Lietuvoje irgi taip reikėtų? Ispanija sudarys atsisakiusių skiepytis nuo Covid-19 sąrašus ir juo pasidalins su kitomis ES šalimis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-01-03 23:22
šiuo atveju skiepas yra nacionalinis kovos su kovidu pasirinkimas. todėl norintys gydytis nacionalinio draudimo pinigais gali būti kažkiek diskriminuojami, pateisinčiau. Bet skiepai turi būti pasiūlyti žmogui, turi būti patikimi, efektyvūs ir nemokami. Jeigu valstybė suskiepytų nemokamai nuo hepatito B, tada galima ir apie hepatitą B taip kalbėti. Dėl šalutinio poveikio, tai paskiepijus 2mln žmonių aišku atsiras vienas kitas. Bet persirgus 2mln žmonių šalutinis likutinis poveikis bus baisesnis. Nekalbant apie mirusius.
lape 2021-01-03 23:42
Netgi mokant po 38€ per 5 metus bus 2280€.
Ernestass 2021-01-03 23:44
Aš bendrai nesuprantu žmonių mentaliteto. Amžiuje kuriame kyla ekstremistiniai liberalistinai judėjimai kaip anti-vaxeriai ar kaip jie kategorizuojami, jūs liejate kurą ant kibirkščių ir galvojate, kad tai pasibaigs geruoju? Jau seniai žmonės pasisako prieš skiepus, o dabar juos priverčiate eiti į ekstremizmą kuris bus tos ekstremalios grupuotės kurios ardys pasitikėjimą valdžia bei mokslu. Yra pilna žmonių kurie patys pasiskiepys su mielu noru ir sukurs bendrą šalies imunitetą. Mes neturime vakcinos paskiepyti visų per metus, ką jau bekalbant apie viruso alternatyvas. Per dar vienerius metus mes greičiau visi persirgsime tuo COVID virusu visi iki vieno ir jokių skiepų nebereikės. Tai kam tos kalbos apie prievartą? Kam tie visokie sąrašai? Kam tie pastovūs užsiminimai apie politinį smurtą prieš piliečius?
immortallt 2021-01-04 10:22
2280€ nelabai daug kam užtenka, jei kalba užeina apie rimtesnes ligas. O paskaičiuok, kiek per 5 metus sumokėsi, jei moki PSD po 200€ per mėnesį. Toks žmogus per gyvenimą sumokės beveik 100k eurų. Ką už tai gaus? Per tą patį laiką už MMA dirbantis sumokės 18k €. Skirtumas kiek daugiau nei 5 kartai. Paslaugas gaus tas pačias. Kokia motyvacija mokėti 5x daugiau ir gauti absoliučiai tą patį? O tarkime gauni ne 2k €, o 20k €, tai sumokėsi 50x daugiau, bet vėlgi, gausi tą patį. Štai tau ir progresija mokesčių. Todėl dauguma su mažesniu net nei vidutiniu atlyginimu purkštauti apie tai, kaip pinigus grąžinti turi, jei COVID-19 negydys, jei atsisakysi skiepus yra klaidingi, jie dar primokėti turėtų, nes šiaip nesumoka pakankamai. Taip pat turėtų apmokėti kitų pacientų gydymą, kai dėl savo durnos galvos platina virusą.
HardAxe 2021-01-04 11:46
1. Kad persirgimas ilgai negalios, 6-12 mėn? 2. Aš suvokiu situacijos rimtumą ir skiepijuosi, tai kodėl mano sumokėti pinigai sveikatos sistemai turi būti sudeginti gydant antivakserius? Aš nenoriu, kad mano suneštas biudžetas būtų naudojamas antivakserių reikmėms. Labai paprastas ir tiesmukiškas pareiškimas. 2.1. Bet pradėjus negydyti žmonių gautume sustemą kaip USA. Kur vargšai stagnuoja, o vidutinė klasė moka labai daug už sveikatos draudimą. Tai reikėtų rasti kažkokį aukso viduriuką. Gydyti, bet intensyvi terapija tik už asmenines lėšas covid atveju? Realiai rezultatas bus tas pats, tik medikai gaus daugiau pinigų. win-win?
