Antrasis šaltasis karas: ar Rusija susivienys su Kinija prieš Vakarus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Unikali durnaropė 2014-03-10 21:35
Nu tikras debilas, tu arnai - kalbant emocijomis. O kalbant be emocijų - nu grynakraujis provokuojantis trolis. Tavo marazmai ne kas kita, kaip tik paprasčiausia manipuliacija sąvokomis. Žiūrint pažodžiui, viskas lyg ir „gerai“ - kalbant apie kontekstą - aiški provokacija. Aham, gal pabandom panašius referendumus surengti pačioj rusijos federacijoj? kažin, ką tada putleris ir jo pasekėjai užgiedotų, apie tokius rusijos federaciją sudarančių respublikų akibrokštus? p.s. Baltai nėra lietuviai ar latviai, bet lietuviai ir latviai yra baltai. Ir pagal tamstos agurkinę logiką yra tas pats sakyti, kad vilniečiai, kauniečiai, šiauliečiai, uteniškiai nėra lietuviai. p.p.s. Kalbant apie maskviečius... kažin, ką pagalvotų nacistiškai nusiteikę rusai, jei paaiškėtų, kad jie tėra suslavėję baltai? Ir visos tos kovos (kariavimai, bandymai nutautinti) pažvelgus iš šono... ne kas kita, kaip kova už svetimą identitetą, kai buvo prarastas savasis... . O tai tau ir likimo ironija .
Arns 2014-03-10 22:23
neveltui toks unikumas esi Pasakoji neišmanydamas, bet kas ant liežuvio galo. Baltai tai daugiau kalbinė grupė, turėjusi skirtingus papročius, skirtingas gyvensenas, skirtingus kunigaikštukus. Jie nebuvo kokia tauta, čia labai klaidingas mitas. Iš vis, pats suvokimas tautos, atsiranda tik nuo 19-o amžiaus, iki tol įvairūs ryšiai dominavo. Priklauso miestas vieniems, ateina kiti su patrankom, atveria vartus, paklūsta tiems... Niekas nemąstė net valstybiniais mastais. Čia mums tik filmuose rodo, kad kokiam Prancūzijos imperatoriui buvo labai svarbu, jog tokią ar anokią teritoriją plėšia. Iš tiesų jis net nevaldė visos žemės, ir gynyba buvo pavaldumo klausimais. Būtent todėl ir LDK kunigaikščiams galvos neskaudėjo, kai atidavinėjo žemaičius, pasirašant Liublino uniją buvo dalis žemių prijungta prie Lenkijos...
Unikali durnaropė 2014-03-10 23:24
Baltai (dabar tik lietuviai ir latviai), priešingai nei tarkim kitos didžiosios valstybės, yra unikalūs tuo, kad jų tautiškumas (identitetas) yra glaudžiai susijęs su kalba. Ko neturi nei francai, nei germanai, nei amerikonai ar kitos „tautos“. Tad praleidai progą patylėti. Bet tavo trolinimui tas netrukdo ane? Norėjau retoriškai paklaust, iš kur pas tave toks bukumas, bet atsakymas praeitame mano sakinyje. Ir išvis, kas sakė, kad baltai (amžiais po kristaus) buvo toks darinys su vienodais papročiais, identiška kalbėsena ir gyvensena? Čia tik tavo fantazijos, bandant tęsti pretekstą patrolinimui. Kalbant apie baltus, kaip apie terminą - nematau problemos, kai šiuo terminu apibūdinamos tos pačios šeimos gentys. O kad jos laikui bėgant viena nuo kitos vis labiau tolo, tai gi natūralu, kad skirtingose teritorijose kontaktuojant su skirtingomis išorinėmis „jėgomis“ atsiranda ir skirtumai. Tiesiog bandai įpiršti sliekus tenai, kur jų nėra.
Arthuras 2014-03-10 23:55
Suprantamas, bet nepateisinamas.
Arns 2014-03-11 01:19
Reikia, turėtum žinoti, jog iširimo metu, TSRS gen sekretorius Gorbačiovas, RFTSR gen sekretorius Jelcinas. Rusijai prašyta prisiimti TSRS teises pirmiausia dėl karinių dalinių išvedimo bei branduolinės ginkluotės surinkimo, kaip bonusas pažadant perduoti politines kėdes JTO (nes be šito, Rusija ilgam būtu iškritusi iš nuolatinės saugumo tarybos).
Arthuras 2014-03-11 02:29
Sienų neliečiamumas yra ramybės garantas. Kai prasideda sienų stumdymai, prasideda konfliktai, kurie gali išaugti net iki pasaulinio karo. Kam to reikia?..
Unikali durnaropė 2014-03-11 02:44
Artūrai, tas trolis tiesiog manipuliuoja sąvokomis. Jis teisus ta prasme, kad ko gero tokio „vientiso“ darinio, kaip „baltai“ nebuvo. Nes pavadinimas „baltai“ vos prieš porą amžių gal tik sugalvotas ir įpirštas taip vadinamų vokiečių. O, kad taip vadinamos baltų gentys (progentis) kažkada sudarė vientisą darinį (tik koks skirtumas šiuo atveju, kaip jis vadinos/nesivadino), tai čia mažų mažiausiai faktas. O iš kur jis atsirado/atklydo/atskilo/pakito, jau kita kalba. Bet faktas ir tai, kad rusai nieko nenori girdėti apie „baltų“ atsiradimą apart atsiradimą iš kažkur netikėtai ir palaidai. Jie tiesiog nori galvoti, kad „baltai“ atsirado (atskilo) iš slavų... tai ir nereik matyt stebėtis tokių rusofilų sapnavimais apie laukines pavienes, netyčia atsiradusias gentis, kurios susiformavo slavų "pabėgėliams" asimiliuojantis su finougrais kokiais ir pan. Gavosi truputį prieštaravimas mano pradinei minčiai (dėl arno trolinimo), bet tebūnie . O, kad rusai intensyviai domisi Ukrainos teritorijom nereik labai stebėtis. Yra manančių, kad būtent tose apylinkėse galėjo būti Indoeuropiečių ištakos (kalbėjusių indoeuropiečių prokalbe). O dar toks naujas muilo burbulas kaip Sarmatija išvis susuko maskoliams smegenus, kurie įsivaizduoja save tokio darinio kaip Sarmatija „šeimininkais“ - tai negi paliksi tokią didžią garbę Ukrainiečiams? Ir kažkaip jau net nebekeista dėl to, kas šiuo metu vyksta. Čia šiaip, truputį hipotetiškai nukrypstant lankuosna .
Arns 2014-03-11 09:40
Ne sienų stumdymai sukelia neramumus. Ypač kai sienos nubrėžtos nemokšiškai sukišant skirtingas tautas, vien todėl kad tuo metu buvo galima tiek paimti ar tiek duoti.