L. Donskis apie Lietuvą, homofobiją ir tautiečių norą geriau gyventi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ar_as? 2013-05-24 16:49
O tu ką, nežinojai? kai susituokę pasimyli, o tada žmonai būna mėnesinės, tai jie apsikeičia kraujais savo ir tada jau būna giminės. Gėjai irgi galėtų panašiai: pasimyli, pavalgo papuvusių obuolių, tada... ir tada būtų jau giminės, tik kad ne kraujas.... JUOKAUJU (labai neskoningai ir negražiai).
Kirtiklis 2013-05-24 17:00
Remtis kitos šalies statistika, ir pritaikyti Lietuvai yra kvaila, sunku suvokti? Ir įdomiai interpretuoja konstitucija - paradui duotas leidimas, kovo 11 eisenai neduotas. 1:0 gėjų naudai, atsitiktinumas? partneris A ir partneris B - nes tėčiu, viena iš lesbiečių įvardinti nekorektiška. Sieju ne diskriminacija ir ekonominę padėtį, o prioritetus. Taip taip, kasininkai patys kalti kad ten dirba bet neįžvelgi ekonominio neįgalumo, dėl kurio baigęs ir gavęs išsilavinimą, negali gauti gerai apmokamo darbo, tenka emigruoti - žudytis, ar gyventi žemiau skurdo ribos ar balansuoti ant jos. Bet va tai nesvarbu. Kai ką įdomaus radau : How many gay people are there in the United States? The Williams Institute at the UCLA School of Law, a sexual orientation law and public policy think tank, estimates that 9 million (about 3.8%) of Americans identify as gay, lesbian, bisexual or transgender (2011). Viso JAV 308 745 538 žmonių. Jeigu toks pat procentas Lietuvoje (kas abejotina stipriai) tai Lietuvoje jų bus apie 9 tūkstančius (imant JAV 3,8 procento). Bet Lietuva, ne JAV, tai gali būti 1% - 3k ar 0.5% 1.5k žmonių. Reikia statistikos kad žinotume kiek mes jų turime, kad galima būtų atsiklausti ko jie nori. tada būtų taika ir harmonija.
Niemand 2013-05-24 17:12
Visiškai korektiška įvardinti abu tėčiais arba abi mamomis. Partneriai - eiliniai nupušusių kalbininkų žaidimai.
Hmz 2013-05-24 20:24
Nedidelė aritmetikos pamokėlė: 3 mln * 3,8% = 114 K (o ne 9 K) 3 mln * 1% = 30 K. 3 mln * 0.5% = 15 K.
arėjas 2013-05-24 20:30
Kažkam atrodo, kad paradai baigis, kai "homofobija" baigis...Cha. Ar "pupuliukams" kažko trūksta, kad ir Lietuvoje. Juk baimės tai akivaizdžiai nėra, jei nuolat lenda į eterį (ir jį visada gauna), tyčiojasi iš kitaminčių. Štai neseniai LNK laidoje, vienas išsidažęs gaidelis nedaugiau 20 m. priešais sėdinčius mokslų daktarus išvadino durnais ir neišsilavinusiais (kaip ir visi "homofobai")... Ir mes tokiems turėtume duoti kažkokių "teisių"? Kai jie, pvz. liūdnai pagarsėjusi aušrinė-marija, tiesiai šviesiai piešia ateities visuomenę, kur šeima panaikinta, vaikai auginami "mėgintuvėliuose), o "jų" yra apie pusę populiacijos. Naivuoliai mano, kad iškrypėliai apsiribos eitynėmis, vėliau nuogašikniais paradais, "santuoka" ir vaikais iš globos įstaigų? Beje vaikučių jie pageidauja tik genetiškai sveikų, o ne ten iš visokių asocialių šeimų, todėl būtent jiems bus atiduodami juvenalinės justicijos būdu atimti iš normalių, tradiciškai griežtai aklėjančių šeimų (Norvegijoje atimamas kas 5 vaikas...). Bet ir to negana. Vakaruose jie jau tai turi, tačiau homolobistų kovojančių už jų "teises" nemažėja, o tik daugėja, juk finansiškai apsimoka. Juk visiškai patogiai jie jausis tik tada, kai saviškių bus ne mažiau nei normalių arba jie bus privilegijuojami, jiems bus viskas pritaikyta (kad tik "nepadiskriminuoti"), kvotos darbe ir t.t. Tai kiek SAVO teisių pasirengę atiduoti, "tolerantiškieji"? Norite tolerastijos diktatūros? Sėkmingos visuomenės pagrindas yra vienybė. Todėl iškrypėliai turi turėti ne daugiau teisių, nei teisė į privatų gyvenimą (tą jie ir turi). Ir jokių ten savo "tiesų" ir "teisių" primetinėjimo daugumai. Sakysit vakarai gyvena puikiai, bet aš pažiūrėsiu, kaip bus puiku, kai šita absurdiška finansinė sistema (gyvenimas skolon) greitai žlugs ir šiose "tolerantiškose" valstybėse prasidės masinės pjautynės tarp įvairių grupių: "gėjų", negėjų, musulmonų, negrų, nacionalistų, "kairiųjų", "dešiniųjų"... Ir nesunku spėti, kuri grupė taps atpirkimo oželiu ir labiausiai nukentės - taip būtent "linksmieji vyrukai". Bet ir dabar jau pjaunasi, tik ekonominė gerovė gelbėja nuo visiško chaoso. O fantastai žiūriu ir toliau gyvena savo rožiname pasaulėlyje, kur visi (tiksliau ne visi, tik mažumos) turi visas teises, tik jokių pareigų, jokio bendro intereso (išskyrus sotų pilvą). Gyvenkit, greitai jūsų rožinis pasaulėlis sugrius. O aš optimistas, tikiu, kad tolerastijos marazmas baigsis, blogiausiu atveju šią problemą išspręs musulmonai...
Swift RR 2013-05-24 21:53
Kad ta mano fobija visai pagrįsta. Aš gėjų nemėgstu kaip ir brukalų el pašte. Mokslas, susijęs su homoseks. tyrimu, yra falsifikuojamas ir yra bevertis, tad aš nepasitikiu jokiais jų argumentais(lietuvoje- delfiniais straipsniais) Jie braunasi į švietimą, darželius ir į normalių šeimų gyvenimą. Normalios šeimos ir visi žmonės to tiesiog bijo, kas yra tiesiog ne fobija o paprasta baimė. Aš esu labai tolerantiškas tiem, kurie nesikiša į mano gyv., ir neaiškina kaip gyvent.
kionig 2013-05-24 22:04
apibrėžimus.
Adom 2013-05-25 13:50
Pritariu, puiki nuomonė. Vienybė yra kuriančioji progreso dalis, o ne kova už atskirų individų/grupių teises. Vieningumas nesiekiant pridėtinės naudos kitų atžvilgiu. Bet tai ne užkietėjusiems sumaterialėjusiems egoistams suvokti, nebent aplinkybės privers.
Pumper 2013-05-25 14:27
Ir matom dabar, kas per fruktai tie homofobai. Jei jau taip laukiant, kol muslimai "sutvarkys" "tolerastus", siūlau prisiminti, kad jei lygiai taip pat ir jus pačius "sutvarkys". Bus tada graži muslimų pasaulio "vienybė yra kuriančioji progreso dalis" (nors nelabai žinau, ką jie išvis kuria apart bombų).
Adom 2013-05-25 14:45
Pumper, prašau neištraukinėti iš konteksto keleto frazių ir daryti interpretacijas, elgiesi nesąžiningai. Dabar pabandysiu trumpai išsakyti, kas nutiks, jei žmonija pasuks šia kryptimi, už kurią kovoja rožinius akinius užsidėję nehomofobai. Scenarijus primins Žvaigždžių Karų 3 epizodo kulminaciją, ir tik saujelė "sukilėlių" galės išgelbėti pasaulį ir atstatyti pusiausvyrą. Aš kalbu rimtai, netrolinu. Gamta atstatys pusiausvyrą, o pusiausvyros atstatymo įrankiu gali tapti musulmonai. Derėtų pastudijuoti Sęnąjį testamentą, kas būdavo kai išsigimdavo Izrealio tauta nusisukdama nuo Dievo duotų įsakų - kitos tautos žiauriai nukariaudavo Izrealitus, kol tie vėl negrįždavo prie Dievo duotų įsakų laikymosi. Galite apšaukti mane religiniu fanatiku, bet po saule vyrauja nekintantys dėsniai nuo pat pasaulio pradžios. Baisu pagalvoti, kokie smūgiai lauks, jei mūsų civilizacija pasuks iškrypimo keliu. O dabar pulkite ir deginkite mane.
