Buvęs JAV karinio laivyno pėstininkas pasiūlė būdą kaip sugriauti Šiaurės Korėjos režimą - gali suveikti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dzo 2017-09-12 15:43
As siulau pigesni sprendima - naudoti android telefonus. Nu blin, ar buvo butina ta jablofona vel ikist?
trapecijus 2017-09-12 17:37
Rašo, kad idėją pasiūlė JAV kariškis. Tai natūralu, kad pirmas į galvą atėjęs mobilus devaisas buvo iPhone. Galbūt jis netgi turėjo galvoj šiaip smartfonus, o ne būtinai iPhone. Aišku jei ta idėja būtų patvirtinta ir jau klausimas eitų apie biudžeto apimtis, tai neabejotinai būtų padarytas užsakymas iš kinijos urmu paimt kelias dešimtis milijonų smartfonų, kurie po kokį 30 dolerių kainuos. Kiek ilgai tokiu atveju Šiaurės Korėjos žmonės ta padovanota informacijos laisve džiaugsis? Tikriausiai didelė dalis patys nuneštų tuos telefonus į valstybines institucijas ir dar kaimyną paskųstų, kad tas tokį pat namie laiko ir neskuba atnešt. O turintys ilgai nesidžiaugtų - kratos, gulagas ir t.t. Ne taip senai dar ir pas mus galėjai Sibiro platybes pamatyt, jei saugumas pas tave namie aptiks, kad radijo imtuvas ant ''neteisingos'' bangos nustatytas buvo.
Arns 2017-09-12 20:34
Nebūtu amerikietis, kvailas kaip bato aulas. P. Korėja jau senai buvo įmontavusi galingus mikrofonus pasienyje, entuziastai naujienas siųsdavo su pripūstais balionais. Viskas baigdavosi grasinimais iš Š. Korėjos ar net artilerijos smūgiais į tas vietas iš kur tai būdavo daroma. Nori karo? Su tokiu pasiūlymu karas priartėtu daug labiau nei pabandžius numušti jų raketas. Apie pastarąsias nesėkmes valdžia galėtu neprasitarti liaudžiai, bet į tokius dalykus nereaguoti ar apsimesti jog nepastebi, visiškai neįmanoma. Tad eskalacija tik augtu. O net jei teoriškai kas pavyktu, iškart lenda silpnos vietos. Dalis šiauriečių nuoširdžiai tiki savo valstybe ir savo lyderiais. Jos pasakymai, kad čia amerikiečių propaganda sukeltu priešingą efektą. Dalis žmonių apie internetą nieko neišmano, tad kur jie eitu ir ką jie skaitytu? Galų gale, kokį ruožą iš vis pavyktu užtikrinti su ryšiu jei esamomis sąlygomis tik P. Korėja prisidėtu? Todėl ir sakau, kad tai eilinės amerikiečio sąpalionės nesuvokiant kad pasaulis tai nėra tiesiog amerika su bloga valdžia. Panašiomis gražiomis idėjomis ėjo ir į Somalį, Libiją, Siriją, Afganistaną, Iraką... Kuo tai baigėsi (tęsiasi) matome po šiai dienai. Sprendimai turėję suveikti JAV, likusiame pasaulyje paprasčiausiai neveikia. Kitoks mąstymas, mentalitetas, vertybės ar net tikslai.
conjurer 2017-09-12 22:26
Nei android nei appolz telefonai netiktų, šiaurės korėja neturi korinio ryšio infrastruktūros. Ir jie tikrai turi kontrabandinių telefonų iš Kinijos, kurie veikia tik prie sienų. Tam reikėtų palydovinių telefonų kurie bus brangesni. Ir taip, net jei tas įvyktų, kaip žmonės jais naudotųsi? Išsivysčiusiose šalyse pilna žmonių kurie vos sugeba naudotis tapšnokliais. Ir internetas nereiškia, kad žmonės pradės nemėgti rėžimo. Per paskutinius metus labai sustiprėjo propaganda per užsakomuosius straipsnius nukreiptus į konkrečias auditorijas. Ir jei žmogus neišeina iš savo socialinio tinklo ribų, jis bus stipriau veikiamas propagandos, nei žmogus be interneto. Mano manymu norint kažką pasiekti reikėtų mesti ne telefonus, o tai ko jiems trūksta - maistą. Su esamu rėžimu net dalis protingų žmonių negali suprasti, kuri pusė teisi, ar ta kuri nuo vaikystės kalė į galvas, kad visi aplink priešai ar ta kuri siunčia balionus su kita propaganda... Tačiau jei numestume tai ko jiems trūksta, žinutė būtų tikrai stipresnė. Ir jei žmonės pamatytų, kad jų valdžia numušinėja jų maistą, rėžimo galia tikrai sumažėtų. Aišku visi planai apeinami, rėžimas skelbtų kad maistas užnuodytas, ar turi medžiagų kurios plauna smegenis, ar dar kažką, kas būtų įtikinama tame surealiame pasaulyje.
- 2017-09-12 22:42
Cha cha. Idėja gera, įgyvendinimas - šūdinas. ŠK režimą sugriautų tik visų ten tų milijonų gyventojų apsilankymas Pietų Korėjoje. Nes net ir turint priėjimą prie informacijos čia, Lietuvoje, vis dar pilna begalvių, sakančių, kad Lietuva nebuvo nei okupuota, ir kad gyveno visi „beveik kaip Vakaruose, tik geriau“. Šiaurės korėjiečiai tiesiog netikėtų ta informacija, kurią matytų tame smartfone - kaip kad netiki matomais nelegaliai gautais filmais - laiko, kad dangoraižiai yra dekoracijos.
lindemann 2017-09-13 06:45
Kad ir turėdami internetą ir matydami jame, kas dedasi pasaulyje, kažin ar daugelis patikėtų, juolab kad nuo mažų dienų jiems visiems kalama į galvas, jog JAV ir sąjungininkai yra blogio ašis. O internetas, kaip kapitalistinių kiaulių propagandos tinklas, jame išgalvoti tinklapiai su išgalvota info.
zaliaakis 2017-09-13 07:13
Iš ko visi sprendžia kad jiems blogai ??? Jie jau ilgai gyvena tame režime. Yra pripratę ir susitaike kad visai tai vos ne rojus.... Gentys atitolusios nuo mūsų civilizacijos ir turi savas taisykles mums neįprastas. Bet tai nereiškia, kad jiems blogai. Net nesavu neįsileidžia ir ietimis apmėto. Čia labiau blogai tam , kas nori juos valdyti. Bet jiems nelabai pavyksta. Ir prieš kitus silpnesnius griauna ju reputaciją. Istorijoi visada pasitaikė ir zlugusiu galingų tautų ir tapusių galingomis.... O jie nori kad juos pripažintų lygeverciais varžovais ir net bijotų(šitą jau pasiekė)
lape 2017-09-13 10:19
Jei labai jau nori sugriauti valstybę tai reikia mest degtinės butelius, butų daug pigiau ir efektas geresnis.