Grynųjų saulėlydis - Švedija gali tapti pirmąja šalimi be atgyvenusių popierinių pinigų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2020-12-10 09:16
Neskaitau kirilicos.
Evil 2020-12-10 09:26
dar kart įrodei, kad esi alternatyvaus vystymosi.
punktyras 2020-12-10 10:18
Kortelės turi puikią funkciją – bekontaktį atsiskaitymą ir gali kristi iš norimai didelio aukščio.
immortallt 2020-12-10 11:43
Pinigų spausdinimas - oi kaip dauguma nesupranta, kas tai yra... Pinigų popierinių į rinką daugiau neišleidžia dėl to, kad padidina pinigų emisiją. Toliau, pinigai iki 100 tūkst. eurų banke yra drausti. Turėjau ūkio banke, atgavau, gal per mėnesį, gal per 2. Ten buvo mano indėliai, nerūpėjo kiek greitai atėjo. Tuo tarpu iš namų tiek pavogti gali, tiek vaikučiai sugalvoti lauželį sukruti, tiek namai sudegti. Piniginę gali pamesti, gali pavogti. Ir pinigai drausti, nes bankai moka maždaug 0,25% nuo pinigų sumos esančios indėlininkų (einamojoje sąskaitoje taip pat) per metus. (mokama berods kas mėnesį po 0,02%). Ir draudimo fondo laiduotojas yra valstybė. Tad kol valstybė neužsilenks, tavo pinigai saugūs. Man keista diskutuoti dėl 6€ per metus išlaidų, kaip kažkokio esminio trukdžio mobiliems mokėjimams plisti.
Manobataibuvo2 2020-12-10 11:49
Visi finansiniai konsultantai bendrai sutaria, kad asmeniniuose finansuose reikia tureti rezervą 3 mėnesiams, jei staiga liktum be pajamų. Jei reikia kas mėnesį, ar kas antrą, skolintis iš banko, tai kažkas netvarkoje su tavo biudžeto išlaidų eilute Reikia keisti asmeninį fianansų ministą... T.lt valandos sentencija> Dėk grūdą prie grūdo – pripilsi rakandą. // Lietuvių liaudies patarlė
immortallt 2020-12-10 12:01
Rezervas 3 mėnesiams nebūtinai turi būti prieinamas tą pačią akimirką. Ir kreditinės naudojimas, kad nejudinti rezervo yra išeitis, ypač kai tau tai nekainuoja. Kitas dalykas, kreditinę naudoti pirkti pirkiniams, kurių negalėsi padengti iš kito mėnesio pajamų ir nebesiskolinti.
Manobataibuvo2 2020-12-10 12:05
6€ asmeninių išlaidų per metus, tai, žinoma, neverta diskusijos. Kas dirba banke galėtų parašyti, kiek už kliento mokėjimą kortele moka pardavėjas, kiek už atsiskaitymo sistemos palaikymą per mėnesį/metus. Čia, manau, išlaidos jau su daugiau nulių. Todėl, pvz., Vokietijoje kai kurie smulkesni taškai, kortelę ima tik nuo 10 € , už mažiau jiems neapsimoka. Dėl grynųjų buvimo/nebuvimo, tai čia turi būti pasirinkimo teisė. Kitaip tai eilinis apribojimas. Be to galima traktuoti, kaip papildomą kontrolę - viską, kas eina per internetą galima sukontroliuoti. Gal ir neatrodo, kai kam, kad yra ką slėpti, bet geriau pagalvojus, tai visada yra Be to yra toks faktorius, kaip piktnaudžiavimo galimybė: jei kažkas turi apie tave visą tavo info, tai tu neapsaugotas, kad ta info kažkas nepasinaudos. 100% pasitikėjimo valdžia nėra pas nieką, todėl jeigu jai atiduosime 100% kontolę, tai galės su tavim daryti ką nori ,jei tik pasidarysi kurioje nors vietoje "nepatogus", pvz., išeisi į protestą už/prieš abortų draudimus (kaip Lenkijoje), o tuo metu tai bus valdžiai neparanki tema...
Monochamus 2020-12-10 12:06
Kitaip tariant, nesupratai ką norėjau parašyti arba specialiai tyčia viską ignoruoji, bet kaip koks marozas radai priekabių tik prie vienos paminėtos minties ir, gerokai sušaržavęs, kad kuo labiau mane sumenkinti, prikūrei savo visokių "alus ir cigaretės" ir bandai kišti taip vadinamą argumentavimą "raudoną silkę"?
kukulis4 2020-12-10 12:15
Ne. tiesiog man tas 'uzmirsau nusipirkti bilieta, uzmirsau susimoket bauda' skamba lygiai taip pat kaip 'padariau namu darbus, bet suva suede'. Nereik ieskot slieku siknoj. Nenusipirkai bilieto ir gavai bauda - kaltas TU. Nesumokejai baudos, ir gavai antstoliu patvarkyma - kaltas TU. Valstybe, savo ruoztu, privalo uztikrinti atsakomybes neisvengiamuma, kiek tai yra imanoma, ir ji butent tai ir padare. Alu ir cigaretes galiu pakeist i geles ir gandonus, ar snickers'a ir coca-cola, jei tau labiau patinka
Manobataibuvo2 2020-12-10 12:30
Aš jokiu būdu ne prieš nedideles trumpalaikes paskolėles iš banko. Tiesiog jau seniai įstrigęs kažkieno sparnuotas posakis: bankas tau duos lietsargį, kai šviečia saulė, bet iš karto jį atims, kai pradės lyti. Ir gyvenime mačiau tokių pavyzdžių, todėl esu skeptiškas bankų klausimu.
