[Žinios trumpai] Rusija perspėjo žiniasklaidą apie pranešimus apie situaciją Ukrainoje  ()

Rusijos Federacija, kurioje didžioji dalis didžiausių žiniasklaidos priemonių yra kontroliuojama valstybiniu lygmeniu, informavo Rusijos kompanijas apie tai, kaip reikėtų apibūdinti situaciją Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kelis mėnesius trukusio pasiruošimo ir intensyvaus pajėgų telkimo, Rusija vasario 24 dienos paryčiai įsiveržė į Ukrainą. Europoje seniai nematyto masto konfliktas sutraukė milžinišką žiniasklaidos dėmesį, tačiau ne visose šalyse pranešimai atrodo panašiai.

Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnyba Roskomnadzor ketvirtadienį informavo žiniasklaidos priemones apie būtinybę tikrinti visą prieinamą informaciją. Roskomnadzor perspėjo, kad neteisingos informacijos skleidimas iškart iššauktų žiniasklaidos priemonės ribojimų.

„Mes pabrėžiame, kad būtent oficialūs Rusijos šaltiniai turi ir skleidžia patikimą atnaujintą informaciją“ - Roskomnadzor taip detalizavo, kur reikėtų tikrinti pasirodančią informaciją. Oficiali Rusijos pozicija prieštarauja invazijos į Ukrainą vadinimui invazija - Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas tokį apibūdinimą pavadino nepriimtinu.

 

Rusija žiniasklaidos laisvės reitinge užima 150 vietą pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()