Kremliui tai nepatiks. Ką Ukraina sugalvojo dėl „Rusija“ ir „Maskva“ rašybos  ()

Tai nebus laikoma klaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Nacionalinė valstybinės kalbos standartų komisija leido neoficialiuose tekstuose žodžius „Rusija“, „Rusijos Federacija“ ir panašiai rašyti mažosiomis raidėmis. Tai pranešė Nacionalinė komisija.

„Pavadinimų „Rusijos Federacija“, „Rusija“, „Maskva“, „Maskva“, „Maskvos kunigaikštystė“, „Rusijos imperija“, „Rusijos Federacijos Valstybės Dūma“ ir kt. rašymas mažąja raide negali būti kvalifikuojamas kaip nukrypimas nuo ukrainiečių kalbos normų neoficialaus pobūdžio tekstuose“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad Nacionalinė komisija šį klausimą svarstė atsižvelgdama į oficialius Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos Ukrainos kalbos instituto, Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos kalbotyros instituto prašymą.

 

Rugsėjo 8 dieną Ukrainos vicepremjerė Iryna Vereščuk paragino oficialiai pasiūlyti pakeisti valstybės agresorės ir jos vadovų pavadinimo rašybą. Vereščuk atkreipė dėmesį, kad šalies agresorės pavadinimą Ukrainos piliečiai jau seniai rašė mažosiomis raidėmis ir, jos manymu, tai turėtų būti įforminta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()