kafkasque 2013-05-25 14:52
maniau, kad bent technologijos.lt lankytojai bus labiau pazenge, bet net ir cia pilna homofobu, netgi ir religiniu fanatiku, liudna tiesiog, svetaine kuriose lankosi zmones is normaliu saliu kaip UK, homofobisku komentaru mazuma arba isvis nera, o cia atvirksciai, tas pats delfi lygis jus geriau pasiskaitykit ka jis yra nuveikes (http://en.wikipedia.org/wiki/Leonidas_Donskis) ir tada palyginkit su savo pasiekimais, manau iskarto aisku, kodel tarp issilavinusiu zmoniu toks mazas homofobiskumo procentas
Anonymous 2013-05-25 15:08
Na ir ką jis nuveikė? Namą pastatė? Medį pasodino? Sūnų užaugino? O visa kita - tik burbulas be šaknų ir be ateities P.S. Aš ne homofobas, aš heterofilas, prašom nepainioti sąvokų, jei jau tamsta giriatės išlavinta mąstykle. O kad tarp išsilavinusių daugiau homofilų - na ką, tai nė kiek neprieštarauja tautosakai. Žuvis pūna nuo galvos
Pumper 2013-05-25 16:07
Mano akimis žiūrint, absoliučiai visi muslimai gyvenantys pagal Koraną (krikščionių gyvenančių pagal bibliją nėra) yra žymiai smarkiau "iškrypę" už didžiausius gėjus (į visą tą religinį bullshit pas muslimus dar ir berniukų "rūrinimas" įeina, nes ir pats Mahometas buvo pedofilas). Tai jei taip lauki ekstremistų pedofilų išgelbėjimo nuo velnio siųstų gėjų-niekadėjų, bent turėk gėdos tuom nesigirti.
Pumper 2013-05-25 16:09
Hetero vyrai tave traukia, čia taip reikėtų suprasti tą -filiją?
Hmz 2013-05-25 21:29
Rodos, XXI amžius, o kai kas diskusijoje apie socialinius/politinius dalykus siūlo remtis bronzos amžiaus žydų legendomis.
Swift RR 2013-05-25 23:17
Tiesiog reikia pravalyti korumpuotus mokslininkus, dirbančius karo pramonėse, žmogaus psichologijos srityse ir viskas savaime sugrįš į vietas.
faktas 2013-05-26 09:41
Vos neiškritau iš kėdės, kai šitą perskaičiau.
Hmz 2013-05-26 10:45
Ką reiškia tavo mįslingas posakis "griauti vertybes"? Pačios vertybės negali sugriūti/mirti ar kitaip pasigadinti, nes jos tėra žmonių įsitikinimai. Vadinasi, tau didžiausią nerimą kelia, kad gėjai kaži kokiu būdu įtikins žmones šių vertybių nesilaikyti. O va čia ir prasikiša liguista baimė fanatiko, kuriam žmonių pasirinkimo laisvė ir galėtimas rinktis vertybes yra baisiau nei atominis karas. Kita vertus, kas yra tos "šeimos vertybės", apie kurias vis skalambinama, nepateikiant betgi konkretaus sąrašiuko? Man, pvz, vertybės susijusios su šeima, yra šios: meilė/emocinis ryšys; atsakomybė už šeimos narius; rūpinimasis šeimos nariais. Nematau priežasties, kodėl gėjų santuokos turėtų "griauti" šias vertybes.
Anonymous 2013-05-26 18:26
Homo šeimos vertybės tokios pat tikros, kaip maksimos naminė dešra.
kionig 2013-05-26 18:38
Tai vadinasi tavo šeimos vertybės yra tikrų tikriausios ir visi iš tavęs turėtų imti pavyzdį? Na pasipasokok, kokios ten vertybės egzistuoja kai augini dukrą?