Lietuviai nė patys nesupranta tikrųjų emigracijos priežasčių: priežastys kur kas gilesnės ir įdomesnės, nei vien ekonomika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-02-08 14:12
Tavo beda, kad nesupranti lietuviskos individualizmo kulturos esmes Tu jos tiesiog bijai. Del ko vyksta pvz dabartine pastovi Rusijos provokacija? Nes lietuviai kaip kultura uzdirbs is tarpininkavimo. Sukirsins pora dideliu valstybiniu sajungu, o pelna kaip visada susizers kazkokie apsukrus tarpinikai O kas bus tie tarpininkai? Europieciai bijo rusu, nes laiko juos necivilizuotais, o rusai bijo europieciu del technologinio atsilikimo - viska tikisi gaut grubia jega. O tarpininkaus aisku kad tie kur nebijo abieju pusiu ir turi cia pranasuma - o tai bus butent valstybes gyvenancios ant ribos. Tame tarpe ir lietuviai. Konfliktas mum naudingas. Jei vakarai su rusais nekonfliktuos - mes busim atsilikus niekam neidomi provincija, kaip ir esam dabar ir buvom gana daznai ivairiais istoriniais laikotarpiais...
vanduo4 2017-02-08 16:29
Kvailio kepurė daug ką pasako apie patį kvailį.
vanduo4 2017-02-08 16:51
- Sub. Duok tu man savo CV ypač prieš kalėdas tada labiausiai reikia žmonių. Pradinė alga 9/h ~ 270 per savaitę, ~ 1080/mėn, priklausomai nuo valandų skaičiaus. Darbas prekybos centre, visiškai nereikalaujantis tavo IQ, tad galvelės neskaudės. - Jeigu per bandomąjį laikotarpį nemiegosi sandėlyje ar nesėdėsi tualete, tave pasiliks ilgesniam laikui. Po metų gausi neterminuotą sutartį (toks įstatymas). Pirmus 5 metus alga kils maždaug iki 12/h., deja valandų skaičius nekyla, daugiau 35 val. negausi. - Kadangi dirbi tik 30 val., turėsi daugybę laiko išnaudoti savo IQ ir susirasti saves vertą darbą. Nuoma 500/men, maistas ~ 200/men, patarnavimai 50-60/men, autodraudimas 1800/metams, naujas auto - 600/metams, pats auto ~ 15000...., firminiai batai 50-100, gariūnų nėra tik kiniečiai, tad plastikas 20-30 už porą, plastikinės kostiuminės kelnės - 10. Sėkmės.
AAA000 2017-02-08 18:52
nuoma ten tai brangi, manau verslo galimybe reali butu. vanduo4, pirk nama airijoj, ir uzsiimk nuoma lietuviams pigiau kokius 2 kart. verbuok lietuviu komanda, manau cia sociai bus uz 1080€ per menesi padirbet bent po kelis menesius. pagrindine beda buna butent brangi nuoma - sita problema reikia sprest. siaip pradine alga tik 2,5 karto didesne uz minimuma. atmetus nuoma, lieka tik apie 1,5 karto. butu visi suinteresuoti, tau verslas, o vaziuotojai taupo ant nuomos, plius savas zmogus ten kaip verslo plana primeciau? apmokes tau nama - o paskui galesi gyvent arba parduot. emigracija amzinai nesites - jau dabar mazeja patrauklumas.
vanduo4 2017-02-08 20:54
.
vardasas 2017-02-08 22:54
Londone tiktai, bet anglija netik londonas, as gyvenu nuo londono apie 200 myliu ir zadu imti busta,ciut normalesnio 3kambariu kaina apie 120000 svaru, pradinis inasas 5-10 procentu, bet kiek teko girdeti imanoma gauti ir su 0 procentu bet didesnes palukanos, bandysiupo atostogu paziureti ka bankai siulo ir galesiu susidomejusius informuoti. kalbu taip nes vienas bendradarbis eme uz 10% pradinio inaso ir gavo.
