[Žinios trumpai] Iš Rusijos bėga didžiausi Kinijos gigantai: „Xiaomi“ ir „Lenovo“ viešai atsisako užsiimti verslu Rusijoje  ()

Kinijos technologijų gigantai, tokie kaip „Lenovo“ ir „Xiaomi“, atsisako užmegzti verslo ryšius su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Censor.NET su nuoroda į „EP“, rašo „The Wall Street Journal“.

Pastebima, kad Kinijos įmonės neviešina pareiškimų apie prekybą su agresoriumi, pradėjusiu plataus masto karą prieš Ukrainą.

„Lenovo, didžiausia pasaulyje asmeninių kompiuterių gamintoja ir antra pagal dydį įrenginių gamintoja Rusijoje po HP, yra viena iš įmonių, kuri sustabdė verslus Rusijoje. Bendrovė sustabdė pristatymus netrukus po karo pradžios ir įsigaliojus užsienio sankcijoms – šalis vis dar gali parduoti tik dalį turimų produkcijos atsargų“, – rašoma laikraštyje.

„Xiaomi“, antras pagal dydį telefonų pardavėjas Rusijoje, taip pat sumažino tiekimą Rusijai. Tuo pat metu vienas iš regione dirbančių platintojų leidiniui teigė, kad pastarosiomis savaitėmis pristatymų iš viso nebuvo.

Kinijos technologinių produktų eksportas į Rusiją kovo mėnesį smarkiai sumažėjo: nešiojamųjų kompiuterių eksportas per mėnesį sumažėjo daugiau nei 40%, išmaniųjų telefonų – daugiau nei 60%, o telekomunikacijų bazinių stočių eksportas beveik sustojo ir, naujausiais Kinijos vyriausybės duomenimis, sumažėjo 98%. Bendras Kinijos eksportas į Rusiją nuo vasario iki kovo sumažėjo 27%.

 

Pašnekovai aiškina, kad stambūs gamintojai iš JAV, tiekiantys lustus įmonėms Kinijoje, primygtinai reikalauja, kad Kinija laikytųsi sankcijų, kad amerikiečių puslaidininkiai nepatektų į Rusiją pažeidžiant apribojimus.

Jei Kinijos kompiuterių gamintojas būtų atskirtas nuo pagrindinio lustų pardavėjo, „tai būtų katastrofa“, – sakė Steve'as Brazeris, „Canalys“ rinkodaros vadovas. „Galite suprasti, kodėl jie motyvuoti nebūti pagautiems.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()