kukulis4 2020-12-10 12:36
Banku ikainiai pardavejams, ir kartais net labai agresyvus yra rimtas argumentas, su kuriuo sutinku. Galeciau sakyt, kad man nerupi, bet is tiesu rupi. Del banko ikainiu as us preke ir paslauga sumoku daugiau negu galeciau sumoketi. Tiesiog apart konkurencijos, kurios siam momentui bankiname sektoriuje per mazai, nezinau kitu veikianciu budu su tais ikainiais kovot.
Monochamus 2020-12-10 12:40
Aš ir nesakau, kad nekaltas. Bet įsiveržimą į namus, ir jėga atimti pinigus (tai yra analogiška, kas savavališkai lįsti į mano sąskaitą) yra gerokai per daug, juk ne feodalizme gyvename. Tokiam veiksmui turėtų būti mažų mažiausiai teismo sprendimas, pripažinimas, kad žmogus piktybiškai nemoka ir slepia, gautas kratos orderis. Bent jau registruotą laišką atsiųstų pranešantį apie nusižengimą, apie anstolius ir terminą per kiek turiu sumokėti, bet negavau net tokio. (nežinau, gal šiais laikais ir siunčia, mano įvykis buvo seniai) Kadangi norint atimti pinigus nereikia kareivių pulko, laužti duris, laikyti klykiančią žmoną su vaikais, o užtenka kelių mygtukų paspaudimų tai valdžiai ir atrodo, kad galima su kitų turtu elgtis kaip nori kada nori. Bet, čia tik vienas iš daugelio nutikimų, kurie gali būti kai savo santaupas laikai visiškai atviras valdžiai, į kitus mano paminėtus dalykus turbūt specialiai neatsakinėji, nes neturi argumentų, bandei čia kabinėtis prie vieno šito. Įdomu kaip pats jaustumeisi, jei vieną dieną suprastum, kad tavo sąskaita užblokuota, nes tiesiog kažkas tave paskundė dėl kokio nors išgalvoto melo. Ir būtų tokia užblokuota kokį mėnesį, kol įrodytum, kad esi nekaltas.
immortallt 2020-12-10 12:41
Manobataibuvo2 neplak skirtingų dalykų į vieną vietą. Mobilus parašas ir mokėjimo sistemos. Tai niekaip nesusiję. Verslui kainuoja kažkur apie 1,5-2% mokėjimai kortele. Ir ne, ne bankas pasilieka didžiąją dalį, o pasiima VISA/Mastercard organizacijos už viso tarptautinio tinklo išlaikymą. Jei tai kreditinė - eina dar pirkinių draudimas. Monochamus, teismo sprendimo reikalavimas išieškoti, labai sėkmingai padidintų išieškojimo kainą dar kokius 4 kartus, labai stipriai padidintų teismų išlaidas, o rezultatas būtų tas pats. Kalbant apie tai, kad bankai lietui lyjant pabėgs, taip, krizinės situacijos metu naujų paskolų vargu ar gausi. Tačiau niekas neatiminėja, jei vykdai sąlygas, o ir atidėjimus duoda ir pan.. Nereikia pūsti burbulo, kur jo nėra.
sub 2020-12-10 12:58
Kainuoja kreditinės naudojimas, nemeluok
Monochamus 2020-12-10 13:06
tretiems asmenims. (Tiesa, tokių bankų yra, tik jie ne Lietuvoje ir kiek sudėtingos ir brangios operacijos palyginus su vietiniais).
kukulis4 2020-12-10 13:07
Nu come on, pasistenk but objektyvus. Tas 40 euru per metus (ypac zinant kad uz tai gauni ir kitu paslaugu) yra niekas lyginant su tuo, kiek sumoketum uz paskola menesiui, kad ir is to paties banko. Apie greituosius kreditus ar P2P platformas jau net nekalbu.
kukulis4 2020-12-10 13:14
AS zinok zvengiu net susirietes dabar Ka reiskia 'nevykdai, ar nepatinka salygos'? Jei nepatinka salygos - nesudarineji sandorio. Butent cia yra tavo teise ir laisve rinktis. Nenori moket uz bilieta - nelipi i autobusa. O jei jau ilipai ir vaziuoji ausis iskises, cia atsiranda tavo pareiga prisiimti pasekmes. Viskas.
kukulis4 2020-12-10 13:18
Cia nera jokios analogijos, o tu, is esmes, nori nebaudziamumo uz savo neteisetus veiksmus. Tai yra durna.
Manobataibuvo2 2020-12-10 13:42
O kam tada valstybė ir centrinis bankas? dėl grožio? Ar susirinkti mokesčiams ir pasidalinti algas?
sub 2020-12-10 13:56
Bet faktas kad kainuoja, ne uždyką. Kad ir 1 eur/metams, bet kainuoja. Aš gi neteigiu, kad kreditinė kortelė yra neracionalus spręndimas.