Amžinai. Ne metus, du ar kokį dešimtmetį, o išvien degsi pragare. Mes negyvename tamsiaisiais viduramžiais. Esame apsišvietę. Mus supantį pasaulį esame išanalizavę nuo A iki Z. Anksčiau, kad tamsus žmogus laikytųsi kažkokių tai moralinių normų, religija buvo pagrindinis įrankis tam formuoti. Dabar viską formuoja tėvai, aplinka, visuomenė. Būti geram, nereiškia būti tikinčiu. Todėl reikia dar gerai pamąstyti jeigu ir esi tikintis, kaip tą religiją pateikti. Ir nepamiršti, kad vaikai irgi gali pagalvoti "Ką tu po velnių man pasakoji". Tiesiog palinksėti galvą, o apsisukus pagalvoti, kad tėvai yra tamsuoliai. Nes vien tik grįžus atgal 20 metų, supranti, kad tiek informacijos kiek keliauja dabar į jauno žmogaus smegenis, niekada nebuvo. Todėl pasaulio ir aplinkos suvokimas gali formuotis nepriklausomai ką tėvai bando įrodyti. O iki 18 metų, juk kompiuterio ir televizoriaus neatimsi.
manciukaz 2013-02-25 10:26
Katalikybė tai ilgiausiai trunkanti diktatura istorijoje, ir viena žiauriausiu...
vvv2 2013-02-25 10:26
1. Žmogaus gyvenimas yra pareiga. Tikintiems prieš Dievą, doriems ateistams prieš Ateitį. 2. Prageras yra paprasčiausias dvasinių sąvybių praradimas, dėl ko tavo ateities kartos kęs kančias. Čia joks ne grasinimas, jį supranta ir tikintys ir dori ateistai. 3. Kodėl eiti išpažinties? Tai nėra būtina daugelyje religijų, o tokia galimybė turėtų būti vertinama kaip dovana, palengvinanti sunkiu periodu.
PupuDede 2013-02-25 11:30
Kodel uz mano kazkokias klaidas ar negerus darbus turi kenteti kitos kartos??? Tai taip iseina kad dievas yra kerstingas ir keršyti galima. Cia man visai nesueina
vvv2 2013-02-25 11:38
Niemand 2013-02-25 12:16
Ką bendro turi nacių partija su žydų naikinimu ir didžiosios dalies Europos užkariavimu? Na nebent svastika ant kareivių rankovių sutampa su partijos ženklu. Daugiau paralelių nematau...
Niemand 2013-02-25 12:18
Nu dafai rėžk, kaipgi tie blogi darbai paveldimi genetiškai Tokio finto dar negirdėjau.
Niemand 2013-02-25 12:25
O jau iš šiuolaikinės katalikų doktrinos pacifizmas "tak i priot" Gėjus kaip minimum uždaryti namuose, kad nedrįstų nė prasižioti, o jei prasižios - bausti. Susimetusius tiesiog bausti, na ar kaip minimum atimti visas soc garantijas. Abortus drausti, abortus darančius gydytojus retsykiais pasprogdinti. Seksualumą kategoriškai neigti, apraiškas bausti. Dar karo kapelionai yra
vvv2 2013-02-25 12:26
- Darbai aišku nėra paveldimi, paveldimi yra dvasiniai/genetiniai pakitimai, iššaukti tų darbų.
Azuolas 2013-02-25 12:27
Kai darai blogą darbą keičiasi tavo genai?
vvv2 2013-02-25 12:34
Azuolas 2013-02-25 12:40
Aišku... Tai, jei paėmus dnr mėginį iš žmogaus prieš susileidžiant dozę ir mėginį po to, tai mėginiai skirsis tarpusavyje?
Aklas 2013-02-25 13:19
O tai cia butu tobulas teismo ekspertizes irankis. Paimi meginius, paziuri - aha pastave sie genai pakite - tu vadinasi zudikas!
vvv2 2013-02-25 13:30
Azuolas 2013-02-25 14:02
Tai čia reik suprasti, kad genai keičiasi, kai vartoja narkotikus ir daro kitus "blogus" darbus? O čia galioja tik žmonėm, ar ir kitiems gyvūnams? Pvz, jei katė prišika ne į dėžutę, o ant lovos, tai pasikeičia jos genai? Evoliucija juk liečia ne tik žmones...