Kviečiame dalyvauti konkurse “Darni šeima 2010  (0)

Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse skelbiama konkurso „Darni šeima 2010“ pradžia. Sėkmingai startavęs praėjusiais metais, konkursas sulaukė ne tik didelės visuomenės paramos, bet ir gražaus norinčiųjų dalyvauti jame būrio. Akivaizdu, kad Lietuvoje yra gausu darnių, gražių, išradingų šeimų. Konkurso organizatoriai yra įsitikinę, kad tokių šeimų yra daug daugiau! Šeimos, kurios 2009 metais konkurse nedrįso, o gal nespėjo dalyvauti, kviečiamos tai padaryti šiemet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministro D. Jankausko, neabejotinai šeima yra valstybės pagrindas, juk joje pajuntami ir išmokstami svarbiausi kiekvienam iš mūsų dalykai: meilė, pagarba, rūpestis, kūryba, darbštumas. „Kuo daugiau darnių šeimų gyvens mūsų šalyje, tuo saugiau ir geriau jausis kiekvienas mūsų šalies gyventojas. Džiaukimės ir didžiuokimės, kalbėkime apie tai ir dalinkimės gerąja patirtimi“,- kviečia ministras.

Skelbiamos konkurso „Darni šeima 2010“ nominacijos:

  • Už šeimos tradicijų puoselėjimą“. Šeimos tradicijos vienija šeimą, nuspalvina šeimos kasdienybę, padaro gyvenimą įdomesnį, džiugesnį. Kviečiame papasakoti apie savo tradicijas – galbūt jau ilgus metus puoselėjamas, o gal naujai kuriamas, prisimintas, atgaivintas senelių ar prosenelių tradicijas, o gal atsineštas iš tėvų šeimų ir apjungtas į vieną. Kaip Jums sekasi kurti savo šeimos tradicijas ir kuo jos svarbios Jūsų šeimai?
  • Už kartų santarvę“. Sutuoktinių santarvė ir bendradarbiavimas šeimoje yra ir kartų (tėvų ir vaikų, senelių ir vaikaičių) santarvės ir bendradarbiavimo prielaida. Savo patirtimi, galimybėmis, požiūriais skirtingi šeimos nariai turi daug daugiau prielaidų mokytis tolerancijos, supratimo, įsiklausyti į kito nuomonę. Kviečiame pasidalinti tuo, kaip Jūsų šeimoje vyksta draugystė ir bendravimas tarp skirtingų kartų, kaip perduodama patirtis, keičiamasi idėjomis.
  • Už bendruomeniškumą“. Šeima yra kaip pirminė bendruomenė, susiformavusi pirmiau nei valstybė ar kuris kitas socialinis darinys. Tuo pačiu šeima priklauso didesnei ją supančiai kaimynų, rajono, kaimo, parapijos, mokyklos ir t.t. bendruomenei. Kuo Jūsų šeima prisideda telkiant ar stiprinant bendruomenę: gal savo pagalba bendruomenės nariams, o gal žinių ar patirties perdavimu, gal kūrybiniais sumanymais ar idėjomis, o gal iniciatyvomis?
  • Už globą ir rūpestį silpniausiais šeimos nariais“. Šeimos stiprybė slypi tame, kad šeimoje laikomasi išvien ne tik tuomet, kai viskas puikiai sekasi, visi sveiki ir sotūs, bet vienybė išlieka ir tuomet, kai kažkam iš artimųjų nutinka nelaimė ar reikia pagalbos, globos. Yra šeimų, kurios kantriai, su meile, rūpesčiu, bet kartu ir su džiaugsmu rūpinasi silpniausiais nariais: neįgaliais, ligotais, senais, našlaičiais ar kt. Papasakokite apie savo šeimos patirtį rūpinantis silpnesniais, globos reikalingais. Kuo ši patirtis svarbi Jums kaip šeimai?
  • Už kūrybingumą, vienijantį šeimą“. Kūrybingumas yra savybė, galinti tapti vienu iš šeimą stiprinančiu veiksniu. Svarbu, kad kūrybingumo dvasia gyventų visa šeima, visi jos nariai. Nesvarbu ar tai būtų bendra meninė, muzikinė veikla, ar kūrybiškas požiūris į šeimos verslą, įdomus gyvenimo būdas ar kita bendra veikla. Kaip kūrybiškumas skleidžiasi Jūsų šeimoje?
Kiekviena iš nominacijų atskleidžia visoms šeimoms bendrus ir svarbius dalykus. Tad į jas gali pretenduoti įvairios šeimos: ką tik susikūrusios ir jau turinčios didelę šeimyninio gyvenimo patirtį, jau užauginusios vaikus, dar tik laukiančios atžalų ir „gandrų nesulaukiančios“ šeimos.

Kviečiame siųsti pasakojimus apie savo šeimas su nuotraukomis. Tai bus publikuojama interneto svetainėje www.darni-seima.lt. Už patikusias šeimas bus galima balsuoti, komentuoti ar palinkėti šeimoms sėkmės. Svetainės lankytojai rinks savo favoritus, jiems - specialusis publikos prizas.

Kviečiame visus norinčius pradėti registruotis jau šiandien. Galite tai daryti iki š.m. gegužės 2 d. Baigiamasis renginys ir nugalėtojų apdovanojimai vyks Tarptautinės šeimos dienos išvakarėse, gegužės 14 dieną, LR Seime.

Visa išsami informacija apie konkursą ir konkurso sąlygas: www.darni-seima.lt 

Konkurso „Darni šeima“ globėja – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: