Pienas ir bananai Lietuvoje gerokai brangesni nei Jungtinėje Karalystėje: kuo teisinasi Lietuvos prekybininkai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-02-23 15:34
Simplicity, klysti, niekas, kas gamina Lietuvoje nekovoja su Kinija ar ta pačia Lenkija kaina. Kokybė, terminai, atsiskaitymai ir pan. Nori panaikinti prastai apmokamas darbo vietas? Kur tada juos kiši? Jie netinkami intelektualiam darbui, jie net to pačio juodo darbo dauguma nenori mokintis rimtesne įranga dirbti ir gauti daugiau. Su Turkijos tekstilininkais kaina kovoti jau nebereikia, jie dabar jau kovoja Va va hamann, vis kartoju ir kartoju, kad jie tai nenori daugiau mokėti už prekes ar paslaugas nei rinkos kaina, bet kažkodėl nori, kad kiti mokėtų daugiau.
Vytax 2015-02-23 15:48
Importinės prekės tokios kaip bananai ar kava, pas mus brangesni dėlto, kad pas mus didesni transporto kaštai. T.y. tos prekės visų pirma patenka į britų, olandų ar danų uostus ir tik po to, jos patenka į uostus Baltijos jūroje. O vietiniai produktai dažnai brangesni būna dėl keleto priežasčių: Pirma: Dėl mokesčių. Daugelyje vakarų Europos šalių PVM maistui yra labai nedidelis. Taip pat pas mus dideli darbo kaštai. T.y. maisto pramonėje įdarbina daug menkai kvalifikuotos darbo jėgos už atlyginimus artimus MMA. Pas britus darbo mokesčiai mažai uždirbantiems siekia iki 20%, pas mus apie 50%. Antra: Silpna vidinė konkurencija. Paveldėjome didelius ir neefektyvius sovietinius maisto fabrikus. Ypač tuo pasižymi pieno ir mėsos perdirbėjai. Kurie yra per dideli vidinei rinkai, jie tiesiog sudaro oiligopolį ir nekonkuruoja tarpusavyje. Bet tuo pačiu jie per maži ir silpni, kad galėtų sėkmingai konkuruoti tarptautinėje rinkoje. Tad patirtus nuostolius užsienio rinkose jie linkę permesti vietos vartotojams.
immortallt 2015-02-23 16:06
Vietos vartotojams jie negali permesti daugiau, nei importas+logistika. PVM lengvatos bet kurios yra blogis, tai iškraipo rinką ir skatina nesąžiningumą, be to poveikis kainoms mažesnis, nei PVM lengvata. Todėl tai nėra sektinas pavyzdys. Daug geriau būtų mažinti pajamų iš darbo užmokesčio apmokestinimą, didinti neapmokestinimą minimumą bei realiai pakelti pajamas mažai uždirbantiems. Tai mažiau iškraipys mokestinę sistemą ir bus mažiau daroma žalos ekonomikai.
Shinigami 2015-02-23 18:09
Juokingi man tie kurie sako, kad Lietuvoje viskas dvigubai brangiau nei užsienyje, o atlyginimai 5 kartus mažesni ir tipo visa skirtumą verslininkas pasilieka sau. Jei jau toks milžiniškas verslininkų pelnas ir jus galite pasitenkinti su mažesniu pelnu. Tai įkurkite savo įmonę kuri mokės bent dvigubai didesni atlyginimą ir kainas sumažins bent 20 proc. Tada perimsite visą rinką ir gyvensite kaip inkstai taukuose. Bet apie tai kalbama metai iš metu, bet kažkodėl nei vienas taip kalbantys ne įkūrė įmonės kuri mokėtu bent dvigubai didesnius atlyginimus ir dar kainas nuleistu. Jei didieji prekybos centrai užsidėjo milžiniškus antkainius, tai kodėl pirkėjai nebėga pas mažuosius pardavėjus kurie tokiu antkainių nesusidėjo?
Stipa 2015-02-23 18:29
Dar pakalbėkime apie prostituciją Lietuvoje. Kiek žinau Lietuvoje draudžiama. Tai kodėl leidžiama žmones kaip prostitutes pardavinėti įmonėms? Kai žmogus gauna tik pusę algos, o likusią dalį gauna suteneris (kontraktorinė įmonė). Kodėl dėl 30 žmonių interesų turi nukentėti 1000 sunkiai dirbančių žmonių? Jei ne suteneris, jie vistiek dirbtų tik už padoriai apmokamą atlyginimą.