AAA000 2017-02-08 23:01
Tai tam ir reikia butent "savu" lietuviu - nereikliu, o ne kazkokiu neaiskiu vietiniu su visokiom nuomotoju teisem ir ispustais reikalavimais Tu turi but organizatorius, kuris imsis pacia namo rizika. Plius papildomu paslaugu tiekejas - kuriu gali prireikt - pvz susikalbejimas, darbo radimas, organizaciniai reikalai. Esme tokia - tu netik nuoma imsi - bet ir teiksi idarbinimo paslaugas "saviems". Jei nedirba - ismeti Lietuvon - ir kitus nuomotojus atsivezi. Kurie nori uzsidirbt. Tokiu pilna dar cia. Kaip suprast? Tau ir nereikia but paciu darbdaviu. Tau tereikia atvaziavusi is lietuvos darbininka "uz rankytes" pavedziot per darbdavius. Esme - tu taupai jam laika - padedi - suteiki rysius ir patirti. Nes tas darbininkas leistu maldamas suda toj Airijoj kelis menesius - kol ten kazka susiorganizuoja pats. Kiti isvis babkes prapisa atsiveztas ir grizta cia. O tu sakai zinai kur ten skelbimus rasyt ir kur eit del pokalbio, ar kaip ten. As ta turiu omeny. Dabar tu nori prasukt airiska nuomos modeli Airijoj - ta prasme ieskai bomzu ir dejuoji, kad jie neturi pinigu Tu turi atsivezt darbininkus, visaip jiems padet - ir jie tures garantuotas pajamas ir tau sumokes uz nuoma - nes tu viska kontroliuosi. Aisku komfortas bus sumazintas, kad daugiau tilptu, kad pigiau kainuotu, na jei namas toli nuo darbo - veziojima gali organizuot. Va toks biznis. O tu nori nieko nedaryt, tik paskolas iminetis ir kad tau patys pinigai savaime ateitu . Paskola isvis net neverta imt. Gimines ispurtyk ir pan, susimeskit Uztat ir nieko nevyksta, nes nieko nesiimi Ne tik savo interesu ziurek - bet galvok kad ir kiti juk nori uzsidirbt. Normalus zmones - turiu omeny. O statyt ten neleidzia - ukines rangos budu kaip pas mus? Sklypu nedalina kokiu? Tau uz nuoma pastatytu net ta nama lietuviai darbininkai. Juk Lietuva statybininku krastas Pradzioj kokiam juriniam konteinery pagyventu nuomininkai. Jis gi tekainuoja gal apie 1000€ su atvezimu Gatavas namas. Uzvertei konteineriais sklypa, elektra ir kanalizacija pajungei ir gali jau nuomot
vanduo4 2017-02-08 23:48
Optimizmas yra gerai. Man patinka. Svarbiausia nepasiduoti neigiamom emocijom - jos išsunkia paskutines jėgas ir galiausiai pražudo
AAA000 2017-02-09 00:07
Nu tai galima visaip daryt. Mano kaimynas pvz irgi Airijoj trinasi. Irgi ilgai maste, kaip investuot uzdarbius. Nu tai nusipirko BMW X5, dabar kiekvienakart atvaziaves dreba, kad nenupizdintu Investavo i kokybiskesnes tvoras, naujus sklypo ir garazo vartus Jam ten kazkas vaidenasi - kad ji seka... Irgi biznio planas ;d Kitas skandinavijon vazineja kas pusmeti. Atvaziaves pradeda svest - taip po 2-3 savaites nesusisnekesi... Palapine atokiau nuo namu pasistato - nes kitaip remontuot tektu namus - pats viska isdauzo. Ismaste, kad palapine apsimoka labiau Koncertai su saslykais ir pristatymu grynam ore. Net ir miega ten (vasara cia). Draugu naxaliavsciku - kruvos. Dabar zmona susirado - tai biski protan atvede - investuoja i nama Kaip kas moka - taip ir daro.
Nerealiai 2017-02-09 07:45
Didžioji to šūdo dalis būtent dėl tos pačios Rusijos ir atsirado. Nebūtume buvę sovietų sąjungos dalimi, tai nebūtume atsilikę 20-30 metų. Ir patikėk būtume kur kas draugiškesni, būtent sovietų sąjunga iš žmonių ir padarė zombius.
Nerealiai 2017-02-09 08:13
Tai būtent! Būtent tai ir pasako, kad jei gyvenant ir taisant dantis vietoje už rinkos kainą, ta airiška alga nebetokia ir didelė pasidaro. Manau būtent jis tai ir norėjo pasakyti.
sub 2017-02-09 12:48
Būtent.