immortallt 2021-01-04 12:13
Antivaxeriai nebūtinai skurde sėdintys. Skurdžiausiai gyvena pensininkai. Na dar visokie asocialūs asmenys, asmenys su rimta negalia. Pensininkais ir su negalia žmonės dauguma matyt skiepytųsi, nes jiems rizika didesnė - nesiskiepytų, tai jų problemos. Asocialūs - irgi nematau kodėl turi rūpėti visuomenei, jei jiems visuomenė nerūpi. Kodėl normalu, kad antivaxeriams dzin kitų visuomenės narių gyvybėms, bet tuo pačiu visuomenė turi rūpintis antivaxerių gyvybėmis? Čia iš serijos, vargšas žudikas, kad išprievartavo ir nužudė 12 nekaltų mergaičių, todėl duokime mergaites prievartauti kontroliuojamoje aplinkoje ir neleiskime jam jų nužudyti, tik pridusinti truputį. Metas liautis su ta ultralaisve žmonių, kai nusikaltėlių bausmės nė iš tolo neprilygsta tai, kaip nukentėjo aukos. O už pinigus visada galima gydytis, tik ne iš ligonių kasų tegul gydosi. Persirgus imuniteto trukmė panašu priklauso labai individualiai ir iš tikrųjų nelabai kas dar gali tiksliai atsakyti, bet taip, tai nebus vienas iš tų virusų, kuriuo jei kartą gyvenime persirgai, tai iki gyvenimo galo ir atsparus.
Ernestass 2021-01-05 13:20
Skiepų efektyvumas šiuo metu yra prastesnis nei prasirgus COVID virusu. Jie irgi ne ką geresnį imunitetą suteikia žmonėms nei natūraliai atsirandantys antikūnai. O net norint visus paskiepyti neatsiras visiem skiepų laiku. Jeigu imtume 4000 užsikrėtimų per dieną laikant šį skaičių vidutiniu tikruoju skaičiumi į kurį įeina visi besimtomiai bei neužregistruoti atvejai, tai per metus natūraliai persirgs 1,456,000 žmonių Lietuvoje. Žinant, kad daug žmonių jau persirgo tuo covid ir tai, kad į metų galą šie skaičiai mažės, mes net nespėsime suskiepyti visų žmonių prieš daugeliui jų įgyjant natūralų įmunitetą COVID virusui. Na, o po to teks tiesiog mums gyventi su čia liga. Jei iš tikrųjų neatsiranda ilgalaikis imunitetas šiai ligai, tai šis virusas ateis pas mumis metai iš metų kaip sezoninė liga ir gyvensime su juo kaip gyvenome ir su gripu. Dėl gripo juk irgi savanoriškai yra skiepijimasi, praeis ta panika, stabilizuosis situacija ir visi savanoriškai rudens pradžioje eisime skiepytis nuo covid viruso. Demokratija nėra paremta individualių norų sistema. Man irgi daug kas nepatinka, tai kad privalau mokėti PSD nors nereikėjo man ligoninės paslaugų virš dešimtmečio. Kiek aš sumokėjau PSD per tą laiką ir kiek man naudos tai davė? Kas dar baisiau, kai einu į privačią ligoninę, man tenka mokėti už kai kurias paslaugas antrą kartą, taip gaunasi, kad moku už PSD ir už gydymą. Tačiau mokesčių pririšimas prie teikiamos naudos visados smogia labiausiai skurdžiausius visuomenes narius. Kai prasidės tie "mokėsiu, nemokėsiu" tai atsiras 10,000 eur sąskaitos ligoninės sąskaitos minimalias pajamas gaunantiems piliečiams. 100 eur už greitosios atvažiavimą ir nuvežimą ir t.t. Aš kaip pirmu savo darbu kompanijoje patvirtindavau medicinos sąskaitas ligoninėms/pacientams tai Amerikiečiai savo modeliu moka tūkstančius už bet kokius rimtesnius vizitus į ligoninę. Tas būtų ir Lietuvoje kai turtingieji gautu savo kelią. Jie nemokėtų ir neneštų naštos už visą sistemą ir to pasekoje sistema taptų brangesnė, nes sveikatos sistema taptu kaip verslas. Covid yra smulkmena. Tie kurie kategoriškai atsisako skiepytis yra mažuma ir iš tos mažumos, tik mažuma pateks į ligonines už savo atsisakymą. Didesnė problema yra ta, kad per politinį smurtą jūs sukursite naujus judėjimus kurie šiuo metu gimsta. Prieš skiepiniai judėjimai įgauna pagreitį, tereikia bent kažkiek prievartos žmonėms ir jie išsprogs. Ypač kai nuaidi žiniasklaidoje tokie straipsniai kai žmonės greitai miršta po pasiskiepijimo.