Eventhorizon 2015-02-23 21:24
Sveiki !!! Na ko jus nesuprantate yra toks Lietuviškas žodis nebijokime jo panaudoti jis sakomas taip GOPŠUMAS ir dauguma Lietuvos prekybininku yra tiesiog labai gopšus ir tik šiokia tokia konkurencija juos stabdo . Yra begales pavysdziu kaip norvegijoje kalnuose namelis kainuoja pigiau nei Lt sventojoj tas pats pienas ar sviestas austrijoj ar sviestas Šveicarijoj . Lygiai taip pat visi stebisi kodel uz ta pati darba uzsienio kapitalo ymone moka daugiau . Ar kodel valytojas vokietijoje ir valytojas lietuvoje uzdirba skortingai o maistas kainuoja panasiai ir tt Nepamirškit GOPŠUMAS
immortallt 2015-02-23 22:01
Eventhorizon, tai dirbi už minimumą nes nesi gobšus? Ar samdai valtojus ir moki po 1k eurų į rankas?
Sljder 2015-02-23 22:12
ŠUMAS
Zergas 2015-02-23 22:18
nieko,greit jau ateis Lidl kuris apkarpys musu krakadylu apetitus.krakadylai jau pradejo ivairias pr akcijas "mazinam/fiksuojam kainas" bet manau daug zmoniu is principo neis pirkt pas juos veliau net ir tuomet kai jie nuleis kainas
Fikcija 2015-02-23 22:21
Tarptautinei konsultacijų bendrovei „HayGroup“ atlikus tyrimą apie vadovų ir darbuotojų atlyginimų skirtumus matyti, jog Lietuvoje aukščiausio lygio vadovai uždirba 7 kartus daugiau nei paprasti darbuotojai. Tarp trijų Baltijos šalių valstybių šis skirtumas – didžiausias. 1. Kinija – 11,8 2. Tailandas – 10,7 3. Vietnamas – 9,8 10. Rusija – 8,7 19. Lietuva – 7 30. Latvija – 5,4 35. Estija – 4,7 43. JAV – 3,7 50. Japonija – 3,2 51. Australia – 3,2 52. Jungtinė Karalystė – 3,1 53. Nyderlandai – 2,9 54. Belgija – 2,8 55. Švedija – 2,8 56. Vokietija – 2,8 57. Suomija – 2,7 58. Danija – 2,7 59. Šveicarija – 2,6 60. Kanada – 2,6 61. Norvegija – 2,3 Šaltinis: „Hay Group“ PS.Manau komentaru nereikia...
Eventhorizon 2015-02-23 23:59
Ne as dirbu vienoj is tu saliu kur ir valytojiai gauna 1k ir zmones cia ne tokie gobšus na esme vistek visi suprato . O del atlyginimu skirtumo jau senai buvo rasyta kad tai vienas is geroves salyje faktoriu
hamann 2015-02-24 07:52
straipsnį. http://manokarjera.cv.lt/Default4.aspx? ... 8c9c25f607
sub 2015-02-24 11:45
Bet jau kuro rinkoje atsirado žaidėjas galintis pasiūlyti mažesnes kuro kainas, aišku pats irgi mažiau uždirba, bet manau to uždarbio pilnai pakanka. Bet ar ilgai jam taip seksis, didieji LT kuro magnatai užvers vargšą teismais, iš jų gi tūkstantį, kitą atima. Na pripažinkit, verslininkai yra gobšūs, nevisi, bet dauguma, ir žinau kodėl - kai sukuri verslą, dedi daug pastangų kad prasimuštum, konkuruoji mažesnėmis kainomis, bet kai pastebi kad gali ir didesne kaina parduoti, taigi why not? Daugelis verslautojų ant savikainos deda 2,5-3 karto antkainį - juk vistiek pirks, kur dings, nors pilnai išgyventų ir su 1,5 antkainiu. Lietuvoje nemažai rinkų kur gali būti ir yra nemaža konkurencija, bet kaip praktika parodė dauguma linkę nekonkuruoti, o susitarti, kad visi gražiai uždirbtų dar daugiau, o vartotojas juk sumokės. Pripažinsiu tai, kad bent jau mūsų verslininkai nėra kvailiai, bet kad gobšūs tai irgi nepaneigsiu. O tai blogai ar gerai, na iš kurios pusės pažiūrėsi.
