Kontrabanda pridaro milijardinę žalą, tačiau lietuviai ją vertina teigiamai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-04-29 21:35
Paskolų mechanizmas mokslui veikiantis daug kur pasaulyje jau labai senai, bet kai kam dar tai egzotika. Lietuvoje tai irgi veikia jau kurį laiką ir viskas veikia normaliai. Toliau, mokslų kaina Lietuvoje be pragyvnenimo apie 40,000. O jei nesugebi baigti, tai kas kaltas, skolintojas ar pats? Tai anot tavęs valstybė turi prisiimti atsakomybę už tavo norą mokytis? Būtent, kad kai skola eina tau ant kaklo, tu tada galvoji, ką renkiesi mokytis ir kur kiši pinigus. Tu studijuoji, o ne studentauji ir tap gerėja studijų kokybė, nes atkrenta nenorintys mokytis bei mažiau stoja ant durniaus, ar tik tam, kad kur nors įstoti bei netaškomi valstybės pinigai. Simplicity, su Airija geriau nelygink. Po poros metelių situacija pradės keistis ne į gerą. Bent jau negirdėjau dar nė vieno sprendimo iš tos šalies, kaip tvarkys ekonomiką, apart lozungų, kaip darbo vietas steigs... Airija man dabar primena kaip Lietuvą prieš pat krizę 2008 metais, kai atrodė, kad algos didelės, kainos mažos, o rytojus bus dar geresnis.
ZmogZ 2013-04-29 22:34
Tokį universitetą su susimokėjimu iškart nurungtų universitetas suteikiantis galimybę mokytis "išsimokėtinai", kadangi susigriebtų daugiau ir gabesnių studentų. O tas 80% iškrentamumas būtų įmanomas jei dauguma studentų būtų negabūs turčių vaikai, kurie gali sau tai leisti. Gabių studentų gi šiaip sau nemėto nemėto. Todėl sėkmės šansas, investuojant į gabų studentą, ne 20%, o tikrai virš 90% būtų, šitai sakau iš to kad pats studijuodamas nemačiau nė vieno gabaus iškrentant.
obuglas 2013-04-30 11:27
Tai čia labai normalus atstumas. Ypač jeigu dirba ne miesto centre, o pradžioje. Vilniuje dažnai praleidi 1,5 val. kamštyje (pirmyn - atgal) kuro sudegini ne ką mažiau p.s. Įsivaizduok, kad gyveni Kaune, o dirbi Vilniuje. p.s.s. pažįstu ne vieną taip darantį.