Demokratijos sargyboje. Kodėl perversmas Turkijoje buvo pasmerktas nesėkmei (PAPILDYTA)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sebastianas 2016-07-19 18:05
Šitas, ale, pučas mano nuomone yra puiki dingstis Erdoganui pravalyti politinių oponentų gretas ir dar labiau įteisinti savo "aristokratiškąją-islamiškąją" viršenybę. Atatiurkas turėtų kape vartytis savo
PCP 2016-07-19 18:50
Galiausiai gausis islamistinis rusijos tipo jovalas. Iš gerosios pusės - kiek nusiramins visokio plaukio 'exiteriai ES, nes dabar tai jau betkam išnyks iliuzijos ar baimės jog ta šalis gali kada nors patekti į ES.
mnv 2016-07-19 18:53
Mjoooo, kažkaip sąrašai ką iš kur išmesti atrodo geriau organizuoti nei pučas
Fikcija 2016-07-19 19:06
turiu turku draugu su kuriais erasmuse mokiausi labai stipriai susirasinejam ir diskutuojam ta perversmo tema su jais, istikruju, jeigu tu karininkas, net jeigu ir neprisidejai prie vadinamo puco, tu bijai, nes vistiek tave gali suimti ir apkaltinti, suras priekabiu visokiausiu, nes kazkada, kazkur su kazkuo pasisveikinai, nelojaliu Erdoganui.suimtieji kariai kankinami, zudomi. Maza to, suiminejami prokurorai, teisejai, mokytojai, ligoniniu vadovai, kitu valstybiniu istaigu vadovai, kurie masto kitaip negu Erdoganas. Prikabinama jiems is oro visokie "valstybes isdavimo" scenarijai. Todel ir bijo zmones, yra nemazai kas jau isvyke is Turkijos i kitas salis, nors niekada prie jokio puco neprisideje, tiesiog tave gali ateiti i darba ir suimti. Tai cia demokratija??? Man tai cia primena sovietu sajungos tremimus i sibiro gulagus. o visi, tuo tarpu ir grybauskaite tai vadina demokratija?????
UTF16 2016-07-19 19:21
Turi būti Erdoanas (be „g“).
kausiukas 2016-07-19 19:26
Įdomu kiek laiko užtruks įvesti sharia'os įstatymą.
Arthuras 2016-07-19 23:26
Akivaizdu, jog tai yra nestabili valstybė, kuria pasitikėti - negalima. Į kokią ES dar juos...
Rukis 2016-07-19 23:35
Pučas jau tokia nesąmonė ten kad baisu. Netikiu kad antroje pagal dydį NATO kariuomenėje tokia betvarkė. Visų pirma apie kas čia per pučas, kai oro pajėgos ir laivynas nieko nežino? Kas čia per "tiltų užimimas" su 10 kareivių ir 2 tankais, kurie beje užtveria tik vieną kelio pusę? Po galais, oro erdvės kontrolės neturėjimas, bet pėstininkų žygiavimas žmonių pilnomis gatvėmis? Smells like bullshit to me Pažįstu vieną turką iš kariuomenės, tai vis mane bando įtikinti jog tai Erdoganas viską suplanavo ir pučas buvo būtent JO darbas. Na, o jei sąmokslo teorijas palikti nuošalyje išvados paprastos: kompetencija pučo organizatorių lygį praktiškam nuliui.
Arns 2016-07-20 11:35
Aišku, kad tik niekas neaišku. Pagal lendančius duomenis jog turkai neranda 14 karo laivų, mažiausiai du naikintuvai buvo jų žinioje, turėjo keliolika tankų ir sraigtasparnių, bent 25 spec būrio nariai buvo jų gretose, pučas baigėsi visišku pravalu. Juk viena pučo esmių būtinai suimti arba sunaikinti iki tol buvusius vadovus. Dabar Erdoganas buvo paliktas lyg neesminė detalė. Žinant jog jo jėga visa jo partija, ne parlamentą, o prezidento šalininkų būstinę reikėjo šturmuoti. Kam saugumo ir parlamento pastatus vidury nakties atakuoti iš sraigtasparnių tai visiškai nonsensas.
validot.ratk 2016-07-20 13:01
Nuo 30ju Turkijos tėvas ivedė santvarka ,kad kariuomenė visalaika prižiūri valdžia ir jeigu ji nebetampa sekuliari jie nuverčia ją. Žmonės kurie nežino Turkijos istorijos mano ,kad pučas yra blogai, tačiau jie nesupranta kodėl jis įvyko ir kas dabar bus? Kaltinu žiniasklaida ypač kairiaja. Po poros metu turkija taps kaip Iranas, šudina šarijos fanatikų "valstybė", klestės diktatūra ir religinis debilizmas. Užuojauta turkams.
trapecijus 2016-07-20 19:11
kaip suprantu irgi tą berods Savukyno stripsnį skaitei. Man jis irgi dvejonių įnešė. Tiesiog dabar reiks laukti ir stebėti - ar Turkijoj situacija išsilaikys stabili, ar dar labiau į savo islamišką beprotystę grims... Tada ir galėsim spręst kokios sukilėlių intensijos buvo. Ir dar nemažai įtarimų kelia tas tūkstančių žmonių, neva prisidėjusių prie bandymo perimti valdžią, suėmimai. http://rokiskis.popo.lt/2016/07/16/ivykiai-turkijoje/