HardAxe 2021-01-05 14:02
tai aš suprantu šitą. Geriau jau turėti gero lygio bazinį gydymą/švietimą, negu amerikietišką modelį. Mažiau bėdų su prastais kvartalais ir t.t. Dėl covid tikiuosi, kad tas skiepas veiks kažkurią universalią dalį ir galios nuo visų kovidų. Tada galima bus ramiau gyventi. Dabar persigę pavasarį tuoj galės eiti antro roundo. p.s. o besimptomiai įgauna bent jau tą 6mėn imunitetą?
Dvigubas nulis 2021-01-05 14:49
)
Ernestass 2021-01-05 19:12
https://thorax.bmj.com/content/75/8/693.full Nu, paaiškinkit man durnam kaip čia taip gali būti. Mano laikais jei sirgdavai tai sirgdavai. O čia tipo "super-pavojinga" liga kuria gali sirgti, bet nesirgti. COVID gali užsikrėsti visi laivo keliautojai jei nesisaugo. Arba kaip Italijoje visas kaimas sirgti COVID tiktais apie tai nežinoti. Šiame moksliniame tyrime buvo nustatyta, kad 82% COVID atvejų yra besimptomiai. Tai reiškia, kad jeigu laikytumėme, kad nustatome tiktais 20% visų nutikusių atvejų, 150 000 susirgimų sudaro 20% visų atvejų, tai iš viso Lietuvoje susirgo 750,000 žmonių. Visko gali būti, kad jau pusė Lietuvos serga tuo COVID ir statistika baisi tik todėl, kad nežinome tikrojo ligos mąsto kuris yra tragiškas. Galiausiai gaunasi, kad visi pritriedę į kelnes su ta COVID statistika ir tie ribojimai bei pastangos nedavė naudos. Kol mes visus paskiepysime, dauguma žmonių jau bus tyliai prasirgę ta liga to visai nesuvokdami ir galiausiai priskirsime 2021 pasiektus rezultatus kovojant su COVID liga vakcinai, izoliacijai ir mūsų imtomis priemonėms tačiau realybėje bus visai kas kita. Tai, kad dauguma tyliai persirgo čia liga ir dėl to nebeserga, nebeplatina ir nesusargdina kitų žmonių per tą 6-12 mėn. imuniteto langą.
immortallt 2021-01-05 19:28
Ernestas, draugo tėvas, pernai išėjęs į ankstyvą pensiją numirė. Jei ne COVID, 20 metelių būtų dar laisvai gyvenęs. Tėvas, kuris dar 10 metų iki pensijos turi, prasirgo taip, kad jau gydytojai irgi nebuvo tikri, ar liks gyvas. Šiaip jokių rimtų ligų, apart lėtinių, kurios turės įtakos gyvenimo kokybei, bet ne trukmei, nėra. Tai sakai irgi neverti gyventi? Kodėl sakau neverti? Nes kol medicininės pagalbos užtenka, mirtingumas Lietuvoje siekia apie 1%. Ir ne, tai nepanašu į gripą. Nuo gripo per METUS miršta iki 30. Nuo COVID ir dėl COVID užsikimšusių ligoninių dabar miršta antrą tiek kiek įprastai. Jei ligoninės užsipildo, tiems, kurie nepatenka, mirštamumas auga iki kažkur 8-10%. Irgi nieko tokio? O dabar prisiminkime visus tuos, kurie serga ir kitomis ligomis, ir negali gauti laiku medicininės priežiūros. Dabar dar pasakyk, kad ir su apendicitu žmonių gelbėti nereikia? Arba žmonėms su priešinfarktine būsena ar insultu nereikia skubios pagalbos - vis tiek numirs. Tai mano močiutė po infarkto pirmo buvo atkočiota dar kažkur 1998 m., vis dar gyva ir vis dar ne tik pati susitvarko su buitimi, bet ir keliasdešimt arų žemės daržų užsiveisusi. Dabar šansai išgyventi maži, o dar išaugus ligoninių užimtumui išgyventi ir atsigauti šansų būtų