Tokio ekonomikos forumo dar nebuvo. Rusija perspėja lankytojus atsinešti dolerių ar eurų  ()

Rusijoje, birželio 14 d., Sankt Peterburge prasidės 26-asis ekonomikos forumas. Jame daugiausia dalyvaus smulkūs pareigūnai iš Artimųjų Rytų, Lotynų Amerikos ir Azijos šalių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-13 Tokio ekonomikos forumo dar nebuvo. Rusija perspėja lankytojus atsinešti dolerių ar eurų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Bloomberg“.

Leidinys primena, kad kadaise forumo svečiai buvo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. O dabar tarp europiečių bus Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijarto. Planuojama, kad jis pasaulinėje energetikos komisijoje kalbės su Venesuelos naftos ministru Pedro Tellechea.

Kvietimą dalyvauti forume atmetė Brazilijos prezidentas da Silva ir Kazachstano prezidentas Tokajevas. Į forumą nevyksta ir Serbų Respublikos (Bosnija ir Hercegovina) prezidentas Miloradas Dodikas.

Kubos ministras pirmininkas Manuelis Marrero Cruzas dalyvaus susitikime, skirtame Rusijos ir Lotynų Amerikos santykiams. Dvišaliams prekybos santykiams skirtoje komisijoje svečiuosis Kinijos ambasadorius Rusijoje Zhang Hanhui ir Kinijos verslininkų sąjungos Rusijoje vadovas. Rusijos ir Indijos santykių susitikime iš 12 kalbėtojų bus tik du Indijos verslo atstovai.

Pagal programą didžiausias tarptautinis atstovavimas bus iš Artimųjų Rytų. Jungtinių Arabų Emyratų ekonomikos ministras Abdullah bin Touk Al Marri vadovauja JAE pareigūnų grupei, dalyvaujančiai susitikime, skirtame prekybiniams santykiams su Rusija.

 

Didžioji dauguma forumo pranešėjų dabar yra Rusijos pareigūnai ir ekspertai. Nors jame dalyvaus tokių šalių kaip Šri Lanka, Laosas, Vietnamas, Turkija, Tailandas atstovai.

Organizatoriai taip pat priminė užsienio lankytojams į Sankt Peterburgą atsinešti dolerių ar eurų, nes dėl sankcijų jie negalės naudotis savo banko kortelėmis Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()