Britų profesorius: blogiausia kas gali nutikti - tai religinis konfliktas tarp islamo ir krikščionybės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2016-03-28 18:16
Nėra tokio dalyko kaip krikščionybė. Tie kurie stoja prieš musulmonus paprasčiausiai yra ne bukapročiai tolerastai. Čia klutūrų kova, o ne religijų.
shift 2016-03-28 18:23
Gal nereikia nusišnekėti, gerai?
azotas 2016-03-28 19:32
Mes tai tie kurie turim lygias teises, jie tai barbarai, kuriem moteris yra zemiau meslo..kur jos negali vairuot + jei jas isprievartauja jos yra kaltos, o ne uzpuolikas.Taip, kad geriau jau karas negu gyvenimas po vienu stogu su tokiais asilais.
Kirtiklis 2016-03-28 20:41
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_r ... opulations Aha, o tas 1.6 milijardo vs 2,2 milijardo? Ir taip dauguma smerkia tokius veiksmus, tai ta dauguma kiek? 52%? 70%? 90%? Kad Islamo tie nuosaikieji idėtų tiek pastangų ir noro kad nebūtų tokių žudinių, ir bandytų išraut su šaknimis tai, bet kad tas nevyksta!! Pakistane išsisporgdino, ir ką? O gi nieko, rodytų, darytų ar kažką kad ir mulos apie tokius dalykus, valstybių vadovai šneketų, siųlytų planus ir susitikimus (nors ir apsurdiškai skamba bei idealizuotai šiektiek) kad daryti kažką su šiuo reiškiniu. Bet nėra jokios iniciatyvos, apsoliutiškai jokios, Alachas Didis, vakarų netikėliai ir kitka. Naujas teroro aktas, po kurio nieko nevyksta, ir laukiama kito, po kurio ir vėl niekas nevyksta, tik žuvusiujų laidotuvės.
Shimelis 2016-03-28 20:52
Musu krikscioniskam kaime moterys irgi zemiau meslo. O ar teko girdet, kad moterys is kokio Kataro, ar Dubajaus skustusi kaip joms blogai? Vairuot neleidzia... big deal. Na musu zmoges turi visas imanomas teises, bet vistiek vis dar randa del ko pasibednelint. Bet beda, kad butent tie provincialai ir daro bespridelus
exex 2016-03-28 22:06
Net nesupranta, kad krikščionys turi laikytis tik Naujojo testamento. Čia tas pat kaip Norvegus su Vikingais lyginti (pagal skirtingus įstatymus gyvena). Žodžiu yra ir turi būti tikėjimo laisvė. Tas pats vegetaras turi teisę būti nusiteikęs prieš mėsos valgymą viso pasaulio mastu ir aš galiu vistiek bendrauti su juo. Jeigu tas vegetaras sprogdina bombas tai čia jau smurtas. Todėl reikia nagrinėt - ar ramūs musulmonai tampa teroristais: bus ir atsakymas ar tai pavojinga visuomenei religija.
Pezas 2016-03-29 00:42
Shimelis, mūsų kaime moterys turi teisę skūstis, ten ne..
vanduo4 2016-03-29 01:50
Tuščias straipsnis: nei minties, nei krypties. - - Kodėl būdamas musulmonu rizikuoji būti pavadintas teroristu, būdamas nacionalistu - rizikuoji būti pavadintas nusikaltėliu, o būdamas "išrinktuoju" nerizikuoji niekuo? Kame čia balansas? Kas, kada ir kaip čia kažką išrinko? - Kodėl žmonės sprogdinasi jeigu jų niekas nepasirinko? Ar tik "išrinktojo" suvokimas nepereina nuo vienalypio prie daugialypio? - Nuojauta kužda, kad būtent Islamas taps naujosios Pasaulio tvarkos ir balanso reguliatoriumi. Nacionalizmas juk pasmerktas, o va religija yra šventas dalykas. Pvz.: Prancūzijoje karikatūristai viešai tyčiojosi iš Islamo pridurdami, kad iš Krikčionybės galima, tai kodėl negalima iš Islamo. Bet pamiršdami jog Islamas nėra vergų religija. Islamistai protestavo - juos policija išvaikė, kreipėsi DEMOKRATIŠKAI į teismą - teismas skundą atmetė. Pasprogdino karikatūristų leidyklą - tyčiojimasis baigėsi. - Argi tik prievartos būdu galima kitus priversti gerbti tavo įsitikinimus? Kas tai yra privati ir vieša erdvė? Ar tik ne Islamas per savo radikalumą privers Pasaulį permąstyti savo vertybes ir duoti daugiau asmeninės erdvės? - Romos imperijoje ilgai gyvavo Dominuojanti išrinktųjų tvarka, deja jų dominavimas baigėsi kai vieningai sukilo vergai.