nulis. Gal pas tave artimoje aplinkoje mirusių nėra, pas mane iš artimos aplinkos 2 mirę, iš giminių tolimesnių dar 5 mirę. Turėjo ligų, bet dėl jų dar būtų galėję gyventi 20+ metų. P.S. dėdė kuris Amerikoje gyvena jau 60 metų pirmą infarktą patyrė prieš kažkur 30 metų. Dabar jam kažkur 94 metai, pernai po avarijos persilaikė teises ir naują automobilį nusipirko. Anot tavęs, jei situacija būtų dabar ir patyręs infarktą - tai jau paliegęs ir neverta gelbėti. Taip, nuo COVID mirė tik kiek daugiau nei 2000 o mirčių Lietuvoje berods kiek mažiau nei 35,000, tik pamiršai, kad COVID Lietuvoje rimčiau pradėjo plisti tik lapkritį ir prasirgo geriausiu atveju 10% populiacijos, dar kai med. priežiūra prieinama. Jei med. priežiūra būtų neprieinama, tokiam pačiam procentų prasirgimų jau būtų 10,000 mirčių. O visai populiacijai prasirgi be med. priežiūros gali būti ir 100,000 mirčių. Bet neikime į spekuliacijas, pasižiūrėkime kiek yra viso PERTEKLINIŲ mirčių, t.y. daugiau mirusių nei įprastas vidurkis atitinkamiems mėnesiams. Gruodį panašu bus daugiau nei 2x daugiau mirusių. Ir mirtingumas išliks išaugęs dar porą metų, nes žmonės laiku negauna med. priežiūros.
Ernestass 2021-01-05 20:22
Gyvenimas kaip rusiška ruletė, tiktais niekas apie tai negalvoja. Tiems kuriems pasiseka, gyvena nesuprasdami, kad jiems sekasi. Mano tėvas tiesiog vieną dieną ėmę ir numirė. Jis irgi panašioje grupėje kaip tavo atveju. Tiesiog vieną dieną nuo gėrimo neatlaikė širdis iš visų dienų per kurias jis buvo prisigėręs daugiau. Mano močiutei buvo vykę ir mikro infarktai ir kitos negalios. Ji išgyveno ne kartą tiktais dėl to, kad atsitiktinai pas ją buvo užsuktą. Kaip yra sakoma: kam yra lemtą numirti nuo ligos, tas nežus automobilio avarijoje. Žmogus bet kada gali mirti nuo, bet kokių priežasčių. Maža tikimybė, kad į statistiką papuls tavo artimieji ar tu pats, bet visados yra rizika. COVID šiuo atveju tiktais priminė žmonėms apie jų mirtingumą bei gyvenimo nenuspėjamumą. Nereikia ir jokių naujų ligų, bebijodamas ir besisaugant nuo COVID viruso, gali pasigauti gripą ir numirti nuo jo. Kas vyksta dabar yra be abejo daug didesnė problema nei sezoninis gripas. Tačiau, tokios pandemijos vyksta pastoviai, kartą per žmonių kartą ar šiek tiek rečiau. COVID pandemija yra viena iš silpniausių pandemijų mano požiūriu, nes manau, kad didžioji dauguma atvejų nėra registruojami. Dėl to ir statistika tampa stipriai iškreipta. Aš nelaikau, kad jokie valdžios imti metodai stabdyti ligos plitimą buvo efektyvūs ir mąstau kai ši pandemija baigsis šiais metais, tai bus daugiau dėl to, kad visi mes persirgsime ją tyliai, o to pasiekimai bus priskirti valdžios metodams, vakcinoms ir bet kam kitam, bet ne paprastai tiesai kurią bandau jums pasakyti. Didžioji dauguma atvejų yra besimptomiai. COVID serga ištisi kaimai, ištisi laivai grįžta sergantys COVID liga be jokių simptomų. Mes tiktais susikoncentruojame į tuos atvejus kurios žinome ir dėl to 1% ar kokio ten mirtingumo imamės ekstremalių priemonių.
