Mokslininkai įspėjo dėl galimo generacinių DI modelių kolapso

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-06-22 21:42
Su šia propaganda jie bando paslėpti šią technologiją, nes suvokė jog DI gali užsiimti technologiniu vystymu; Prielaidos: a) DI savito turinio kūrimas, lygiai kaip bandymas viską reguliuoti veda prie diktatūros, nes pašalinami nepopuliarūs sprendimai, o pasikeitus sąlygoms, visa sistema žlunga, nes tiesiog nėra alternatyvų. - greita sistemos raida, bet neatspari pokyčiams; b) priešingai: laisva rinka tolygu daugybei klaidų ir tarpusavio konfrontacijai, kas sąlygoja daugybę naujų sprendimų ir tuo pačiu sistemos atsparumą betkokiems pokyčiams. - lėta sistemos raida, bet daugybė alternatyvų; c) - Žodžiu tos baimės niekuo nepagrįstos, o bandymas apriboti tai noras nuslėpti nuo masių. - Kai kuri informacija skirta vergams, o kai kuri - valdovams.
Benediktas 2023-06-22 21:49
Neužilgo viską pamatysim. DI Transformer modelis, kuriuo dabar ir paremtas visas DI proveržis Google patvirtintas tik 2017 m. Kas buvo prieš tai - vaikų žaidimas. Google tikrai ilgai jį marinavo nuo masių. Reikėjo žmonėms šeiti iš Google, įkurti OpenAI ir ieškoti investuotojų. Ir nuėjo pas Microsoft. Taigi dabar jau vyksta lenktynės dar dviejų gigamonų.
punktyras 2023-06-23 10:01
Turėtumėte paaiškinti, kaip laisva rinka tolygu lėtai sistemos raidai. Pirmiausia – kas dega, kad reikėtų kažkur bėgti, kodėl tai turi lemti daugybę klaidų (o kas yra klaida šiuo atveju?)
Hmz 2023-06-23 15:30
Čia dar nieko. Klausimas, kas nutiks, kai žmonės pradės mokytis iš DI sukurto turinio - skaityti jo sukurtus vadovėlius, romanus?
mindaugas.vaitiekūnas 2023-06-23 17:28
Čia priklausys nuo to kokį tikslą iškelsi tam DI. Na pvz. "tą patį" romaną galima parašyti naudojant skirtingus metodus: 1) galima parašyti taip, kad jis tiesiog patiktų daugumai. Tokiu atveju DI turi išanalizuoti kaip žmonės vertina kitus romanus, kas žmonėms patinka, o kas ne, DI peržiūri tūkstančius atsiliepimų ir padaręs tam tikras išvadas imasi savo darbo; 2) romanas gali būti rašomas ir taip, kad žmogus įgautų astrofizikos žinių nors romano pagrindinė tema net nėra astrofizika 3) DI išanalizuoja kaip veikia žmogaus smegenys, kaip formuojasi neuronų tinklai ir romaną parašo taip, kad skaitytojas susikuria kažkokį mąstymo modelį.
vanduo4 2023-06-23 22:13
- Laisvoje rinkoje daugybė nuomonių, daugybė alternatyvų, todėl sunku visiems suderinti savo interesus - tam reikia daug laiko. - Kontroliuojamoje rinkoje valdovas davė nurodymą ir visi vykdo be jokių klausimų; - Klaidos yra nepageidautinas elgesys ar rezultatas. Kai diktatūroje atsiranda klaida - griūva visa sistema, bet jeigu laisvoje rinkoje - ta grandis bankrutuoja kaip neefektyvi, o kitos mato ko daryti negalima, pasimoko ir juda toliau.