ISW: Prigožinas gali mesti pirštinę Putinui – štai ką planuoja 2024 metais  ()

Amerikiečių analitikai atkreipė dėmesį, kad „Wagner“ įkūrėjas veda paraleles tarp savęs ir Vladimiro Putino, taip pat dažnai kritikuoja Rusijos valdžią, o tai gali rodyti jo politines ambicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos verslininkas ir „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas gali panaudoti savo dabartinę įtaką, kad dalyvautų 2024 metų prezidento rinkimuose. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) kovo 28 dienos ataskaitoje.

Amerikiečių analitikai pažymėjo, kad kovo 14 dieną duodamas interviu Rusijos valstybinei žiniasklaidai Prigožinas imitavo dabartinio Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino viešų pasisakymų manierą.

Ekspertų teigimu, tokiu būdu verslininkas norėjo arba pasijuokti iš Rusijos lyderio, arba užsiminti, kad jis gali tapti Rusijos prezidentu. Tame pačiame interviu Prigožinas dar kartą kritikavo Rusijos Federacijos gynybos ministeriją, kaltindamas aukščiausią vadovybę sąmoningai atėmus iš „Wagner“ artilerijos sviedinius.

„Prigožinas gali bandyti parodijuoti Putino kinematografinį stilių kaip dalį platesnės trolinimo kampanijos, kuria siekiama pulti Kremlių, arba nubrėžti netiesiogines paraleles tarp Prigožino ir Rusijos prezidento biuro“, – sakoma pranešime.

Analitikai atkreipė dėmesį, kad kovo 11 dieną Prigožinas sarkastiškai paskelbė, kad 2024 metais ketina kandidatuoti į Rusijos Federacijos prezidentus. Be to, verslininkas dažnai kritikuoja dabartinę Rusijos valdžią, kaltindamas kai kuriuos pareigūnus išdavyste.

 

Prigožinas taip pat suabejojo ​​V. Putino pareiškimu, kad Rusijos kariai tariamai kariauja su NATO. Jis taip pat sakė, kad nėra tikras dėl „denacifikacijos“ tikslų, nes nežino, ar Ukrainoje iš tikrųjų gyvena naciai.

„Pastaruoju metu Prygožino elgesys – nepaisant jo ketinimų – Rusijos visuomenėje skatina naratyvą, kad Prigožinas turi didelių politinių siekių Rusijoje“, – padarė išvadą analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()