AAA000 2021-01-06 00:44
siaip zinau jau atveji vietini, kur prasirgo sekmingai, jau neplatinimo fazej buvo. gimines jau apsidziauge. ir uzsilenke nuo kraujotakos uz 2 sav mazdaug, gerejimo covid fazej. faktiskai iskart po imuniteto susidarymo nusilpo organizmas kitoj vietoj. su vakcina butu isgyvenus 100%, nes tie kur praserga "lengvai" ar "besimptomiai" - jie ir su vakcina bekomplikaciniai as manau mazai kas supranta, kad prasirgimas "savaime" ir vakcina - is esmes beveik tas pats. jei tu tuose 2-3% - tu abiem atvejais greiciausiai mirsi. o be vakcinos - tai tiketina kad garantuotai o su vakcina rizikos grupese sansus pasikelia maziausiai 10 kartu jei bent 90% suveikimas. kiti sansu is esmes nepasikelia, tik rizika nusiima - tiesiog tu nezinai ar esi rizikos grupeje. gal tu tas vienetinis - kur mirtum. nu tai apsidraudi susileides. ta vakcina is esmes del ju tik ir reikalinga. nes ji - butent visuotinis apsaugos budas. o kai tyriamoji medicina - sudu sudas - nesugeba isgrynint tiksliu pozymiu per greitus laikotarpius (sakykim ekstra atvejais kaip dabar - per metus nors butu puiku). buhalteriniai-statistiniai metodai cia neduoda reikiamo tikslumo... nu ten daugmaz kazkokias rizikos grupes kaip ir paryskino - bet deja nepakankamai... as aplamai nematau tos vakseriu-antivakseriu problemos. jie tipiniai jauni tevai kokie nors ar mazapajaminiai uzkampiu glusai. tiesiog su zemu intelektu ir issilavinimu, ir labai didele paranoja naujovem. o pensionai - kur REALIOSE rizikos grupese - vakcinuosis manau 99.9% su sukiais "URA". ir eilese lauks savo dozes. ju interesas - nemirt kuo ilgiau. ta prasme cia nera jokios problemos - kad kazkas ardosi ir ten demonstratyviai nesivakcinuos. ji yra ne visuomenine - o zurnalistine-politine(parazitu reitingai krenta). visuomenei pofig del to. o tie sarasai - cia jau strukturinis puolimas pries VISA visuomene. butent parazitu! jie igauna valdymo galios daugiau tokiais metodais. cia kontroles irankis - toks netiketai atsirades. del pandemines situqacijos. jei jus uz tokio tipo "sarasus" - tai jus arba glusai - arba prie parazitu (suinteresuoti). cia kitaip neisvartysi tokiu "ideju". ypac kai jau yra vakcina! ir net ne viena. cia jau pats toks kontroles metodas paseno - jis dar logiskai kazkiek pateisinamas, kol nebuvo vakcinu. nu jei reiktu be valcinu kazkaip suktis atstatinejant ekonomikas. nors ir tada sunkiai ir kvailai atrode...
immortallt 2021-01-06 11:14
Visados yra rizika, tačiau COVID rizika yra tūkstančiais kartų didesnė nei gripo. Lemta... Nu tai jei tau nelemta mirti nukritus nuo dangoraižio, tai einam ant stogo kokio 50-ties aukštų namo ir įrodyk, kad tiki lemtimi. Ir jei miršta nuo to, nuo ko lemta, tai kokio velnio automobiliuose saugos diržai, kam valgyti, gi vis tiek nenumirsi. Ar kaip daryti apendicito operaciją, gi jei lemta mirti avarijoje, apendicitas užpūliavęs ir trūkęs nepribaigs. Besisaugodamas COVID gripu tikrai nesusirgsi. COVID kažkur 3 kartus labiau užkrečiamas nei gripas, užtat gripu sergančių šįmet beveik ir nėra. Viena iš silpniausių - irgi ne visai tiesa, aišku, ne koks buboninis maras, kur susirgus 70% tikimybė mirti, bet jei ne šiuolaikinė medicina, mirštančiųjų būtų ne 1-2%, o kokie 8-10%. Dėl tų besimptomių irgi pradedama manyti, kad stipriai pervertintas jų skaičius, nes dauguma testų duoda didelį procentą klaidingai teigiamų atvejų skaičių. Kitas dalykas, jei iš ties 80% prasirgtų be simptomų, tai Lietuvoje jau turėtų pradėti slopti COVID-19 be jokių judėjimo apribojimų.