Endless Nameless 2016-03-29 11:43
, prirašei daug nors samprotavimas vieno ir to paties - kas stiprūs/silpni. Ir išvados paviršutiniškos nes susidaro įspūdis kad islamas tavo kalboje tikrai nėra objektas kurį nešališkai nagrinėji, radai savo kelią? Nors pats nemėgstu religijų kaip struktūrų, dažnai ir turinio, bet vadinti krikščionybę "kekšių" ideologija, drąsu, iš kvailos pusės drąsu. Pats avatare mini liberalizmą kaip pasaulio vystimosi idealą. Leisk paklausti kuri tavo įvardinta religija ir jos "esmė" labiausiai formavo vakarietišką sąmonę kurios likučiais gyvename dabar? Pvz nusikaltimų prevencijos ir nuosprendžiai liberalizme kokį siekį turi?Supratimo ir reintegracijos ar bausti mirtim? Jėgos "kultas" praskiestas religinėm dogmom ateitis? Siekis? Moko būti TIKRU VYRU? Kokioj Rusijoj ir stačiatikiai vyrai su jūreivio maike "tikri" vyrai. Islamo plitimas (su mažom išlygom) priklauso tik su musulmonų migracijomis į kitas šalis. Krikščionybė buvo priversta asimiliuotis su marga visuomene, bei atsisakyti pretenzijų į politinę valdžią, ar to galima tikėtis iš islamo? Vargu. Pavyzdys iš mūsų kiemo: Žalgiryje trumpai žaidė krepšininkas išpažįstantis islamą, staiga pareiškė, kad jo tikėjimas neleidžia dirbti tokioje aplinkoje (alkoholio reklamos, šokėjos su šortukais). Klausimas - ar globalioje darbo rinkoje, neišdarkantantis ir tikrai išpažįstantis islamą darbuotojas yra paklausus? Tad ateities pasaulyje islamo dominavimas lygus nuliui, nebent ateitis pasuks kardinaliai kitu vystimosi keliu.
Hmz 2016-03-29 12:41
Ar tik nenori pasakyti, kad krikščionys neturi laikytis dešimties dievo prisakymų? Dekalogas yra paskelbtas Senajame testamente, Išėjimo knygoje.
Niemand 2016-03-29 14:03
Na iš mūsų totorių per pusė tūkstantmečio dar nė vienas teroristu nepatapo...
sub 2016-03-29 15:55
Man atrodo čia daug gudručių, kuriems atrodo kad kažką žino apie koraną , bet jo neskaitė. Korane niekur nėra verčiama pulti kitatikius. Korane liepiama ginti savo tikėjimą, o juk tai du skirtingi dalykai, pulti ir ginti. Kaip visada sakiau, taip ir nekeisiu nuomonės, manau tie radikalūs islamistai yra paveikti kokio imamo interpretacijų. Lietuvoje, per kunigo pamokslą, irgi naudojamos interpretacijos. Ir šiaip šiam pasaulį viskas labai interpretuota.
vanduo4 2016-03-29 16:11
Arns 2016-03-29 16:34
vanduo4 2016-03-29 16:39
Matau, kad skaitei bet taip nieko ir nesupratai. - Korane leidžiama, netgi skatinama ginti Islamą. Korane netgi nurodoma plėsti religiją, o to nedarantys nėra tikri musulmonai. Bet trūkumas tame, kad ten paliekama erdvė interpretacijomis kaip ginti savo religiją ir kaip ją plėsti. Ten nesakoma ką daryti su tais, kurie atsisako Islamo plėtrai. Va todėl ir yra daugybė Korano aiškinimų bei kitatikių bei bedievių žudymų . - Biblijoje viskas priešingai - ten aiškiai nurodoma kas draudžiama daryti, o netikintieji laikomi "išklydusiais iš teisingo kelio", kas daugelio krikščionių akyse pavirsta menkystomis ir paniekos vertais individais, bandančiais priešintis Dievo valiai. Suprask, juk krikščionys yra Dievo žodžio atstovai, o tu bedievi esi nieko vertas. - Pabandyk Krikščionis įtikinti, kad būdamas bedieviu tu gali būti laimingas ir papasakok man savo rezultatus. "Bedieviai yra pasmerkti kančiai" - tiek iš Krikščionybės, tiek iš Islamo pozicijų. Tik pirmieji tave niekina, antrieji - žudo.
vanduo4 2016-03-29 16:42
Žmonės, kurie neapkenčia tiesos, nepakenčia ir žmonių, drįstančių ją sakyti. - Arns
sub 2016-03-29 17:01
Kalbant ta linkme, tai man krikščioniškas nurodymas, ar draudimas kažką daryti nėra geriau, nei Korano nurodymas. Krikščioniškas "Neturėk kitų tik mane vieną" man asmeniškai lygiai tokio lygio, kaip Korane "nepasiduok kitątikiams, arba gink savo tikėjimą. bet būtų aiškiau jei numestum linką ir parašytum tiksliai kuriame lape/pastraipoje kalbama apie religijos plėtimą, ir kad to nedarantys nėra tikri musulmonai.
vanduo4 2016-03-29 18:37
Linko neturiu, bet man musulmonai aiškino, kad skleisti Islamą yra tikro musulmono pareiga. Ir to nedarantys nelaikomi tikrais musulmonais. Tai Filipiniečių musulmonų patirtis.
Niemand 2016-03-29 18:59
Sure dude https://www.openbible.info/labs/cross-r ... omy+17%3A5
Skeptikas 2016-03-29 19:31
Tamstelė save pristato kaip liberalą. Taigi pora klausimukų apie islamo "liberalizmą". 1. Kas nutinka atsisakiusiam islamo arba perėjusiam į kitą tikėjimą (kad nekiltų neaiškumų ir interpretacijų: Saudo Arabija, JAE, Kataras, Egiptas, Tunisas, Turkija) ? 2. Kas nutinka išvardytose šalyse nupiešus Mahomedo karikatūrą ? 3. Kas nutinka išvardytose šalyse moteriai vaikštinėjant trumpu sijonėliu, esant su didele iškirpte ? 4. Kas nutinka viešai savo seksualinę orientaciją pristatantiems gėjams, lesbietėms ?