[Žinios trumpai] Ukrainai jau rezervuota 300 milijardų dolerių – Ukraina tikrai gali perimti šiuos didžiulius Rusijos pinigus, jau yra pirmosios schemos  ()

300 milijardų dolerių iš Rusijos Federacijos centrinio banko jau rezervuota Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-17 [Žinios trumpai] Ukrainai jau rezervuota 300 milijardų dolerių – Ukraina tikrai gali perimti šiuos didžiulius Rusijos pinigus, jau yra pirmosios schemos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė prezidento patarėjas Olegas Ustenko.

„Praėjusiais metais jūs ir aš uždirbome [Ukrainai] beveik 200 milijardų dolerių BVP, ko šaliai užtenka 2,5 metų. Tačiau mums jau rezervuota 300 milijardų dolerių – lėšos iš Centrinio Rusijos banko, kurios yra už Rusijos ribų, ateis pas mus. Tai lėšos, kurios papildomai ateis į fondą, kurios bus areštuotos iš vadinamojo Rusijos elito turto... kuris ir toliau bus parduodamas rinkoje“, – sakė Ustenko.

Anot jo, pardavimo schemos jau kuriamos.

„Iš šio turto dalies bus išleisti vadinamieji skoliniai įsipareigojimai, obligacijos... Pavyzdžiui, jei tai Anglijoje žinomas futbolo klubas, kurio teisės areštuotos, dabar jo parduoti negalite. Galite išleisti vertybinius popierius, obligacijas – nusipirkite jas, o tada parduokite šį klubą ir grąžinkite lėšas obligacijomis. Bet lėšos iš parduotų obligacijų pateks į Ukrainos atkūrimo formuojamą fondą“, – sakė prezidento patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()