Ar islamas radikalesnė religija? Žvilgsnis iš vidaus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2013-07-02 08:24
Iš kur radikalumas? Gi seno testamento fanai jį parašė. Plius ir pats "mesijas" sako, kad senas testamentas galioja ir po jo "atėjimo".
Skeptikas 2013-07-02 10:10
.
punktyras 2013-07-02 10:59
Prie ko čia zoo ir pedo? Va būtent, kad tiek zoo, tiek pedo atveju žala yra – nė gyvūnai, nei vaikai nesugeba sąmoningai mąstyti ir pasiduoda suaugusiųjų įtakai. Kodėl sakai, kad homoseksualai negali turėti vaikų. Vaisingumas niekaip nesusijęs su lytine orientacija. Būna juk, heteroseksualios poros irgi neturi galimybės susilaukti savo vaikų, tai daro dirbtinį apvaisinimą ar tiesiog „kaimyno paprašo“ ir viskas ok. O homoseksualams to neleidžiama, nes nėra galimybės susituokti ir kažkokiu būdu įsivaikinti. Koks ryšys tarp homoseksualumo ir kito žmogaus išnaudojimo pelno tikslu? Argi tai nėra bendražmogiška „vertybė“? Didžiąją dalį tokių bruožų nulemia auklėjimas (ar jo stoka) ir (nedraugiška) aplinka. Juk kiek girdime apie visokius maniakus ir jų vaikystės istorijas, kur jie būdavo skriaudžiami, mušami, žaginami etc. Pagalvok, kas turi didesnį šansą tokio pradinio „užtaiso“ sulaukti – paprastas vaikas ar homoseksualus? Nors čia labiau kvepia tiesiog vertybių neįskiepijimu ir galimybe užsidirbti.
Pumper 2013-07-02 11:15
O kas dėl žydų - parodyk nors vieną pažodžiui gyvenantį pagal seną testamentą. Nėra tokių, nes jie, kaip ir krikščionys interpretuoja ir atsirenka patinkančias dalis.
vanduo4 2013-07-02 22:07
Straipsnio pavadinimas neatitinka turinio. Visgi geras straipsnis!!!! Pagrindine straipsnio mintis: 1. Radikalumas Islamui yra normalu, tad tikriems islamistams yrodyti jog jie yra radikalus tiesiog jokiu sansu. 2. Radikalumas islame nera liga (tiks simptomai), Islamas yra liga. JAV tai jau suvoke seniai, tad kad ir kaip tai skambetu netolerantiskai, taciau Amerikieciu karine - islamo pasauly griaunanti - zudanti jega - tai vienintelis budas isgydyti islama. Pvz.: Egipte daug turistu is Vakaru saliu. Vietiniai islamistai pastoviai susiduria su kitokiu poziuriu y pasauly tad ir ju islamizmas ne toks radikalus. Tai kol kas vienintelis man zinomas pavyzdys kaip islamas "gyja taikiu" budu. Butent Amerikieciai per prievarta y Islamo salis atnesdami kitoky poziury y supanty pasauly, suteikdami galimybe musulmonams pajusti individualia laisve, o ne vien tik gyvenima ideologijos nubreztu keliu, suteikia galimybe musulmonams pasveikti nuo ju paciu gaminamo ekstremizmo bei radikalumo. Tai labai letas procesas, bet jis vyksta ir jis negali vykti kitokiu keliu, o tik fiziskai sunaikinant "nepagydomai susirgusius musulmonu ekstremalus" bei suteikiant galimybe pasveikti kitiems. Per prievarta zmones nepasveiks, jie tiesiog turi pajusti individualios laisves privalumus, o to jie padaryti negali, jeigu ju aplinkoje neegzistuoja ir netgi negali egzistuoti kitokio poziurio y pasauly alternatyva. Islamas - tai labiausiai zmoniu gyvenima reguliuojanti religija, butent todel zmones vis dar gyvena akmens amziaus salygomis. O jus pabandykit isgydyti komunizma, kuris tiesiog tarpsta korupcijos sultyse. Kaip korupcijos nauda gali buti maziau naudinga nei vidine-individuali zmoniu laisve? Rusijoje kova su korupcija pakankamai sekmingai vykdo tik tiesioginiai yrodymai ( video kameros ant kiekvieno kampo) bei galimybe juos paskelbti viesai (internetas, televizija). Kadangi Islamo salyse televizijoje ne islamiskos idejos tiesiog draudziamos, telieka fizine prievarta: a) karine intervencija (Irkas, Afganistanas); b) pasauline prievartine izoliacija (Iranas); c) politinis - ekonominis spaudimas (Pakistanas); d) tarptautines civilines sankcijos (Kinija); e) fizinis sunaikinimas (teroristines grupuotes); Jokiu derybu su teroristais - tai tiesiog beprasmiska.
Sloth 2013-07-03 04:34
Vanduo4, Nuo kada Kinija prie islamo? DD
orakulas2008 2013-07-08 11:38
Cia jau zmones pradeda keisti gamtos desnius ir naturalia tvarka. Tai dazniausiai neatnesa naudos. Nekalbu apie morale, tai netgi neatnesa praktiskos naudos. Dazniausiai ju buna trumapalaike ir veda i destrukcija. Kiekviena karta, kai zmogus bando papriestarauti gamtai, tai neiseina i nauda ilgoje perspektyvoje. Jei jau naturaliai vaikus gali daryti, tik vyras ir moteris, tai jau turetu kazka sakyti, kad idealiausiai, kad jais ir rupintusi jie. Zinoma vaikas isgyvens ir su vienu is ju, ar is vis be ju, ar net su dviem vienodais tevais, bet tai jau praradimas, o ne gavimas vaiko atzvilgiu.(nekalbu apie tevu savybes ir rupinimasi vaikais ir tt.)