Ernestass 2021-01-09 03:05
Covid statistika yra stipriai išpūsta sunkiais atvejais. Aš persirgau Covid ir nieko. Juokingesnė liga nei gripas. Mano draugas užsikrėtę covid ir nieko, tiktais kvapų nebejaučia. Jauni žmonės kuriems yra iki 30'imt metų paprastai net nesuserga ta liga ir jei žino, kad serga, jie nesisako ir nepasirodo statistikoje. Taip visi ir prasergame ta liga. Jauni žmonės tiesiog neserga ta liga ir visi kuriuos pažįstu persirgo jo lengva forma. Sunkiausia kas buvo mano jaunam pažystamui tai buvo temperatūra, nuovargis ir skonio praradimas. Ši liga pavojinga tiktais vyresnio amžiaus žmonėms, kuo organizmas senesnis ir labiau ligotas, tuo sunkiau žmogus sirgs čia liga. Mano manymu, reikėtų dėmesį ir resursus skirti senuoliams ir visiems tiems slaugos namams. Argi nėra įmanoma įdiegti realios apsaugos, kad taip lengvai nebūtų užneštas virusas jiems? Čia yra geras pavyzdys. Jeigu covid yra tokia pavojinga liga, kodėl kasininkių ši liga nepaliečia? Vis tos pačios darbe, vis niekas jų neišverčia. Problema slypi tame, kad daugelis jų jau turi įmunitetą jam ir jie tyliai praserga šia liga. Aš tai apsipirkinėju Mindaugo maximoje ir pažįstu daugumą kasininkių iš veidų, kažkaip nepastebėjau, kad kuris nors iš jų būtų pradingęs ilgesniam laikui. Kaip dirbo taip ir dirbs nuo pavasario iki žiemos, o juk ten turėtų realiai būti vos ne garantuota rizika jiems visiems susirgti šia liga. Liga nepraėjo per visuomenę, nes jei nebuvo leista laisvai plisti joje. Netgi imant 3 kartus didesnius skaičius nei yra skelbiama viešai, prasirgo tiktais apie 150 tūkst. atvejų. Padaugink iš 3'jų ir gausi tiktais 450 tūkst. sergančių žmonių. Virusas dėl to karantino negali efektyviai užkrėsti kitų žmonių, jo plitimas yra sulėtintas. Dėl to, tas bendras imunitetas atsiras tiktais pavasarį. Reikia prisiminti, kad ir Švedijoje jis nepaplito pilnai be jokių realių apribojimų per pirmą bangą. Mano spėjimas yra tas, kad ši liga nuslūgs kaip ir praeitais metais vasaros laikotarpiui, tačiau jos pilnai nesugebėsime išnaikinti. Šiuo metu išgyvename visuotinį piką ligos atžvilgiu kiek susirgimų skaičiumi tiek ir ribojimais. Nustebčiau jei politikai bandytų įvesti tiek bijomą komendanto valandą, nes jau visus realius draudimus turim ir kažin ar legaliai jie juos įvedė. Didžiausias mano susirūpinimas yra ekonomika. Ji yra pagrįsta pastovaus augimo principais, bet kiek mes sugebėsime išlaikyti dar šį realių ekonomikos augimą prieš jam stanguojant kaip Japonijoje? Skolos kuriąs tokia lengva ranka sukuriame šiandiena mus kankins visą likusį gyvenimą ir vargu ar ateityje nebus naujų krizių dėl kurių teks skolintis. Krizės apskritai atrodo ateina kas dešimtmetį, du daugiausiai, tačiau per tą laiką retai kada vyriausybės imasi griežtos finansų politikos ir gerais laikais susimoka savo skolas. Dažnai būna priešingai, nemokama duona bei cirkas liaudžiai. Dabar didelio skirtumo tarp reikiamų veiksmų ir prioritetų nematau. Aš sutinku pilnai, kad liga turi būti kontroliuojama tam, kad medicinos sektorius sugebėtų išgydyti turimus pacientus. Tačiau aš nemanau, kad yra verta sekti užsienio pavydžiu. Taip mes sėdėsime namie karantino sąlygomis iki vasaros. Lietuva turėtų ir toliau laikyti prioritetu žmogaus laisves bei ekonomikos interesus bei susitaikyti su tuo, kad covid nėra liga nuo kurios gali pasislėpti. Kuo greičiau ją persirgsime, tuo greičiau galėsime grįžti į normalaus gyvenimo ritmą. Jei bus siekiama pasiekti imunitetą vien vakcina, mes visus šiuos metus tramdysime pandemiją ir mano manymu, kartoti 2020 metus nebūtų protinga.