Juodasis antradienis: doleris – 77 rubliai, euras – 98 rubliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2014-12-18 08:34
hamann 2014-12-18 09:01
sarmatas tai išvis bukagalviams, nesugebantiems savarankiškai mąstyti "portalas". sakai privačios nuosavybės apsauga yra blogis? o patiktų kad tavo kieme apsigyventų dešimt apsimyžusių bomžų ir neturėtum teisinio pagrindo juos išvaryt? kas tada? smurtas? prievarta? ar taikstytumeisi, ir tvarkytum jų paliktą betvarkę? ir kur nuvedė ta idealioji rusijos laisvė pačią rusiją, baltarusiją? kai nėr net žodžio laisvės, gali sėkmingai metų metams "sėsti" už blogą žodį apie šalies vadovą? Lietuvai ten lygiuotis reiktų? ne ačiū. geriau būt besivelkančiai valstybei stipriausioje pasaulio ekonominėje sąjungoje, nei stipriausiu šūdinoje kremliaus pašonėje. su tokiu požiūriu, tai suprantu kad tokie asmenys ir ant įvairiausių finansinių piramidžių grėblio lipa ne po kartą ir ne po du..
immortallt 2014-12-18 09:07
1) Nepasakok kaip lengva buvo namą pasistatyti, mano seneliai statėsi. Net Rusijos blokados metais tai buvo lengviau. 2) Petražolių užauginti pundelį ir nuvežti į turgų - ne verslas, tai darbo vieta. Tik šiaip verslu užsiiminėti ilgą laiką buvo draudžiama ir už tai galėjai būti sušaudytas kurį laiką. Mano seneliai užsiiminėjo kailių verslu, gali irgi nekabinti makaronų. 3) Jei parduosi kelis kilogramus, niekas neprisikabins. Susimokėk kelis litus turgaus mokestį ir prašom. Mano močiutės sesuo parduoda vasarą mano močiutės perteklinį derlių. Tad vėlgi gali neskiesti. 4) Dėl kasos aparato, nu melagis paskutinis esi. 5) Priėjimas prie vandens telkinio turi būti paliktas. Jei jis nesilaiko įstatymų, tai ne santvarkos kaltė. 6) Turi byrėti pinigai, bet už tai gauna nepalyginamos kokybės paslaugas. Taip pat gyvena pats nepalyginamai geriau. Tik ta sistema patapo daug kartų skaidresnė. Bet tau patinka, kai tiesiog dirbi vergiškom sąlygom, nieko neturi, ir nieko iš tavęs nepaima, nes jau nebeliko ko imti. Objektyvumo bent krislelį turi? 7) Mokesčiai yra perskirstymas, o mokesčius svarsto nuolat. Tarybų sąjungoje tu buvai apmokestintas ~90% mokesčiu, tiesiog tau sakydavo tavo alga 80 rublių ir viskas. O realiai valstybė pasiimdavo nuo tavęs 800 rublių dar. Tu katučių plojai, bet iš tikrųjų idioto vietoje buvai/esi. 8) Nu bet kuo toliau, tuo akivaizdžiau matosi, kad durnas esi. Kas tau nuims ES paramą? Kaip gali būti pastovus BVP minusas? 9) Nu, kas tau trukdo keltis gyventi į valstybinį mišką be visuomenės? Prašom. Nori nedirbti? Nedirbi. Nori išvykti - išvyksti. Nori kurti verslą - kuri. Turi idėją - pasiūlai ir kalėjiman nebūni uždarytas. Gyveni iliuzijų ir pavydo pasaulyje, apsimeti ir meluoji pats sau bei nenori praverti akių. Garantuotai esi nelaimingas ir pats sau meluoji, kad yra kitaip, nes kitu atveju nepasakotum tokių blevyzgų. Turėtų būt gėda, suaugęs žmogus rodos esi, bet nusišneki kaip darželinukai, kurie sako tėvam, kad iš darbo daugiau pinigų kitą kartą pasiimtų.
sub 2014-12-18 10:07
Vytautas50 jei nematote prąsmes laisvoje šalyje, laisvoje rinkoje, kur gali nevaržomai daryti tai kas patinka, aišku jei neprieštarauja įstatymams, kai sienos atviros ir gali keliauti ir verslauti, tai bent nekiškite savo ribotos nuomonės tiems, kurie tame mato prąsme. Jei nepatinka laisvoje demokratinėje šalyje, kur žmogus nusipelno tiek kiek pats moka, tai galit grįžti atgal į komunizmu vis dar kvepiančią, Rusija,.
vytautas50 2014-12-18 11:04
Hmz 2014-12-18 12:47
Tik jei automobilį turėjai trumpiau nei 3 metus.
vytautas50 2014-12-18 12:57
hamann 2014-12-18 13:01
na žinoma. kaime savo tevo name, apie kurį giriamasi kekvienoje temoje, nes faktiškai daugiau pasigirt ir nėr apie ką (o realiai ir tas namas abėjoju ar vertas pagirų) kai aplinkos suvokimo stoka trugdo patogiai gyventi, tai ir belieka bėdavoti, kad GPM reik sumokėti ir su nostalgija pasakoti kaip buvo gerai kai buvome okupuoti. žinoma, ir keturių sienų užtenka, kai tuo tarpu matančiam pasaulio maža.
vytautas50 2014-12-18 14:13
immortallt 2014-12-18 14:47
Dirbu įmonėje, kur kiekvienas centas sąžiningai apskaitytas. Net tokių dalykų neleidžia, kaip per įmonę nusipirkti kompą ar asmeninius mokymus. Įstatymas praplėtęs kariuomenės galimybes nepaprastosios padėties atveju, jei prasidėtų invazija be uniformų.
hamann 2014-12-18 14:47
aš namo nestatau ir nestatysiu, aš miesto žmogus. o dėl kariškių tai prieš verkšliandamas pasiskaityk įstatymą atidžiai. Neskaitau jo, bet esu 99,9% tikras, jog kariškiai kontrolę perima tik paskelbus karinę padėtį šalyje. tokia tvarka yra daumaž visame pasaulyje. taikos metu kariškiai neturi jokios įtakos civiliams asmenims. t.y. pačių mūsų labui, esant karinei parengčiai, kad civiliai netrugdytų kariškiams.
vytautas50 2014-12-18 15:44
hamann 2014-12-18 15:57
ai, čia diskusija, kaip su protiškai atsilikusiu gaunasi. skaito ne kas parašyta o ką nori perskaityt. ir poto prasideda išvedžiojimai ir nuogirdos paremtos bobučių pasakojimais ir dar prie viso to būtinai bus paminėta senelio namas ir kad prie ruso buvo geriau.
sub 2014-12-20 11:32
Dar Ir kapeliono pasakaiciu reikia nepamirs
Simplicity 2014-12-20 13:21
Ot tas jaunatviškas naivumas... Negi manot, kad taip lengvai Vytautą ( „prie ruso buvo geriau, nes jis Lietuvą pastatė“) paimsit? Įtikint Vytautą, kad laisvoj Lietuvoj yra geriau nei „prie ruso“, tai čia tas pats, kaip iš Arns ištraukti prisipažinimą, kad Kryme ir Lugandonijoj buvo ir yra reguliariosios RF pajėgos.