Verslininkas: turime didžiuotis, kad taip emigruojame

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2013-06-06 15:28
Jei vienas premjeras, pasakęs viešai, kad per viešuosius pirkimus kasmet nuplaunami keli milijardai ką nors padarytų, būtų kur kas daugiau šitų KKK po tavo paminėto dvejeto.
Simplicity 2013-06-06 15:34
“. Gal atsiras kas nors, kuris pateiks bent vieną priežastį, kodėl aš turėčiau mesti patogų samdomo darbuotoją darbą ir tapti verslininku toj pačioj Airijoj?
moo 2013-06-06 15:35
Na, kad ir tam, kad galėtum kažką pakeisti Lietuvoje, kurią matyt myli ir atsimeni jei transliuoji nusivylimą. Tada iškėlęs galvą galėsi sakyti - bandžiau ir nepavyko/pavyko. Beje, kiekvienas samdomas darbuotojas YRA verslininkas arba yra per 5min. nuo jo. Nori geresnių sąlygų? Tobulėk, kad darbdavys pats pasiūlytų. Kovok per profsąjungas ar dar kažką daryk. Galų gale išsiimk Individualios Veiklos pažymą ir samdykis freelance. Kuo ne verslas? Samdantis irgi reikia kovoti už savo teises = parduoti savo paslaugas kuo geriau.
immortallt 2013-06-06 17:31
Lai pensininkai dvesia, tavo reforma būtų pavadinta. O šiaip yra vienas faktas, praktiškai bet kuris normalus verslininkas yra sukūręs už jus daugiau - bent minimumą mokančią darbo vietą. O ką jūs sukuriat, kurie tokie mandri, kad aiškinat, kaip verslo nemoka daryt? Panašu, tik užimat darbo vietas, bet pamalti liežuviu gudrūs visad.
Simplicity 2013-06-06 18:38
, sėkmingai išdūręs visus likusius.
immortallt 2013-06-06 19:04
Taip, geriau iš vis jokių darbo vietų. Simplicity, o tu dažnai sakai, kai tau pasiūlo algos 2x daugiau nei tu tikiesi, kad "ne ne, kam tiek daug, duokite tik pusę to ir man pakaks"? Nemanau. Su unijomis tai ne verslas, tai vagystė.
Simplicity 2013-06-06 20:19
Reikia kažko gerai parūkyti, kad tokių dalykų prisigalvotum Įprastai didesnį atlyginimą siūlo tada, kai darbdavį informuoji jog susiradai kitą darbą ir paprašai, kad pradėtų dokumentus tvarkyti, bet ne atėjus į darbo pokalbį. (Nors ką gali žinoti, jei esi koks Kašpirovskis, tai gal ir galima viską susukti taip, kad dvigubai didesnį atlyginimą pasiūlytų ) Galiu čia paklodes rašyti, bet tu vis tiek nesuprasi, nes tau bet koks verslininkas yra labiau žmogus, nei samdomas darbuotojas. (Gal net pasakyčiau, kad du samdomų darbuotojų išvis nekenti ) Na, o kitiems galiu pasakyti tik tiek, kad normaliose visuomenėse kiekvienam atsiranda vietos. Gyvendamas Lietuvoj galvojau lygiai taip pat kaip ir daugelis mano oponentų šioje diskusijoje. Atrodė, kad laimę garantuoja tik didesnis pinigų kiekis, nes tų pinigų pastoviai trūkdavo. Dabar esu Airijoj ir jei tik būtų noro, tai iš individualios veiklos būtų galima susirinkti dešimteriopai daugiau, bet... nėra noro ir poreikio Daug maloniau yra nuvažiuoti prie jūros, ar gulbes ir kirus pašerti Lygiai į tokią pačią komforto zoną sukrenta ir kiti normalias darbo sąlygas atradę lietuviai. Jei gaunamo lietuviško atlyginimo pakaktų normaliam gyvenimui, tai darbuotojai net dėmesio nekreiptų į tai, kokiu automobiliu važinėja jų darbdavys. (Užbėgdamas už akių, pasakysiu jog negali būti taip, kad 60% Lietuvos darbuotojų yra visiški atgrubnagiai ir analfabetai, kad nesugeba net vidutinio lietuviško atlyginimo uždirbti)
immortallt 2013-06-07 09:36
Sakai "Reikia kažko gerai parūkyti, kad tokių dalykų prisigalvotum", o deja tu pats tą sakai, kai kalbi apie verslą. Tik tai vyksta ne žodžiais o veiksmais. Samdomas darbuotojas aš pats esu, ir ne nekenčiu jų. Nekenčiu tų, kurie visą atsakomybę stumia nuo savęs ant bet ko kito - verslininko, valdžios, kaimyno ar šiaip kad pienas nebėra toks skanus, kaip buvo anksčiau. Sakai negali? Kiek bandei jų įdarbinti? Aišku, aukštos kvalifikacijos darbuose situacija kita, bet kiek Lietuvoje tokių? Max 0,5 milijono. Tame ir yra bėda, kad Lietuvoje trūksta mažos kvalifikacijos darbo vietų. O dėl Airijos nesidžiauk, jei neatrastas stebuklingos piliulės, Airiją gali ištikti Ispanijos likimas dėl didelės skolos ir vis dar augančios, besibaigiančių lengvatų įmonėms (daug jų išeina), tuo labiau reikės kirsti per socialines išmokas, o jinai Airijoje veža gan didelę ekonomikos dalį ir prasidėjus šitai karuselei, jinai užsitęs porą metų, kol nusiris ir susibalansuos realiai, nes Airijoje ekonomika yra stipriai skatinama fiskalinėmis priemonėmis.
vvv2 2013-06-07 11:15