rwc 2015-03-02 03:45
Tokiuose palyginimuose - nulis reprezentatyvumo. Taip galima „įrodyti“ bet kokią teisybę. Kiek tipiškas Lietuvos pensininkas suvalgo bananų? Va, kai eilinei Maximai nurašyta tona bananų per dieną nebus rodiklis - tuomet galėsim lyginti. Geriau nufotkinkit nefasuotų bulvių Londone po 0.10€/kg, juodos duonos 800g kepalą po 0.34€, viščiukų ketvirčių po 1.15€/kg, arba „popierinių“ sasyskų po 1.13€/kg. Arba dienos pietų kompleksą kavinėje miesto centre už 2€. Arba cigarečių už 2.30€. Arba Extra lager klasės alaus litrą už 0.90€. Etc... Kažkodėl etatiniai varytojai ant lietuviškų maisto kainų vežasi pilnus čemodanus skilandžių (anaiptol ne pačių pigiausių). Kognityvinis disonansas? Ir dar. Subsidijuojamos ir lengvatinio PVM tarifo prekės kiba galutiniame rezultate nekainuoja? Tipo, biudžetas iš oro prisipildo, ar kaip?
immortallt 2015-03-02 16:59
Kaip man patinka negobšūs žmonės, kurie nori daugiau algos už tą patį darbą neįdėdami daugiau pastangų. Taigi Jūs ir esate tie gobšuoliai Veidmainiai ir dar to nepripažįstat.
aurimokas 2015-03-02 18:48
Baigęs mokslus įsidarbinau įmonėje A programuotoju. Kadangi buvau ką tik iškeptas darbuotojas, pasiūlytas MMA nebuvo kažkas baisaus, nes tikėjausi kad su laiku atlyginimas kils. Dėl to stengiausi, rodžiau iniciatyvą, dariau daugiau darbų nei priklausė (juk dėdė immortallt sakė kad jeigu žmogus dirba sunkiai ir daug, tai jis daug ir uždirba). Taip pratempiau 1,5 metų per kuriuos nė karto nepakilo alga. Perėjau į kitą įmonę dirbti tuo pačiu programuotoju ir staiga mano atlyginimas išaugo 3 kartus. Taigi, gerbiamas immortallt, prašau paaiškinti kaip taip staigiai tik pakeitus darbovietę nuo pirmos dienos (kai net darbdavys dar tiksliai nežinojo mano sugebėjimų ir galimybių, nes savo portfolio neturiu ir nerenku), mano "pastangų įdėjimas" išaugo net 3 kartus, nes atlyginimas tiek pat ir padidėjo? O gal tiesiog veidmainiai yra ne eiliniai darbuotojai, o direktoriai, kurie kasdien aiškina kaip įmonėje vis dar tęsiasi krizė ir kad nėra iš ko mokėti didesnių atlyginimų, o jie patys kasmet vis naują BMW ar Mercedes modelį įsigyja?
serafanas 2015-03-02 20:01
Turi vienos šūdinos darbovietės pavyzdį ir bandai pritempt prie visos darbo rinkos? Arba tokia darbovietės politika, arba nesugebėjai išsimušti didesnės algos. Abiem atvejais, jei situacija netenkina - keiti darbą ir ieškai geresnių sąlygų. Kas ieško, tas randa. Aš programuotoju dirbti pradėjau dar pirmam kurse ir galiu tvirtai teigti - alga susitarimo reikalas, o programuotojai visada išlošia iš to, nes algą mokantis dažniausiai nėra programuotojas, tad ir nugaros surietus dirbt nereikia. O alga kyla su kvalifikacija/darbo našumu/bugų kiekio mažėjimu. Nenuostabu, kad tau nekėlė algos, jei pastoviai rašei bugovą kodą ir darei įmonei nuostolį. Naujoj įmonėj to nežinojo, tai gavai atlyginimą pagal patirtį ir mokėjimą šnekėt. Kas čia neaiškaus?