[Žinios trumpai] Kremlius žada, kad neuždarys „Petro Didžiojo lango į Europą“  ()

Dmitrijus Peskovas, Putino atstovas spaudai, teigia, kad Vakarai nori sunaikinti Rusiją. Tačiau priduria, kad Petro Didžiojo siekiai nebus pamiršti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Petras I Didysis - Rusijos caras, valdęs Rusiją nuo 1682 iki 1725 metų. Jis stengėsi atverti Rusiją Europai. Iš Vakarų jis siekė atsivežti technologijas, meną ir kultūrą apskritai, o pačioje Rusijoje jis bandė sunaikinti stagnaciją ir atsisveikinti su pasenusiomis tradicijomis. Petro Didžiojo vardu pavadintas Sankt Peterburgas - miestas, kurį jis kūrė pagal Europos modelį. Jis buvo vadinamas Rusijos langu į Europą.

Kalbėdamas su žiniasklaida Dmitrijus Peskovas teigė, kad Vakarai savo sankcijomis bando sunaikinti Rusiją, tačiau ši tiesiog prisitaikys ir vystys santykius su Azijos ir Artimųjų Rytų šalimis. Paklaustas, ar taip bus atsisakoma Petro Didžiojo idėjų, Peskovas atsakė neigiamai - „niekas nieko neketina uždaryti“.

Peskovas teigia, kad pat Putinas yra didelis istorijos žinovas. „Kalbant apie Petrą Didįjį, Putinas labai vertina šio žmogaus vaidmenį mūsų šalies istorijoje“, teigė Peskovas.

 

Žodžiai yra viena, bet tiesa yra kita - Rusija save mato kaip priešingybę Vakarams. Rusija nenori glaudaus ir taikaus bendradarbiavimo su Vakarais, nes vis dar tiki senomis Eurazijos ir įtakos sferų koncepcijomis. Kita vertus, jei Petro Didžiojo langas į Europą dar neužveriamas, yra vilties, kad Rusija kada nors pasirinks ekonominio ir politinio progreso kelią. Galbūt kai dabartinis politinis elitas pasitrauks į istorijos knygas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: