[Žinios trumpai] Naujas ir galingas ES smūgis Rusijai: uždaro uostus Rusijos laivams, skelbia visišką anglies embargą ir blokuoja Rusijos bei Baltarusijos vilkikus  (7)

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen atskleidė penktojo sankcijų Rusijai paketo turinį. Anot jos, tarp jų – uostų uždarymas Rusijos laivams, anglies embargas ir nemažai kitų apribojimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija kariauja žiaurų, negailestingą karą, taip pat ir prieš civilius Ukrainos gyventojus. Šiuo kritiniu metu turime išlaikyti maksimalų spaudimą. Todėl šiandien siūlome penktąjį sankcijų paketą“, – sakė ji.

Anot jos, ES uždraus eksportuoti į Rusiją puslaidininkių, mašinų ir transporto įrangos už 10 mlrd. eurų.

Taip pat, kaip pridūrė Europos Komisijos pirmininkė, Rusijos įmonėms bus uždrausta dalyvauti ES viešuosiuose pirkimuose. Briuselis uždraus sandorius su keturiais Rusijos bankais, įskaitant VTB.

Be to, ES uždraus Rusijos laivams įplaukti į ES uostus. Taip pat įvedamas draudimas iš Rusijos įvežti anglies už 4 milijardus eurų per metus. Taip pat draudžiama įvažiuoti į ES Rusijos ir Baltarusijos vežėjams.

Spaudos konferenciją Ursula von der Leyen baigė žodžiais „Šlovė Ukrainai!“.

Penktasis sankcijų paketas – per artimiausias dvi dienas

 

Europos Sąjunga per artimiausias dvi dienas gali įvesti penktąjį sankcijų Rusijos Federacijai paketą.

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Per kitas dvi dienas. Iki šios darbo savaitės pabaigos šios sankcijos turėtų veikti, jei nesutrukdys kokios nors nenugalimos jėgos“, – sakė Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(2)
(110)

Komentarai (7)